• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jumbo yumurta

Oktay

Aktif Üye
İlk defa jumbo besleyim dedim geç yumurta yapar dendi ve az yumurta yapıyor dediler bugün 4 cü yumurtasını yaptı daha kaçtane atar yumurta birde bunlar kaç güne yumurtadan çıkar tşkler şimdiden

Oktay

Aktif Üye
Benim mesajı gören tahtadan başka gören yok 2 mesajdır neyse iyi akşamlar

Oktay

Aktif Üye
Merhaba @Oktay bey bazen gözden kaçabiliyor.Bizlerde insanız sonuçta, kusura bakmayınız :) Jumbolarda diğer muhabbet kuşları gibi 6-7 bulabilir.Bir netlik yok , kuşunuza ve bakınıza bağlı , yavru çıkma süresi ise diğerleri ile aynı yavrunun büyümesi biraz daha geç oluyor ve iyi bir show yavrunuz mu oldu anlamak için en az 2 tüy geçirmesi gereklidir.Buyrun tüm sorularınızı yanıtlayayım.
Bu kuşlar Show jumbo değiller normal jumbo değil mi bunlR Çek ve albino kuşlar var bende onlarda sorun yok yavruyu atıyor hemen diğerine başlıyorlar güzel besleniyorlar mamalari versele lage yemide aynı kaliteli besle kaliteli yavru al 😉sadece jumbolar yılda 3 defa ve 4 5 yumurta diye söylediler ilk jumbo beslediğim için sordum tşk ederim

Oktay

Aktif Üye
Şimdi mobilden baktım kuşlar kırık kuşlar iri kalem , jumbo da değiller zaten yerlinin üretiminden farkı yok.Jumbo olmayan kuşu neden jumbo diye sordunuz anlayamadım.Tuhaf geldi :rolleyes:
Nasıl yani jumbo bu kuş iri bildiğin jumbo değilse yerli mi bu kuş anlamadim ki jumbo nasıl oluyor

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Kuşlar kırıklar iriler ama jumbo Değiller.Ronayin söylemiş olduğu dünya standartlarına göre jumbo geçmiyor ondan bahsetmiş.Ciftine göre değişiyor bakıma göre değişiyor yumurta sayısı kesin bir şey yok o konuda , iri oldukları için jumbolar daha hantal ve yavaşlar.