• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kabızda dal darı verilir mi

mayneymis

Yeni Üye
Merhaba genelde ishalde dal darı verilmesi tavsiye edilmiş. Acaba kabızdan şüphelendiğimiz kuşa dal darı vermenin zararı var mıdır? Dal darı kabız yapar mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba genelde ishalde dal darı verilmesi tavsiye edilmiş. Acaba kabızdan şüphelendiğimiz kuşa dal darı vermenin zararı var mıdır? Dal darı kabız yapar mı?
Merhaba kabız yapmaz, yeşillik ağırlıklı besleyin, yem yedikten sonra 3-4 gün ara ile 1 damla zeytinyağı damlatın ağzına😊

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Probiyotik kullanıyor musunuz

mayneymis

Yeni Üye

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba. Mantar Geçmişi Yoksa Entrobac Eğer Varsa Prozim Olabilir 😇

mayneymis

Yeni Üye
Yeniden merhaba, kuşumla geçirdiğimiz tüm süreci anlatmak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Bundan on gün kadar önce 2-3 günlük bir şehir dışı ziyaretim oldu. Bu ziyaretten hemen önce kuşumun yemi bittiği için farklı markadan yeni bir yem almıştım. Döndüğümde kuşum pek ötmüyordu ama benim evde olmadığım süreden kaynaklı, küsmüş olduğunu düşündüm. Ertesi gün onu izlerken popo bölgesinde kaka olduğunu ve onu kopardığını onunla birlikte popo bölgesinin kelleştiğini fark ettim. Hemen gidip eski markadan buldum ve yeni markayı tamamen boşaltıp yemliği hep kullandığımız markayla doldurdum.

Bu sürede kakası düzelip kıvamlanmıştı. Yine de hala normalden durgundu, nadiren ötüyordu. Enerjisi yerinde görünüyor ama eski keyfi yok. Ve vücudunun genel tüylerini normalden fazla kurcalıyor. Fakat az önce dışarıdayken yere düşen kakalarının fotoğraftaki gibi olduğunu gördüm.

Sizce sıkıntı var mı, varsa ne olabilir? Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yeniden merhaba, kuşumla geçirdiğimiz tüm süreci anlatmak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Bundan on gün kadar önce 2-3 günlük bir şehir dışı ziyaretim oldu. Bu ziyaretten hemen önce kuşumun yemi bittiği için farklı markadan yeni bir yem almıştım. Döndüğümde kuşum pek ötmüyordu ama benim evde olmadığım süreden kaynaklı, küsmüş olduğunu düşündüm. Ertesi gün onu izlerken popo bölgesinde kaka olduğunu ve onu kopardığını onunla birlikte popo bölgesinin kelleştiğini fark ettim. Hemen gidip eski markadan buldum ve yeni markayı tamamen boşaltıp yemliği hep kullandığımız markayla doldurdum.

Bu sürede kakası düzelip kıvamlanmıştı. Yine de hala normalden durgundu, nadiren ötüyordu. Enerjisi yerinde görünüyor ama eski keyfi yok. Ve vücudunun genel tüylerini normalden fazla kurcalıyor. Fakat az önce dışarıdayken yere düşen kakalarının fotoğraftaki gibi olduğunu gördüm.

Sizce sıkıntı var mı, varsa ne olabilir? Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim
Şuan ki dışkı iyi durmuyor kafes altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı olunca resmini ve tünekte dinlenirken yandan bir videosunu çekip eklermisiniz. Yemi ne zaman değiştirdiniz, yem sonrası mı direk dışkılar bozuldu? Popo kısmının da bir resmini ekleyin ayrıca dış parazit uygulaması yaptınız mı?

mayneymis

Yeni Üye
Merhaba yemi gitmeden hemen önce değiştirmiştim maalesef, 2-3 gün o yemi tüketti. Ben ancak dönünce durumu fark ettim. Tabii o sürede evde olmadığım için stres faktörü de eklenmiş olabilir. Ayrıca evde kedilerim de olduğundan, küçük bir ışığı açık bırakmıştım bilmiyorum onun da etkisi olmuş olabilir mi…

Bugün o dışkı beni endişelendirince sadece eski yeme dönerek toparlamayı ummayı kestim ve veterinere geldik. Veteriner sindirim enfeksiyonundan şüphelendi ve antibiyotik ile vitamin verdi, bir de ten rengi biraz soluklaşmış diye düşünüp karaciğeri için takviye damla verdi. Haftaya kontrolümüz olacak umarım her şey normale döner 🙏🏼

mayneymis

Yeni Üye
Merhaba bugün kuşum daha durgun. Antibiyotik durgunlaştırabilir mi?

ya da dün veterinere gidip gelmemiz (bulunduğumuz yerde kanatlı vet. olmadığı için) 1 saat kadar sürdü o sırada yorulmuş da o yüzden daha durgun olabilir mi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet durgunlaştırabilir gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı, dışkı analizi yaptımı, verdiği antibiyotiğin ismi nedir?

mayneymis

Yeni Üye
Bu sitede şehirlere göre paylaşılan hekimlerden birine gitmiştik. Pet ve egzotik hayvan vet. olarak yazıyor

dışkıyı görsel olarak ve kokuyla analiz etti ayrıca bir örnek gibi bir şey almadı bu işler nasıl olur bilmiyorum ama

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu sitede şehirlere göre paylaşılan hekimlerden birine gitmiştik. Pet ve egzotik hayvan vet. olarak yazıyor

dışkıyı görsel olarak ve kokuyla analiz etti ayrıca bir örnek gibi bir şey almadı bu işler nasıl olur bilmiyorum ama

dianalix
Hangisi yazabilirsiniz görselden ziyade analiz yapması daha sağlıklı olurdu çünkü şüphelenmek yerine kesin tanı konursa tedavi de ona göre kesin olur.

mayneymis

Yeni Üye
Analiz nasıl yapılıyor acaba normalde, örnek mi alınıyor

İzmir Petyum Veteriner Kliniği

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Evet dışkıdan örnek alınarak yapılıyor gerek görüldüğü taktirde laboratuvara gönderiliyor. İzmir için @EzgiA arkadaşım sizi daha iyi yönlendirecektir.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Izmir İçin Petyum Veteriner Kliniği ve Gazivet Veteriner Kliniği Buca Önerebilirim..

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye

Derya Hanıma mi Gittiniz ? Derya Hanım Analiz Yapar Diskidan. Siz Tekrar İsteyin. Genel Diski Analizi İsteyebilirsiniz. Veya Diskisini siz Götürün Mikroskopla Bakılır. Ben Memnun Kaldım Bu Konuda Derya Hanımdan

mayneymis

Yeni Üye
Teşekkür ederim tekrar 🙏🏼

Evet sağ olsun Derya Hanım ilgilendi, tavrı konuşması güven vericiydi. Dediğim gibi kafese düşmüş kakalara, önceden çektiğim kaka fotoğrafına baktı ve bir de popo bölgesi kokusunu iyi bulmayarak antib. başladı. Şimdi tedaviyi uygulamadan analiz istememi mi tavsiye edersiniz? Haftaya kontrol randevusu oluşturmuştuk

Üst Alt