• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kafes Düzeni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sygoldex

Aktif Üye
Suluğu diğer tüneğe takın daha iyi olur

Sygoldex

Aktif Üye
Tüneklerden birisini kare tünekle değişebilirsin farklı açılar ayak sağlığı için iyidir ve çiftleşme esnasında daha iyi kavrarlar ben üretim yaparken bir kare bir yuvarlak kullanıyordum

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kafes düzeni güzel ama grit kum göremedim açıkçası

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Tüneklerden birisini kare tünekle değişebilirsin farklı açılar ayak sağlığı için iyidir ve çiftleşme esnasında daha iyi kavrarlar ben üretim yaparken bir kare bir yuvarlak kullanıyordum
ikisi de kare tünek hocam, arada yakınlaşıyorlar bazen de çok paslaşmıyorlar sence teke indirmek ya da yaklaştırmak lazım mı tünekleri

Sygoldex

Aktif Üye
ikisi de kare tünek hocam, arada yakınlaşıyorlar bazen de çok paslaşmıyorlar sence teke indirmek ya da yaklaştırmak lazım mı tünekleri
Tek tünek olursa daha hızlı olur birbirlerinden kaçamazlar. Ama haraketlerini kısmış olursunuz bu da sorun olur. Bence yapmayın böyle bir şey.

Sygoldex

Aktif Üye
bir de kumun markası fark eder mi petshoptan alayım mı direkt
Markası değilde türü fark eder. Genelde petshopta açık kristal kum olur o da zararlıdır. Versele laga anasonlu grit kum veya gardenmix grit kum alabilirsiniz. Pet Shopta varsa ordan alın yoksa internetten.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Düzen iyi. Üretim istiyorsanız tek tünek yapın ve sonbaharı bekleyin.

Birde çok rica ediyorum aynı kuşlar için sürekli konu açmayın. Tek konu altında sorularınızı sorabilirsiniz. Soru sordukça konumuza zaten üste çıkıyorvi ve yine aynı arkadaşlar cevap veriyor. Yeni konu açmanız gerekmiyor. ‼‼👍🏼👍🏼

Sygoldex

Aktif Üye
Gaga taşı ile suluğu yer mi değiştireyim sol tünekte de o var
Evet öyle yapabilirsiniz daha iyi olur. Şuanda aslında yemlik ile suluk arasında güzel mesafe var ama daha da sağlama alabilirsiniz. Genelde üretimhanelerde de bu sistem kullanılır sağda yemlik solda da suluk ve kumluk olur.

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Evet öyle yapabilirsiniz daha iyi olur. Şuanda aslında yemlik ile suluk arasında güzel mesafe var ama daha da sağlama alabilirsiniz. Genelde üretimhanelerde de bu sistem kullanılır sağda yemlik solda da suluk ve kumluk olur.
kumluğu suluğun hemen yanına mı takayım yoksa kırmızı mama kabının yanına mı suluğu takacağım yerin tam karşısına

Sygoldex

Aktif Üye
Düzen iyi. Üretim istiyorsanız tek tünek yapın ve sonbaharı bekleyin.

Birde çok rica ediyorum aynı kuşlar için sürekli konu açmayın. Tek konu altında sorularınızı sorabilirsiniz. Soru sordukça konumuza zaten üste çıkıyorvi ve yine aynı arkadaşlar cevap veriyor. Yeni konu açmanız gerekmiyor. ‼‼👍🏼👍🏼
Merhaba mevsim konusunda haklısınız kesinlikle yaz aylarında kuşları yormamak lazım ancak neden tek tünek kullanmasını önerdiniz? Açıkçası ben tek tünekte çiftleşecek kuşun biraz daha zamanla çift tünekte de çiftleşeceğini ve daha verimli olacağını düşünüyorum. Haraketli kuş daha sağlıklıdır diyorum sonuçta tek tünek olduğunda haraketleri kısılıyor.Hiçbir üretimhanede de tek tünek kullanımını görmedim. Farklı bir sebebi varmı acaba bunu önermenizin? Öğrenmek isterim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba mevsim konusunda haklısınız kesinlikle yaz aylarında kuşları yormamak lazım ancak neden tek tünek kullanmasını önerdiniz? Açıkçası ben tek tünekte çiftleşecek kuşun biraz daha zamanla çift tünekte de çiftleşeceğini ve daha verimli olacağını düşünüyorum. Haraketli kuş daha sağlıklıdır diyorum sonuçta tek tünek olduğunda haraketleri kısılıyor.Hiçbir üretimhanede de tek tünek kullanımını görmedim. Farklı bir sebebi varmı acaba bunu önermenizin? Öğrenmek isterim
Üretim düşünülüyorsa tek tünekte kuşlar birbirine daha yakın olduğu için tavsiye edilir. Üreticilerde genelde yuvalık ağzını gören tek tünek kullanır. Tecrübeli çiftler için çok önemli değil çift tünek kullanılır. Hareketli kuş tünek olmasada telden tele atlar yine hareket eder. Çfitleşme gerçekleşip yumurta gelince çift tüneğe çıkarılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...