• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafasını sallıyor gibi mi ?

Maviş Paşa

Tutkulu
Yumurtayı çok iyi haşlayın, sarısını ılık su ile yoğurt kıvamına getirip o şekilde yedirin. Yatmadan önce tekrar besleyin ama sabah normal elle besleme maması edinmeniz gerek 🙏
Pirinç lapası da ishal için versem olur mu darı ve aspur yiyor ama az yiyor. Şimdi yumurta haşlasam geceye kadar bozulur. Tekrar haşlarım gece o zaman

Maviş Paşa

Tutkulu
Kanaryalar için ishal olunca Lopermid verirlermiş. Kuşum ishal olduğu için kanarya besleyen biri söyledi az miktar suya atınca ishal kesilir dendi. Kullanan var mı acaba ? Sormadan kullanmak istemedim.
Birde evde bizim kullandığımız reflor kapsül var onu verebilir miyim. Mercimek tanesi kadar suyuna. Sulu değil ishali. Temas etmesin diye sürekli değiştiriyorum. Yaptığı sabah dışkı bunlar. Değiştircem şimdi.

Ekli dosyayı görüntüle 36462

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bizim kullandığımız ilaçlardan uzak tutalım minik canlarımızı 🙏🏻 diskida sorun var gibi geldi ama hocalarımızın değerlendirmesini bekleyin

Maviş Paşa

Tutkulu
Dışkı 2 gün önce sulu cıvıktı Sabahtan beri böyle yapıyor. Altlığı temas etmemesi için sürekli yıkıyorum. Diğer Kuşlar ile ayrı duruyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkı 2 gün önce sulu cıvıktı Sabahtan beri böyle yapıyor. Altlığı temas etmemesi için sürekli yıkıyorum. Diğer Kuşlar ile ayrı duruyor.
Dışkıda bağırsak enfeksiyonu görülüyor 😔 3 gün yem su dışında bir şey vermeyin, sadece suyuna entrobac katın. 3 gün sonra tekrar dışkıya bakalım ona göre tedaviye başlarız 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkıda bağırsak enfeksiyonu görülüyor 😔 3 gün yem su dışında bir şey vermeyin, sadece suyuna entrobac katın. 3 gün sonra tekrar dışkıya bakalım ona göre tedaviye başlarız 🙏
Bu süreçte kursak beslemesi de yapmanız gerekebilir, elle besleme maması ve aparatı bulundurun mutlaka

Maviş Paşa

Tutkulu
Bu süreçte kursak beslemesi de yapmanız gerekebilir, elle besleme maması ve aparatı bulundurun mutlaka
İshalden dolayı sadece aspur ve darı veriyorum. Aspur darı ve su. Başka yok. İlaç kullanacak mıyım?
5 gün önce Veteriner baytril Antibiyotik vermişti. Onu verince hiç yememeye su içmemeye başladı. Kestikten sonra suyunu kendi içti yemi de yiyor. Kumu da. Ama kusar gibi kafa sallıyo. Kur kusması gibi. Kusma yok sadece kafa sallıyor. Antibiyotikli suyu verince sulu ishal olmuştu. Kesince böyle yeşil noktalı gibi dışkı.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şu an için ilaçtan kaynaklı durumunu tam olarak anlamak mümkün olmaz, bu yüzden dediğim gibi 3 gün sadece probiyotik verelim. 3 gün sonra dışkıyı kontrol edelim. Kendi yemi sürekli önünde olsun, yemezse veya az yerse kursak beslemesi yapalım (y)

Maviş Paşa

Tutkulu
Şu an için ilaçtan kaynaklı durumunu tam olarak anlamak mümkün olmaz, bu yüzden dediğim gibi 3 gün sadece probiyotik verelim. 3 gün sonra dışkıyı kontrol edelim. Kendi yemi sürekli önünde olsun, yemezse veya az yerse kursak beslemesi yapalım (y)
Darı ve aspur var. Aspuru hiç yemiyordu bi yemliğe aspur koydum içine darı ufaladım. Marulu çok seviyor yemlik dışına bi yere marul koydum marulu almak için uğraşıyor yemi yiyor da bugün ızgara altındaki peçeteye göz dikti aşağı inip onu almaya çalışıyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Darı ve aspur var. Aspuru hiç yemiyordu bi yemliğe aspur koydum içine darı ufaladım. Marulu çok seviyor yemlik dışına bi yere marul koydum marulu almak için uğraşıyor yemi yiyor da bugün ızgara altındaki peçeteye göz dikti aşağı inip onu almaya çalışıyor
Marulu çıkarın dediğim gibi sadece yem ve probiyotikli su olsun 3 gün boyunca. Probiyotiğe yarın başlayın ama şimdiden marulu falan çıkarın. Ve mümkünse içerik olarak zengin bir yem olsun sadece darı ve aspurdan ziyade

Maviş Paşa

Tutkulu
Marulu çıkarın dediğim gibi sadece yem ve probiyotikli su olsun 3 gün boyunca. Probiyotiğe yarın başlayın ama şimdiden marulu falan çıkarın. Ve mümkünse içerik olarak zengin bir yem olsun sadece darı ve aspurdan ziyade
marul vermiyorum yemlik dışında. Marul var sanıp yem yiyor. Almaya çalışıyor. Probiyotik kullanmıyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
marul vermiyorum yemlik dışında. Marul var sanıp yem yiyor. Almaya çalışıyor. Probiyotik kullanmıyorum.
O da iyiymiş kıyamam marul sanıp yemi yemesi çok tatlı :) O zaman dediğim gibi yarından itibaren 3 gün probiyotik verelim 3 günün sonunda tekrar dışkısına ve kuşun kendisinin durumuna bakalım 🙏

Üst Alt