• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kabarma titreme

burak.14

Yeni Üye
Sultan papağanım 2 aylık yaklaşık 1 haftadır kabarık ve titriyor.
Dışkısı yeşil beyaz toplu şekilde
tüylerini temizlediğini ve tüy döktüğünü fark ettim
kabarma ve titreme bu yüzden mi oluyor?

K

Kaan Omurtak

Yasaklı
Kabarma ve titreme birçok hastalığın ortak belirtisidir. Kuşunuz üşütmüş de olabilir salmonella da olmuş olabilir. Mümkünse kuşunuzun videosunu atın. Ayrıca dışkı fotoğrafı da gönderin ona göre konuşalım.
Kabarma ve titremeninse tüy dönemiyle alakası yoktur. Tüyde olan kuşlar halsiz olabilirler ama titreme hastalık belirtisidir. Muhtemelen bakteriyel bir durum var.
Bir de kuşunuz tüyde olduğu için yumurta, multivitamin, B vitamini, yulaf, havuç gibi besinler vermeye çalışın. B vitamini, daha doğrusu Biotin tüy yapısını güçlendirir.

burak.14

Yeni Üye
Merhaba
Konuyu paylaştıktan yaklaşık 1 saat sonra garip sesler çıkarmaya başladı hemen veterinere götürdüm sorun soğuk algınlığıymış antibiyotik tedavisine başladım ilginiz için teşekkür ederim

burak.14

Yeni Üye
Tekrar merhaba
Antibiyotik tedavisi 5 gün sürdü 6.günde tekrar aynı sorunlar yinelendi tekrar götürdüm bu sefer 7 gün daha yüksek dozda uyguladım ve probiyotik de dahil ettik bu sürece hapşırma tarzı sesi çıkarmıyor artık ama kabarma titreme vs devam ediyor kilo kaybı oldu ve gerinirken dengesi bozuluyor ne yapmalıyım sizce?

burak.14

Yeni Üye
Antibiyotik 4-7gün arası kullanılır genelde özel durumlar hariç yoksa karaciğeri bitirir.Eğer sorunlar ortadan kalmaya başladıysa bir kaç gün daha kullanıp bırakın.Sonra probiyotik desteği ile haftada bir iki kez yumurta maması yapın ki kilosuda yerine gelsin.
İshal yüzünden mi kabarma ve titreme devam ediyor? Yumurta maması ve haşlama patates verdim ishal için 2 gün oldu daha ne yapabilirim?
İlginiz için çok teşekkür ederim

burak.14

Yeni Üye
Şimdi söylediğim sesleri tekrar çıkarmaya başladı video var ama atamıyorum siteye desteklenmiyor diyor nasıl video atabilirim

Son düzenleme: