• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kafasıni kusacak gibi sallıyor

mckthmsn

Yeni Üye
Kusum kursak mantarı tedavisi gördü 7 gün ilac kullandık sonra veteriner vitaform verdi 5 gün vitaform kullandık. Tüy dökmeye başladı. 2 gündür tekrar kusacakmış gibi yapıyor ama kusmuyor halsiz ve tünekte uyuyor kafesin dışında biraz gezinip tekrar uyukluyor. Vitaform a devam edelim mi ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kursak mantarı tedavisi genelde 14 gün sürer. Çünkü mantar dirençlidir ilaçlara hemen etkisini göstermeyebilir. İyileşme eğilimi varsa neden 7. günde tedaviyi bıraktınız. Tünekte video ve güncel yeni yapılmış dışkıları atar mısınız.

mckthmsn

Yeni Üye
Şırıngadaki ilaçlar bitince sorduk. Vitaform verdi. Kursak mantarı için herhangi bir test yapmadılar sadece durumu anlattım kusuyor diye. Oda mantar olabilir diye verdi.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşum yaklaşık 14 gün önce kusmaya başladı veterinere götürdüm 2 tane şırıngayla ilac verdi her gün suyuna damlattım sonra onu bırak vitaform ver dedi 5 gün onu içti. Şimdi tekrar kusacak gibi yapıyor. Fakat iki gündür kusmadi. Kafeste tek ayağı üzerinde tünekte duruyor. Tüy döküyor biraz kabarık zaman zaman dışarı çıkıp uçuyor tekrar giriyor. Tekrar kusmaya başlarsa diye korkuyorum. Vitaform 2 gün kullan sonra gün aşırı dedi.
Sanırım hekimin de kafası karışmış. Yani verdiği ilaç nedir ne değildir bilmiyorum ama eğer çocuk kursak mantarı ise ve antifungal ilaç verdiyse kuşta iyileşme eğilimi başladıysa yedinci günde ilacı bırakmak büyük risk. Çünkü ilaca başladığınızda mantarlar dirençli olduğu için hemen ölmez o yüzden mantar tedavisi biraz uzun sürer. İlacı bıraktırıp vitaform a neden başlattı onu da anlamadım. Kuşta soğuk algınlığı vs yada solunum da problem mi var.

mckthmsn

Yeni Üye
İyileşmeye başladığımda kuyruğunu sallıyordu ilac bitince sordum oda vitaform verdi. Şuan kusması yok ama boğazına bir sey takilmis gibi hareket yapiyor. Video atayim

mckthmsn

Yeni Üye
İlaç bitince genel durumunu sordu bende iyi olduğunu söyledim çünkü kusmayı bırakmıştı kabarık değildi oda ilacı kesti dahası vitaform la devam edin dedi. 100 ml e pirinç tanesi kadar

Son düzenleme:
Üst Alt