• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et iyot kullanımı hakkında

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bu mesajınıza çok sevindim. 🌸 Tiroid için iyot çok önemlidir aslında. İyot eksikliğinde kuş guatr olur tiroid bezleri şişer ve nefes almakta zorlanır. Böyle oluncada genelde kuşta bakteriyel sorundan ötürü nefes darlığı problemi var sanılır ve antibiyotik kullanılsada geçmez. İyottan korkulur ama suya katılıp içilebilir, mikrop öldürücüdür yara da yada enfeksiyon kapmasın diye de kullanılabilir. Yani çok yönlüdür. Üç dört haftada bir yine birkaç gün verilebilir.

anydayykk

Tutkulu
Merhaba bu mesajınıza çok sevindim. 🌸 Tiroid için iyot çok önemlidir aslında. İyot eksikliğinde kuş guatr olur tiroid bezleri şişer ve nefes almakta zorlanır. Böyle oluncada genelde kuşta bakteriyel sorundan ötürü nefes darlığı problemi var sanılır ve antibiyotik kullanılsada geçmez. İyottan korkulur ama suya katılıp içilebilir, mikrop öldürücüdür yara da yada enfeksiyon kapmasın diye de kullanılabilir. Yani çok yönlüdür. Üç dört haftada bir yine birkaç gün verilebilir.
Benim kızımda da öyle olmuş belli ki çünkü son 5 gündür çok kötüleşmişti tüm gece ağzından nefes alıyordu uyuyamıyordu sabah da öğürüyor yemek yiyemiyordu. Bebeğim benim iyi şimdi çok mutlu oldum aylardır düzgün uyku uyuyamıyordum ama öte yandan mutluyum artık devasını bulduğum için. İnşallah uzun sürer bu iyi durumu hala şaşkınım hiç beklemiyordum hemen iyileşmesini 2025 ağustostan beri böyle çünkü kendimi hep böyle olacağına alıştırmıştım. Kusuyordu da ayrıca tiroidden o da oluyormuş.

Ayda bir veririm o halde demek ki bir kez eksiklik çektiyse tekrarlama ihtimali de yüksek.

Öğürüp kusması olduğundan yemini değiştirmeye çekinmiştim quik kullanıyoruz kaliteli bir yem değil. Şimdi yavaş yavaş değiştirmeye çalışacağım. Acaba öneriniz var mıdır bu konuda da? Versele lagaya geçmeli miyim bilemedim. Gold wings besleyiciliği iyi midir?

anydayykk

Tutkulu
Bir de çok soru sordum ama bu iyot'un bozulması durumu var mı üstünde tarih var mı bakmadım bitene kadar kullanırım diye düşündüm ama epey uzun süreye biter kocaman almışım. uçmasın diye tıpası var ışığa da koymadım sıcak yerde değil. ne kadar sürede değiştirsem acaba şişeyi vitamin gibi 6 ayda bir mi yapsam

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Versele laga da Gold wings te kullandım. İkiside gayet besleyici. Versele laga bizde yemli dışkılama yapmaya başladığı için değişim yapmak zorunda kaldım. Gold wings akdarı oranı fazla kuşunda biraz yeme tercihi yada tepkisi önemli. Severek yiyorsa herhangi bir problem yaşamıyorsa çok sık yem değiştirme taraftarı değilim. Siz hangisini uygun görürseniz. İkiside önde gelen markalar. İyot a gelirsek saklama koşulları iyiyse bir seneye kadar gidebiliyor. Biliyorsunuz uçucu ağzını sıkıca kapattiğınızda ve güneş görmeyen yerde sakladığınızda sorun olmaz. Ama garantiye alırım derseniz altı ayda bir de değiştirebilirsiniz. Evet ayda birkaç gün verilebilir. Ama uçucu olduğu için gün içinde mutlaka tazeleyin. Akşam temiz içme suyu verin. Tekrardan çok geçmiş olsun 🌸

anydayykk

Tutkulu
Versele laga da Gold wings te kullandım. İkiside gayet besleyici. Versele laga bizde yemli dışkılama yapmaya başladığı için değişim yapmak zorunda kaldım. Gold wings akdarı oranı fazla kuşunda biraz yeme tercihi yada tepkisi önemli. Severek yiyorsa herhangi bir problem yaşamıyorsa çok sık yem değiştirme taraftarı değilim. Siz hangisini uygun görürseniz. İkiside önde gelen markalar. İyot a gelirsek saklama koşulları iyiyse bir seneye kadar gidebiliyor. Biliyorsunuz uçucu ağzını sıkıca kapattiğınızda ve güneş görmeyen yerde sakladığınızda sorun olmaz. Ama garantiye alırım derseniz altı ayda bir de değiştirebilirsiniz. Evet ayda birkaç gün verilebilir. Ama uçucu olduğu için gün içinde mutlaka tazeleyin. Akşam temiz içme suyu verin. Tekrardan çok geçmiş olsun 🌸
Quik pek kaliteli bir marka değil bir eksiklik yaşar diye korkuyorum uzun vadede o yüzden daha kaliteli bir tanesine geçmek onda sabit kalmak istedim. Gold wingsi bir düşüneceğim.

Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar 🌺

Üst Alt