• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kabarma sorunu

Bahar Y.

Müdavim
Ben %90 mantar diyorum ama vebal almak istemem siz emin iseniz buyrun kolay gelsin :)
Görmekle emin olamaz çoğu kişi zaten, ben tanı koymadım bana düşmez, sadece bilgi aldım ve aklımda olan ihtimaller hitaben soru sordum, sizede kolay gelsin ☺

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tamam ben bunu yarın alıp kullanmaya basliyim ama önlem amaçlı gerekirse cuma günü de kusuma tahlil yaptırsam daha iyi olur başka bir rahatsızlık da olabilir sonucta

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun ☺ muhtemelen eşinde bulaşıcı bir hastalık vardı ve kuşunuzuda etkiledi, yem yeme durumu nasıl? Genelde kanatlılara deri altı antibiyotikler ağır gelir bu yüzden suya katarız sudan alırlar, veteriner ne için antibiyotik iğne yapmış bir bilginiz var mı?
Kafesinin bulunduğu bölge hava akımında olabilir mi? Gün içinde ev sıcaklığı değişken mi yoksa sabit mi?
Açıkçası bende önceki aldığım diside hastalık olduğunu düşünüyorum çünkü oda ilk geldiğinde suanki kuşum gibi aynı belirtileri gösterdi bize. Hatta birde dişi kuş hamileydi sürekli kutuya girip cikmiyordu kolay kolay, yani ben veterinere götürdüğümde kuşum ile ilgili belirtilerden bahsettim onlarda antibiyotik yapma gereği duydular. Yem yemiyor bende elden vermeye çalışıyorum ama basetmek zor benim kusumla, evin sıcaklığına gelecek olursak toplamda evimde 7 kuş besliyorum ve kuşlar için klimayı ara ara açıyorum usumemeleri için

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tahlil yaptırma imkanınız varsa zaten en temizi tahlil. Biz ancak görselden yola çıkarak tahminde bulunabiliyoruz
Aynen öyle zaten cuma günü tekrar kontrole götüreceğim için tahlil yaptircam

Bahar Y.

Müdavim
Açıkçası bende önceki aldığım diside hastalık olduğunu düşünüyorum çünkü oda ilk geldiğinde suanki kuşum gibi aynı belirtileri gösterdi bize. Hatta birde dişi kuş hamileydi sürekli kutuya girip cikmiyordu kolay kolay, yani ben veterinere götürdüğümde kuşum ile ilgili belirtilerden bahsettim onlarda antibiyotik yapma gereği duydular. Yem yemiyor bende elden vermeye çalışıyorum ama basetmek zor benim kusumla, evin sıcaklığına gelecek olursak toplamda evimde 7 kuş besliyorum ve kuşlar için klimayı ara ara açıyorum usumemeleri için
Klimadanda etkilenmiş olabilir her ne kadar sıcak hava verilsede, en iyisi tahlil yaptırmanız ama ben üşütme tarzı bir durum olduğunu düşünüyorum ☺ geçmiş olsun umarım ciddi bir durum çıkmaz tahlilde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim yani tek isteğim onu kaybetmemek dogdugundan beri ben besliyorum onu çünkü

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mikostatin olmaz bu kuşa ağır gelir ki zaten antibiyotik enjekte edilmiş bu kuşun sadece sıcak tutulup iyi beslenmesi lazım suyuna probiyotik verin ve kuşa elle besleme mamasi ve aparatı temin ediniz 👍 bir süre kafesinden çıkarmayın ve sıcak bir yere alın ama mutlaka elle besleyin daldari ve aspur bulundurun durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim Şehmus bey zaten sabaha kadar gözlem altında tutucam onu sıcak ortamda, yeni dişiden de suanlik ayırdım bı sure tek kafeste kalması daha doğru olur diye düşünüyorum bı kaç saat önce yemini yemeye başladı bir iki defa da öttügunu gözlemledim dışkısında da bir problem mevcut değil, çekirdek yemiyor ama normal küçük yemlerini tüketiyor ve düzenli suyunu iciyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ama dediğiniz gibi elle besleme aparatı alacağım yarın, daldari ve aspur ile beraber, yalnız merak ettiğim şu daha önce hiç bir kusumu elle beslemedim yani mama olarak ne hazirlayabilirim, dün mesela ben yumurta maması yapmıştım haşlanmış yumurtanın beyazını rendeleyip çekirdek harici yemini karıştırarak kafesin içine koymuştum dişi olan yedi ama bizimki yemedi yani ne tür bir mama hazirlayabilirim varmı onereceginiz bir şey

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elle besleme mamasi alın en iyisi kendi yaptığınız mama siringadan gecmeyebilir.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Peki onerebileceginiz bir mama varmı

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
A21 elle besleme mamasi olabilir iyidir ama illa o olacak diye bir şey yok ulasabilirliginiz önemli

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İnternetten baktım bunlar var mama olarak ve aparat olarak bide petshoptan bakmam gerekecek

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akyol kardeşlerden bakın. Bölünmüş alın büyük kutu almaya. Gerek yok.

Üst Alt