• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ispinoz cinsiyet ayrımı ve yaşı

burche

Paylaşımcı
Merhaba ben bu konuyu açmıştım ama sonrasında fotoyu kaldırdım hemen bakamiyacaginizi düşünerek goremediniz sonra fotoyu yükledim bu sefer görmediniz sanırım yada baktığınız için daha evvel acmadiniz diye düşünerek açtım bu konuyu tekrardan, öncesinde de dediğim gibi ilk erkek dendi sonra kız . erkek olduğuna emin olduğumuz kusumuzdan da erken tüye girdi şu an tüyleri çıkıyor yavaş yavaş, ben emin olamadim şu an bebek mi eriskin mi ve kızsa eğer yuvalık takmalı miyim bir yorum yapabilir misiniz @Şehmus BAKIR

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bence bu kuş dişi, ama Şehmus hocam daha doğru yorum yapacaktır.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kırmızılıktan değil ama erkekte kafa ve vücut rengini ayıran halka daha belirgin oluyor diye biliyorum. Dişilerde daha soluk ve net bir çember oluşmuyor. Sizin kesin erkek dediğiniz kuşu da görebilir miyiz?

burche

Paylaşımcı
Kırmızılıktan değil ama erkekte kafa ve vücut rengini ayıran halka daha belirgin oluyor diye biliyorum. Dişilerde daha soluk ve net bir çember oluşmuyor. Sizin kesin erkek dediğiniz kuşu da görebilir miyiz?
Tabii kırmızı kafalı olan ikisi için de bir maaşallahınızı alırım ama nazardan korkuyorum

Son düzenleme:

burche

Paylaşımcı
3 gündür bir soru soruyorum ve asla cevap alamıyorum teşekkürler fotoğrafları kaldırıyorum

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
3 gündür bir soru soruyorum ve asla cevap alamıyorum teşekkürler fotoğrafları kaldırıyorum
Merhaba, maalesef ki ispinoz hakkında bilgi sahibi değilim, bilgisi olan sayılı kişiler var kendileri konuyu görüntülediği vakit yorum yapacaklarına eminim , bu yüzden yanıtlar gecikmeli olabilir kusura bakmayın, fotoğrafları buraya yükleyebilirsiniz kendim arada konuyu güncelleme yaparak mutlaka cevabı bulacağız 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Burada kimse hazır olda beklemiyor. Gönüllü bir platform ve konuya iki kez girdim ikisinde de fotoğraf kaldırılmış nasıl yardımcı olunmasını bekliyorsunuz. Bütün kuşlar eşsiz güzellikte. Ama herkes sizinkilere nazar etmek için bekliyor. Siz sanırım başkalarının kuşlarına kötü gözle bakıyorsunuz ki sizinkilere de o gözle bakılacağını düşünüyorsunuz. Başka açıklaması olamaz.

Yoda

Aktif Üye
Burada kimse hazır olda beklemiyor. Gönüllü bir platform ve konuya iki kez girdim ikisinde de fotoğraf kaldırılmış nasıl yardımcı olunmasını bekliyorsunuz. Bütün kuşlar eşsiz güzellikte. Ama herkes sizinkilere nazar etmek için bekliyor. Siz sanırım başkalarının kuşlarına kötü gözle bakıyorsunuz ki sizinkilere de o gözle bakılacağını düşünüyorsunuz. Başka açıklaması olamaz.
Katılıyorum. Şahsen pek anlamasam da açıkçası görmek istedim acaba bir tahminde bulunabilir miyim diye ama konuya her girmemde boş sayfayla karşılaşıyorum.
Hem gönüllü olarak burada fikir beyan ediyoruz hem de herkes sorduğunuz soruyu cevaplayabilecek düzeyde tecrübe/bilgi sahibi olmayabilir, bu çok normal bir durum. Durum aciliyet de içermiyor, biraz yersiz bir serzeniş olmuş sizinki @burche.

burche

Paylaşımcı
Katılıyorum. Şahsen pek anlamasam da açıkçası görmek istedim acaba bir tahminde bulunabilir miyim diye ama konuya her girmemde boş sayfayla karşılaşıyorum.
Hem gönüllü olarak burada fikir beyan ediyoruz hem de herkes sorduğunuz soruyu cevaplayabilecek düzeyde tecrübe/bilgi sahibi olmayabilir, bu çok normal bir durum. Durum aciliyet de içermiyor, biraz yersiz bir serzeniş olmuş sizinki @burche.
Evet herkes bilmiyor zaten bu yüzden Şehmus hoca baksın diye açtım etikledim hepsine dm den yazdım birkaç kez ve hani evet insanlar müsait olmayabilir ama birden fazla kez açtım dediğim gibi .o zamanlarda farklı konular acan arkadaşlarımızda vardı onlara cevap geldi ve ben bu foruma bunu merak ettiğim için ve bazı konularda yardım almak istediğim için kayıt yaptım .bakılacak olan 2 fotoğraf sadece uzun yorum gerektiren bir şey değil yani . Bence benim de bir kullanıcı olarak hoşuma gitmeyen bir durum olduğu zaman sizin deyiminizle "serzenişte" bulunma hakkım var

