• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul'dan Selamlar

Nur I.

Aktif Üye
Herkese merhaba. Bu forumda aslında halihazırda pasif olarak kullandığım bir hesabım vardı ancak e-posta ile ilgili sorun yaşayınca bugün yeni bir hesap açıp foruma tekrardan dahil oldum. Ve kendimi tanıtmak istedim.

İsmim Nur Nevra, doğma büyüme İstanbul'da yaşayan, üniversite sınavına hazırlanan ve 10 yıla yakın süredir kuş hobisi ile ilgilenen birisiyim. Genel olarak araştırma yapmak hoşuma gitse de kuşlar özelinde birşeyler öğrenip bu öğrendiklerimi pratiğe dökmek benim için bir hobi, zevkli bir uğraş alanı. Özellikle kuşaların beslenme sistemleriyle, hastalık sebepleri ve önleme metotlarıyla, kuş fizyolojisiyle meşgul oluyorum. Bu konularda öğrendiğim şeyleri günlük hayatta kuş bakımına geçirmek ve ilgili sorular olduğunda fikrimi paylaşmak için vakit bulduğumda forumlara girer, konulara nacizane birkaç yorum yazmaya çalışırım.

Aslında biraz maymun iştahlı birisiyim kuşlar söz konusu olduğunda. Papağanlar, ispinoz türleri, güvercinler, kanaryalar... Bir tür ile sınırlanmak yerine her birisiyle ilgilenmek hoşuma gidiyor. Ancak şu zamana kadar çoğunlukla papağan türleri besledim ve bunlarda tecrübe kazandım. Sultan papağanı benim favori türüm, ilk beslediğim papağan ve hâlâ da beslerim 🙂 bunun harici Pakistan papağanı, rozella gibi farklı türler deneyimleme fırsatım oldu.

Kuşlarımı da tanıtmak isterim, zira fotoğrafta sol tarafta duran prensesim şuanda 7 yaşlarına yaklaştı ve ilk aldığım papağandır kendisi. Henüz 5-6 aylıkken gelmişti ve şuanda kendi yavrularını büyütme süreciyle meşgul taze bir anne ✨
Yanındaki, eşi ile arasında 3-4 yaş olsa da kimyaları uyumlu bir çift.
IMG_20260101_145507.jpg

Aşağıdaki güzellikleri de tanıtmak isterim. Hint bülbülü ismiyle yaygın olan zebra ispinozları. Aslında ilk beslediğim kuş türü bunlar, papağandan da önce henüz kuşlara ilk merak saldığımda petshoba gidip bir çift almış ve hatta yavrularını da büyütme fırsatım olmuştu. Sonra uzun bir süre beslemedim, takribi 2 sene kadar önce bu güzel çifti sahiplenerek tekrardan ispinoz beslemeye başladım. Çifte kumru gibiler, kimisi seslerini sevmez ama bana göre çok hoş bir sese sahipler 😊
IMG_20260101_144926.jpg

Kendime üretici diyemem, zira beslediğim kuş çiftlerinin yılda 1-2 kere yavru büyümesi dışında üretim süreci ile aktif ilgilenmiyorum. Hobici veya sadece bir kuş sever diye isimlendirilmeyi geçecek kadar kafayı kuşlarla bozmuş olabilirim 🙂 bu yüzden böyle bir soru ile karşı karşıya kaldığımda genelde akademik olarak kuşlarla ilgilenen bir insan şeklinde kendimden bahsediyorum. Galiba bu tanıtım yazısında da kendimi böyle nitelemem yanlış olmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Hoş geldiniz, kuşlarınız çok güzel, sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar. Bu ispinozlar bana da çok şirin geliyor ama çok gürültücü olduklarını duydum.

Nur I.

Aktif Üye
Hoş geldiniz, kuşlarınız çok güzel, sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar. Bu ispinozlar bana da çok şirin geliyor ama çok gürültücü olduklarını duydum.
Teşekkürler inşAllah. Pek melodik ve nağmeli ötüşleri yok, belki bu yüzden biraz gürültücü deniyordur. Ama sesini sevene ötüşlerinin rahatsızlık vermeyeceğinden eminim 🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize tekrar hoşgeldiniz 😊 diğer nickiniz neydi yazarsanız birleştiririm böylece çift hesap olmamış olur 👍 Doğru Bilgi doğru adreste şekillenir 🥰 Sizi ailemizde görmekten mutluluk duyarız iyi forumlar

Nur I.

