• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Japon Balığı İçin Akvaryumda Neler Bulunmalı

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Merhaba kardeşim için 2 tane japon balığı alıcağım akvaryumu aldım yuvarlak akvaryumdan almadım zararlı denildi daha neler almalıyım birileri yardımcı olabilirmi akvaryumda neler bulunmalı ve neler kullanmalıyım yeminden başka birşey kullanmamalımıyım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
1. olarak fanus asla olmaz 2. tabana kum alın 3. akvaryuma hava motoru 4.kaliteli yem 5. balıgı alırken gözlemleyin agır kanlı değil hareketli olsun

limonpaşabulut

Paylaşımcı
1. olarak fanus asla olmaz 2. tabana kum alın 3. akvaryuma hava motoru 4.kaliteli yem 5. balıgı alırken gözlemleyin agır kanlı değil hareketli olsun
Akvaryumumuz bu 2 balık rahatlıkla olur dediler daha gelmedi kargoda çok büyükse 3 balık bile almayı düşünüyorum balıkları almadım yeminden başka birşey kullanacakmıyım teşekkürler

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Renkli taş kullanmayın silis kum tarzı kumlar alın iyice yıkayın akvaryuma bugunden su koyun ısıtıcı evin durumuna göre hava motoru ise balık gelmeden 1 gün önce çalışmaya başlayacak ilk gün 1 tutam yem atın boş akvaryuma

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
YouTubeden anlatan bir video bulamadım önereceğiniz bi video varmı?
Size anlatıyorum bazı bilgileri oradan bulamazsınız örnegin akvaryumu temizleyip içine su koyulur 1 gün önce motor çalıştırılır bir tutam yem atılır gibi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Akvarıstimiz @The Search hemen yetişmiş sağolsun☺aynî fikirdeyim yaşam alanı ve şartlar iyi olmalıdır her ne kadar havasız yaşayabilen bir balık türü olsada bir süre sonra hava keseleri patlayabiliyor ve bunu en çok yaşayan balık türü Japon balığı 👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Peki teşekkürler 😊
Balıkları satın almadan önce içine 1 vatoz, bir iki çöpçü balığı alıp 1 hafta motor çalışarak tutmanız bence çok daha iyi olacaktır. Böylece yavaş yavaş akvaryum florası oturmaya başlar. Ancak çöpçü ve vatoz alacaksanız ısıtıcınızın olması lazım. Çok soğuk suda hasta olurlar. 25 derece civarıydı yanılmıyorsam istedikleri sıcaklık. Akvaryumculuk yapmamamın üzerinden 15-20 yıl geçti.