• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

jumbo muhabbet kuşu

PoyrazA

Aktif Üye
merhabalar dün jumbo muhabbet kuşumun eşi vefat etti bugün ona yeni bir eş aldım tanıştılr birbirlerini öptüler falan iyilerdi yani ama erkek olan kuşum hemen nefes nefese kaldı ve 3 kere üst üste öksürdü nedenini pek anlayamadım dışkısıda iyi aslında ama sizde görmek isterseniz yarın altını değiştirip tekrar sizlede paylaşırım dışkısını bu öksürük ve nefes neden olabilir ne yapabiliriz

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yeni aldığınız kuşu geldiği gibi kendi kuşunuzla yan yana koymamalısınız. 10 gün kadar karantina uygulayıp dışkısını gözlemlemeli, hastaysa iyileştirip o şekilde bir araya getirmelisiniz. Hata olmuş, yarın temiz peçete üzerine birden fazla taze yapılmış dışkı fotoğrafı ve kuşun tünekte bir videosunu atın bakalım.

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İhsan arkadaşıma ek olarak sizin kuşlarınızda da belliki hastalık varmış ve birini kaybetmişsiniz diğerini biraz gözlemlemeniz gerekirdi. Diğerinde de hastalık var muhtemelen. İmkan varsa yeni gelen kuşu ayırın onada hastalık geçmesin.

PoyrazA

Aktif Üye
İhsan arkadaşıma ek olarak sizin kuşlarınızda da belliki hastalık varmış ve birini kaybetmişsiniz diğerini biraz gözlemlemeniz gerekirdi. Diğerinde de hastalık var muhtemelen. İmkan varsa yeni gelen kuşu ayırın onada hastalık geçmesin.
diğer vefat eden kuşumda hastalık yoktu yumurtası vardı ve son 2 gündür hayvanda bi gariplik vardı yumurta sıkışması olabileceğini düşündüm elime aldım baktım geri koyduğumda ayakları tutmadı bağırdı bağırdı ve vefat etti ellerimde canım benim ek olarak yeni gelen kuşun dışkısında bir sorun yok ama ayır diyorsanız şimdi ayırayım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İkisinin dışkı formuda bozuk. İkisinede ayrı ayrı üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Zeolit tozu bağışıklıklarını güçlendirir kullanmanızı öneririm. Yemelerini takip edin.

Ayrıca dişiniz bana Jumbo gibi gelmedi 🫣

PoyrazA

Aktif Üye
İkisinin dışkı formuda bozuk. İkisinede ayrı ayrı üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Zeolit tozu bağışıklıklarını güçlendirir kullanmanızı öneririm. Yemelerini takip edin.

Ayrıca dişiniz bana Jumbo gibi gelmedi 🫣
dişi jumbo kırması ve dışkı formları neden kötü onu anlayamadım ek olarak ölümcül bir durumları varmı birde aynı kafese alabilirmiyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aynı kafese almayın. On gün kadar karantina uygulayın. İki kuştada Dışkılar etrafına sıvı bırakmış. Bu formunun bozuk olduğunu gösterir. Tok katı bir dışkı değil. Entrobac toparlar diye düşünüyorum.

PoyrazA

Aktif Üye
Aynı kafese almayın. On gün kadar karantina uygulayın. İki kuştada Dışkılar etrafına sıvı bırakmış. Bu formunun bozuk olduğunu gösterir. Tok katı bir dışkı değil. Entrobac toparlar diye düşünüyorum.
tamamdır çok teşekkür ediyorum hayırlı geceler

PoyrazA

Aktif Üye
ya birde sormayı unuttum özür dilerim bu erkeğimin öksürüğüde vardı entrobacla oda geçermi

Üst Alt