• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jumbo kuşların üremesi zor mudur bu gün jumbo çift aldım ve üremesi zor dediler

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Alakası yok kardeşim jumbolarin kafa yapısıyla Jumbo dediğin kuş zaten kırılarak o seviyeye geliyor. İngilizle kırıp çıkan yavruyu tekrar ingilizle eşlersen.iri ama kafa yapısı olarak düşük bir kuş alırsın. Jumbo terimi zaten bizim ülkede vardır. Jumbo dediğin kuşların hepsi soy olarak kırıktır. Senin kafa yapısı büyük dediğin kuşlar showdan kirilmadir. Hollanda'da iri kuştur mesela Jumbo diyebilirler. Jumbo diye bir ırk yok yani o bizim ülkenin lafı. İri kuşlara Jumbo deniyor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
abi kuş el kadar nasıl yerli olsun kırık dersin anlarım yerli yanında minnacık kalır
jumbo diyimce direk vasıf ararsın o yüzden dedim .olabilir evet kanında var lakin jumbo değilde kırık bir kuş göz çizgisinden belli ediyor güle güle sağlıkla besle kardeşim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
3 yıldan beri muhabbet kuşu üretiyorum, 2 yıldır jumbo üretiyorum, evet ağır kanlılar, yerli kuşlara göre daha hareketsizler ama çiftleşme bir dürtü olduğu için iyi bakılır ve kuşlar hazırlanırsa üreme konusunda diğer kuşlardan bir farkı yoktur.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Usurler tabi yaz mevsiminde olsak kuş kumu ideal olabilir

haliloztkin

Aktif Üye
Tavsiyem çam talaşı alın, içine birkaç yaprak defne ekleyip yuva malzemesi olarak kullanın. Tabi etrafta palmiye ağacı varsa en ama en sağlıklısı palmiyenin yaprağını yuva malzemesi yapmak
palmiye yaprağını nasıl kullanıcaz adanadayım ve heryer pslmiye

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kekik yaprağı var ben ondan kullanıyorım 😂

Nur~

Yeni Üye
palmiye yaprağını nasıl kullanıcaz adanadayım ve heryer pslmiye
Ooo siz tam yerindesiniz 😅.
Güneşli zamanlarda gölgede kurutup yuva malzemesi olarak hazır edebilirsiniz. Şimdi ise fırında kuruttuktan sonra yuvalığın içine örtü misali koyun. Çok pislendiği zaman değiştirebilirsiniz, onun dışında yapmanız gereken başka birşey yok.

Tabi nacizane bir tavsiyem daha var; (meşeden yapılmış) mangal kömürü. Hem hava akışını sağlayacak, hemde yuvada oluşacak fazla nemi absorde edecek, dışkının kurumasını sağlayacaktır. Eğer temin edebilirseniz 100° fırında 10 dk bekletip ufalayın, palmiye yaprağının altına yayın (kuşa olan faydalarından dolayı kafese bir yemlik içinde de koyulabilir, mantarı önler ve sindirime faydalıdır)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tavsiyem çam talaşı alın, içine birkaç yaprak defne ekleyip yuva malzemesi olarak kullanın. Tabi etrafta palmiye ağacı varsa en ama en sağlıklısı palmiyenin yaprağını yuva malzemesi yapmak
Defne yaprağina kuş yuva yapmiyor zamanında denedim kokusundan kaçıyorlar.. Palmiye yaprağını Cennet,sevda ve monglar gibi egzotik papağanlar severler çokta güzel yuva yaparlar 😊👍