Aktif Üye
Merhaba öncelikle ailemize tekrar hoşgeldiniz 😊 diğer nickiniz neydi yazarsanız birleştiririm böylece çift hesap olmamış olur 👍 Doğru Bilgi doğru adreste şekillenir 🥰 Sizi ailemizde görmekten mutluluk duyarız iyi forumlar
Teşekkür ederim hoşbuldum. Doğrusu hesap ismini hatırlayamadığım için e-posta ile gitmeye çalıştım ama onda sıkıntı yaşadım. Ama tekrardan ilgilenip bilgileri size ileteceğim, dediğiniz gibi birden çok hesap olsun istemem

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Teşekkür ederim hoşbuldum. Doğrusu hesap ismini hatırlayamadığım için e-posta ile gitmeye çalıştım ama onda sıkıntı yaşadım. Ama tekrardan ilgilenip bilgileri size ileteceğim, dediğiniz gibi birden çok hesap olsun istemem
Aynı e posta ise ben bulurum sorun yok 👍😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bana özelden önceki e posta adresinizi yazar mısınız.cunku bu hesabınızın aynı değilmiş

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba. Bu forumda aslında halihazırda pasif olarak kullandığım bir hesabım vardı ancak e-posta ile ilgili sorun yaşayınca bugün yeni bir hesap açıp foruma tekrardan dahil oldum. Ve kendimi tanıtmak istedim.

İsmim Nur Nevra, doğma büyüme İstanbul'da yaşayan, üniversite sınavına hazırlanan ve 10 yıla yakın süredir kuş hobisi ile ilgilenen birisiyim. Genel olarak araştırma yapmak hoşuma gitse de kuşlar özelinde birşeyler öğrenip bu öğrendiklerimi pratiğe dökmek benim için bir hobi, zevkli bir uğraş alanı. Özellikle kuşaların beslenme sistemleriyle, hastalık sebepleri ve önleme metotlarıyla, kuş fizyolojisiyle meşgul oluyorum. Bu konularda öğrendiğim şeyleri günlük hayatta kuş bakımına geçirmek ve ilgili sorular olduğunda fikrimi paylaşmak için vakit bulduğumda forumlara girer, konulara nacizane birkaç yorum yazmaya çalışırım.

Aslında biraz maymun iştahlı birisiyim kuşlar söz konusu olduğunda. Papağanlar, ispinoz türleri, güvercinler, kanaryalar... Bir tür ile sınırlanmak yerine her birisiyle ilgilenmek hoşuma gidiyor. Ancak şu zamana kadar çoğunlukla papağan türleri besledim ve bunlarda tecrübe kazandım. Sultan papağanı benim favori türüm, ilk beslediğim papağan ve hâlâ da beslerim 🙂 bunun harici Pakistan papağanı, rozella gibi farklı türler deneyimleme fırsatım oldu.

Kuşlarımı da tanıtmak isterim, zira fotoğrafta sol tarafta duran prensesim şuanda 7 yaşlarına yaklaştı ve ilk aldığım papağandır kendisi. Henüz 5-6 aylıkken gelmişti ve şuanda kendi yavrularını büyütme süreciyle meşgul taze bir anne ✨
Yanındaki, eşi ile arasında 3-4 yaş olsa da kimyaları uyumlu bir çift.
Ekli dosyayı görüntüle 100473

Aşağıdaki güzellikleri de tanıtmak isterim. Hint bülbülü ismiyle yaygın olan zebra ispinozları. Aslında ilk beslediğim kuş türü bunlar, papağandan da önce henüz kuşlara ilk merak saldığımda petshoba gidip bir çift almış ve hatta yavrularını da büyütme fırsatım olmuştu. Sonra uzun bir süre beslemedim, takribi 2 sene kadar önce bu güzel çifti sahiplenerek tekrardan ispinoz beslemeye başladım. Çifte kumru gibiler, kimisi seslerini sevmez ama bana göre çok hoş bir sese sahipler 😊
Ekli dosyayı görüntüle 100474

Kendime üretici diyemem, zira beslediğim kuş çiftlerinin yılda 1-2 kere yavru büyümesi dışında üretim süreci ile aktif ilgilenmiyorum. Hobici veya sadece bir kuş sever diye isimlendirilmeyi geçecek kadar kafayı kuşlarla bozmuş olabilirim 🙂 bu yüzden böyle bir soru ile karşı karşıya kaldığımda kendimi genelde akademik olarak kuşlarla ilgilenen bir insan şeklinde kendimden bahsediyorum. Galiba bu tanıtım yazısında da kendimi böyle nitelemem yanlış olmaz.
Tekrar hoş geldiniz başka bir forumdan sizi biliyorum aktifsiniz ve doğru bilgi her zaman her yerde faydalıdır
Biz çok büyük bir aileyiz, kaliteden asla ödün vermeyiz
Çok kıymetli hocalarımız, ekibimiz, altyapı çalışanlarımız dahi özveri ile yardımda bulunurlar😊🤲hasta kuşlarımız başta olmak üzere, diğer tüm canlılar için kafeskuslari.com ailemiz ve uzman kadromuz ile daima yardıma hazırız👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hesaplarınız birleştirildi ve geçici şifreniz size mail olarak gönderilmiştir bilginize 😊