• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kaç aya kadar yavru

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, forumda sağlık konularında yorumları okurken bu genellemeler yetişkin kuşlar için mi diye merak ediyorum. Mesela gündüz uyukluyorsa hastadır yazılmış, benim kuşum 3 aylık ve geceki gibi kafayı arkaya atıp uyumuyor ama kabarıp uyukluyor gündüzleri de. Tüyden 7-10 günde çıkar diye okumuştum ama benimki haftalardır çıkamadı bi türlü. Kaçıncı aya kadar yavru kabul edip farklı davranabilirler diyoruz? Bu konuda kafam karışıyor, sonra buraya gelip soru sorup duruyorum ☺

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba, forumda sağlık konularında yorumları okurken bu genellemeler yetişkin kuşlar için mi diye merak ediyorum. Mesela gündüz uyukluyorsa hastadır yazılmış, benim kuşum 3 aylık ve geceki gibi kafayı arkaya atıp uyumuyor ama kabarıp uyukluyor gündüzleri de. Tüyden 7-10 günde çıkar diye okumuştum ama benimki haftalardır çıkamadı bi türlü. Kaçıncı aya kadar yavru kabul edip farklı davranabilirler diyoruz? Bu konuda kafam karışıyor, sonra buraya gelip soru sorup duruyorum ☺
4 aylığa kadar yavru sayılırlar, fotoğraf ekler misiniz

Bahar Y.

Müdavim
Haftada 1 B vitamini ekleyin suyuna yeterli olur tüy dönemine destek adına :) yoğun tüyde değil

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Haftada 1 B vitamini ekleyin suyuna yeterli olur tüy dönemine destek adına :) yoğun tüyde değil
Haftada 2 Bvit koyuyorum, marul vs. veriyorum. Kafasında parlak sarı tüyler belirdi gibi. Teşekkür ederim 🌸

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
3 aya kadar ama yeni yeme düşenle 3 aylık arasında tabiki fark olur eğitimi daha zordur yeni yeme düşen kuş arasında :)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
3 aya kadar ama yeni yeme düşenle 3 aylık arasında tabiki fark olur eğitimi daha zordur yeni yeme düşen kuş arasında :)
Eğitim konusunda fena değiliz aslında, okşatma haricinde aramız çok iyi. Gözlüğüme tünüyor yani o derece ☺ Okşama konusunda da üstüne gitmiyorum artık, olmuyor demek ki şu saatten sonra. Teşekkür ederim.

Üst Alt