Yoda

Aktif Üye
Evet herkes bilmiyor zaten bu yüzden Şehmus hoca baksın diye açtım etikledim hepsine dm den yazdım birkaç kez ve hani evet insanlar müsait olmayabilir ama birden fazla kez açtım dediğim gibi .o zamanlarda farklı konular acan arkadaşlarımızda vardı onlara cevap geldi ve ben bu foruma bunu merak ettiğim için ve bazı konularda yardım almak istediğim için kayıt yaptım .bakılacak olan 2 fotoğraf sadece uzun yorum gerektiren bir şey değil yani . Bence benim de bir kullanıcı olarak hoşuma gitmeyen bir durum olduğu zaman sizin deyiminizle "serzenişte" bulunma hakkım var
Elbette cevap istemek hakkınız, haklısınız ama konu açıp birini etiketlediniz diye sadece o kişi cevap vermeyecek, bir fikri olan herkes cevap verebilir. İkili diyaloglar için zaten direkt mesaj kutusu var. Etiketlediğiniz kişiden cevap gelmeyince de ortaya "3 gündür bir soru soruyorum ve asla cevap alamıyorum teşekkürler fotoğrafları kaldırıyorum" diyince haliyle tepki alırsınız. Hem fotoğraf yükleyip siliyorsunuz hem de cevap gelmiyor diye tepki gosteriyorsunuz. Bırakın fotoğraflar kalsın zamanla zaten eski konulardaki fotoğraflar siliniyor.

burche

Paylaşımcı
Bence üslubunuz çok yanlış.ben burda kimseye bu şekilde konuşmadım bence uzun sürdü ve cevap alamadığım için alamayacağımi düşünerek ben de bu yüzden geri kaldırdım ve bu benim hakkım yani ve evet nazardan da çok korkuyordum kimsenin kuşuna da nazar değsin vs diye bakmıyorum sizin kafanızda kurguladiginiz gibi tam tersi her baktığıma maşallah diyerek bakıyorum ve ben korkularımın açıklamasını da size yapmak zorunda değilim eminim herkes korkuyodur sadece ben o kadar uzun süre kalmasına cesaret edemedim bunun da hesabını vermek zorunda değilim . Bir kullanıcı olarak şikayetimi beyan etmekte bence özgür olmalıyım.o yüzden kimseye saldirmadan saygı çerçevesinde konuşabilirsek sevinirim

burche

Paylaşımcı
Elbette cevap istemek hakkınız, haklısınız ama konu açıp birini etiketlediniz diye sadece o kişi cevap vermeyecek, bir fikri olan herkes cevap verebilir. Etiketlediğiniz kişiden cevap gelmeyince de ortaya "3 gündür bir soru soruyorum ve asla cevap alamıyorum teşekkürler fotoğrafları kaldırıyorum" diyince haliyle tepki alırsınız. Hem fotoğraf yükleyip siliyorsunuz hem de cevap gelmiyor diye tepki gosteriyorsunuz.
Anlıyorum ama cevap beklediğim kişi Şehmus hoca ben bunu beyan ediyorum cevap alamıyorum derken kimseye yönelik bir şey yok yani orda size vs zaten etikletledigim kişi belli birde teşekkür ederim yorum yapmak istemissiniz ama Şehmus hoca daha iyi bildiği için ona sordum ve dediğim gibi dm den de yazdım ama ordan fotoğraf paylaşamadim paylasabilsem konu açmam zaten birde eski konulardakilerin silindiğini mesela şu an öğreniyorum anlatabildim mi yani zaten emin olmadigim için ve götürdüğüm kuşçu da bir erkek bir kız dediği için Şehmus hocaya sordum ki onun bu konuda bilgisi varmış belki öğrenirim diye hani konuda çok bilgim yok ama yorum yapmak istedim diyosunuz tekrardan teşekkürler ama dediğim gibi ben konuda bilgisi olan kişiden yorum almaya çalışıyordum ve bu bunun içindi yani .

Son düzenleme:

Yoda

Aktif Üye
Anlıyorum ama cevap beklediğim kişi Şehmus hoca ben bunu beyan ediyorum cevap alamıyorum derken kimseye yönelik bir şey yok yani orda size vs zaten etikletledigim kişi belli birde teşekkür ederim yorum yapmak istemissiniz ama Şehmus hoca daha iyi bildiği için ona sordum ve dediğim gibi dm den de yazdım ama ordan fotoğraf paylaşamadim paylasabilsem konu açmam zaten
DM üzerinden fotoğraf göndermek için hizliresim.com gibi bir siteye fotoğraf yüklemeniz ve linkini paylaşmanız gerekiyor. Şehmus bey müsait olduğunda mutlaka bakar, siz görselleri onunla paylaşın yine de.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, inanın bende çok korkarım nazardan, ilk gün siz kaldırdınız fotoğrafı Şehmus hocam geldi, bende kuşlar hakkında makale paylaşmıştım😊tamamen zaman farkından kaynaklandı, denk gelmedi😊
Bizler kimseyi tanımıyoruz, tek amacımız minik can dostlarımızın sağlığı ve elimizden geldiğince yardımcı olmak😊

burche

Paylaşımcı
Merhaba, inanın bende çok korkarım nazardan, ilk gün siz kaldırdınız fotoğrafı Şehmus hocam geldi, bende kuşlar hakkında makale paylaşmıştım😊tamamen zaman farkından kaynaklandı, denk gelmedi😊
Bizler kimseyi tanımıyoruz, tek amacımız minik can dostlarımızın sağlığı ve elimizden geldiğince yardımcı olmak😊
haklısınız kusura bakmayın dediğim gibi benimkisi bir şey olur korkusu şehmus hocaya dm den atıcam