• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kaç yumurta yapar

Mehmet B.

Paylaşımcı
Herkezi merhaba kuluçkada olan hanım kız 7 yumurtasını bugun yaptı hepsi birer gün arayla ama kaç tane yapıcak Neye göre yapıyor sayı arttıkca korkmaya basladım sanki hala şişlik var yarın dinlenip gene yapıcak gibi ilk yaptıgı. 4 yumurta dolu suan gözüken?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maşallah 🧿 çiftleşmeler devam ediyor mu çok da yorulur ya 😔

FatihB.

Tutkulu
Herkezi merhaba kuluçkada olan hanım kız 7 yumurtasını bugun yaptı hepsi birer gün arayla ama kaç tane yapıcak Neye göre yapıyor sayı arttıkca korkmaya basladım sanki hala şişlik var yarın dinlenip gene yapıcak gibi ilk yaptıgı. 4 yumurta dolu suan gözüken?
kuştan kuşa değişir yumurta sayısı sağlıkla yumurtadan çıkıp büyüsünler 😍 maşallah 🧿

FatihB.

Tutkulu
daha fazla yaparsa bence Kontrol edip boş olan var ise onları alabilirsiniz altından

Mehmet B.

Paylaşımcı
Maşallah 🧿 çiftleşmeler devam ediyor mu çok da yorulur ya 😔
Hergün mama veriyorun ama yumurta ve kalamar kemigi toz halınde karıştırıp veriyorum verselaga nemli mama veriyorum daldarı veriyorum elimden geldigince hepsini veriyorum oda zaten yuvadan mama yemek için çıkıyor çiftleşme de oluyordu gözlemlediğim sadece bu yumurtada göremedim ama işteyken çiftleşmiş olabilirler üzülüyorum hep yuvada olunca tüyleride dökülmüş yuvalıga 1 yumurtadan beri yatıyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hergün mama veriyorun ama yumurta ve kalamar kemigi toz halınde karıştırıp veriyorum verselaga nemli mama veriyorum daldarı veriyorum elimden geldigince hepsini veriyorum oda zaten yuvadan mama yemek için çıkıyor çiftleşme de oluyordu gözlemlediğim sadece bu yumurtada göremedim ama işteyken çiftleşmiş olabilirler üzülüyorum hep yuvada olunca tüyleride dökülmüş yuvalıga 1 yumurtadan beri yatıyor
Tüylerini kendileri de yolup seriyorlar bazen tabana, yuva düzeni için ama yorulur gerçekten 🤔

Mehmet B.

Paylaşımcı
daha fazla yaparsa bence Kontrol edip boş olan var ise onları alabilirsiniz altından
Hocam suana kadar boş ta yok bende öyle düşündüm alayım boş varsa diye ama 4 de 4 dolu hanım kızda giriyor çıkıyor yemek yitip yatıyor erkekde besliyor ama sürekli yem yiyip sişiye gidiyor yoruldu iyice 2 side 😩

FatihB.

Tutkulu
Hocam suana kadar boş ta yok bende öyle düşündüm alayım boş varsa diye ama 4 de 4 dolu hanım kızda giriyor çıkıyor yemek yitip yatıyor erkekde besliyor ama sürekli yem yiyip sişiye gidiyor yoruldu iyice 2 side 😩
ilk kuluçka ise yumurta çıkarsa bile yavru sayısı fazla olursa desteklemeniz gerekecek büyük ihtimalle yoksa yavru kaybınız olabilr 😢

Mehmet B.

Paylaşımcı
ilk kuluçka ise yumurta çıkarsa bile yavru sayısı fazla olursa desteklemeniz gerekecek büyük ihtimalle yoksa yavru kaybınız olabilr 😢
Bende ö yüzden sordum bişeyi fazla mi veriyorum acaba dedim 5 6 yumurta yeterli olur durur diye düşündüm ama bizim kız tavuk gibi birer gün arayla çıkartıp duruyor maşallah bi sıkıntıları yok ama yavrular cıkınca ölürseler çok üzülürüm

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende bugun gidip elle besleme aparatı ve maması aldım herşeye hazırız kızda yumurtlamayı bırakırsa herşey daha güzel olucak sanki 9 ds gelicek gibi 😳😲😲
Ben kelepçede aldım. 😁 Tabi Rabbim kullanmayı nasip etmesin ama hazır olsun her şey dedim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yani yumurta yi bırakıyor hala devam mı ediyor kuyruk sekmesi
Evet yumurtadan sonra hala sekiyorsa yine yumurta geliyor. 5. Yumurtadan sonra sekiyordı mesela altı gelecek diyordum. Bugünde altıyı yaptı.

Mehmet B.

Paylaşımcı
Yumurtaları kontrol ettim suanda 8 yumurta var 5 yumurta dolu kalanların tarihleri 23 25 27 şeklinde onlar boş gözüküyor ne kadar bekleyip almalıyım ve şişlik azaldı gibi büyük ihtimal daha yumurta yapmıyacak 👏

Mehmet B.

Paylaşımcı
Son yaptığı yumurta geldikten 7 gün sonra o 3 yumurta yi tekrardan kontrol edin dolu olma ihtimali yüksek sağlıkla gelsinler ☺
Diğer takımda diside şişlik büyüdü büyük ihtimal oda yumurtluyacak 😩 10 14 arası yumurta olsa nasıl balıcsm ben bunlara 😁😁 evde herkez merakla bekliyoruz