• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kafes altına ne kullanabilirim.

limelia

Yeni Üye
Merhaba iyi günler kafes altlığı için kağıt ve kağıt havlu kullandım koku yapıyor. Mısır granülü 2 günde koku yapıyor.petshop önerisi ile kedi kumu aldım 4 günde bir değiştiriyorum.Araştırırken doğal kokusuz tofu kedi kumu karşıma çıktı.Biraz içine aktif karbon eklesem kuş için uygun olurmu?Zeytin çekirdeğinden üretilen doğal kedi kumuda varmış ama zeytin kokusu , nişastalı ve koku hapsetmediği yorumları okudum. Eğer aktif karbon kedi kumundan devam et derseniz kedisi olan veya kafes altlığına kedi kumu kullanan arkadaşlar tozutmayan kedi kumu önerisi verirmisiniz rica etsem benimki koyarken tozuyor.(Görseli bir yorumdan aldım).4 günde bir kafesin genel temizliğini yapıyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba her gün değiştiriyorsanız kağıt havluda ve kağıtta koku olmaması lazım Eğer dışkıları kokuyorsa mutlaka bir rahatsızlığı vardır

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
aktif karbonlu kedi kumları var diye biliyorum @Demet bükay hanım bir gönderisinde bahsetmişti.

ben mısır granülü kullanıyorum, her hafta sonu temizlik sonrası değiştirip yenisini seriyorum pek koku yapmıyor.

limelia

Yeni Üye
Evde değilim ama kuşlardan anlayan kuzenime sordum.O da kafese baktı kafesin alt tabanındaki çekmeceli kısmın üst arasında Mısır granülü kalmış o da küf yapmış ondan dolayı koku yapmış.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evde değilim ama kuşlardan anlayan kuzenime sordum.O da kafese baktı kafesin alt tabanındaki çekmeceli kısmın üst arasında Mısır granülü kalmış o da küf yapmış ondan dolayı koku yapmış.
Merhaba yazın özellikle kedi kumu tavsiye ederim
En uygun fiyatlı olanı alın ve tabana serpin
Koku kesinlikle olmaz dışkıyı toplar😊