• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jumbo kuşum ağlar gibi inliyor...

colgeceen

Yeni Üye
Kuşum dün geceden beridir inler gibi ses çıkarıyor. Yaşadığım yerde kanatlı hayvanlarla ilgilenen bir veteriner olmadığı için veterinere de götüremiyorum. Internette araştırdığımda solunum yolu enfeksiyonlarını görüyorum ama emin olmadan ilaç takviyesi yapmak istemiyorum. Şu an multivitamin kullanıyorum. Ayriyeten kuş birkaç haftadır yavru üzerinde yatıyordu biz de Kafesi tam olarak temizleyemiyorduk rahatsız etmeyelim diye. Çünkü öncesinde böyle yaptığımızda yumurtaları kırmıştı. Acaba ondan dolayı mı oldu diye düşünüyorum. Şimdi yine yavruları var ve üstüne yatmıyor büyük ihtimalle hasta olduğu için böyle... Aşağıya sesini ekledim ses bu kadar yüksek değil ama böyle. Fotoğraflarını da ekledim.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ses kaydı atılamıyor, videosunu streamble.com üzerinden atabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşum dün geceden beridir inler gibi ses çıkarıyor. Yaşadığım yerde kanatlı hayvanlarla ilgilenen bir veteriner olmadığı için veterinere de götüremiyorum. Internette araştırdığımda solunum yolu enfeksiyonlarını görüyorum ama emin olmadan ilaç takviyesi yapmak istemiyorum. Şu an multivitamin kullanıyorum. Ayriyeten kuş birkaç haftadır yavru üzerinde yatıyordu biz de Kafesi tam olarak temizleyemiyorduk rahatsız etmeyelim diye. Çünkü öncesinde böyle yaptığımızda yumurtaları kırmıştı. Acaba ondan dolayı mı oldu diye düşünüyorum. Şimdi yine yavruları var ve üstüne yatmıyor büyük ihtimalle hasta olduğu için böyle... Aşağıya sesini ekledim ses bu kadar yüksek değil ama böyle. Fotoğraflarını da ekledim.
Kuşunuzun ağrısı var, yumurta sıkışması da olabilir, kanatlı uzmanı görsün ACİL
Ters duruşu folluğu açmaya çalışıyor götürün lütfen

colgeceen

Yeni Üye
Kuşunuzun ağrısı var, yumurta sıkışması da olabilir, kanatlı uzmanı görsün ACİL
Ters duruşu folluğu açmaya çalışıyor götürün lütfen
Merhaba inanın götüremiyorum. Götürebilsem götüreceğim...Yumurta sıkışması var mı diye baktık. Yoktu. Kursağı boştu şimdi de mama yediriyoruz şırıngayla. İnanın ne yapacağımı bilemedim.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kaçıncı kuluçkası

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İkinci kuluçkası 🙏
İlk yazınızda 3. gibi anlamışsınız Kuluçkaya yatması del önemli olan
3 tur yumurta yapması eğer ki 3 tur ise gerçekten çok zordur, halsizlik Calsiyum eksikliği çok etki eder
2.kuluçkada belli olur 3. de telef olur😔🤲
Calsiyum ve D Vitamini takviyesi yapın kalamar kemiği gaga taşı kafeste dursun
Kanatlıoil d3 kemik yapısını destekler tavsiye ederim
Ayrıca ağrısı var malesef
Bağışıklık düşmüş entrobac probiyotik verin
Gervit-w multivitamin ile destekleyin
Kuluçka dönemind kuştan bedeninden bütün mineraller eksilir çok iyi beslenmeli
Yatmadığı yumurtaları atın yuvalığı çıkarın

Üst Alt