• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Islak mendil kullanımı

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar günlük kafes temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Ben ıslak mendil ile siliyorum altını ama kokusu oluyor her türlü. Daha sonra ise peçete ile kuruluyorum. Zararlı mı bu şekilde? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler...

Bahar Y.

Müdavim
Ben direkt ızgara ve tabanları alıp sabunlu süngerle iyice dezenfekte ediyorum daha sonra 4 5 kere duruluyorum kalıntı kalmaması adına, son olarakta yeri geliyor havlu yeri geliyor peçeteyle kuruluyorum misler gibi oluyor, ıslak mendil kullanımını önermem

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Aslında sildikten sonra havalandırsak kafesi yine de sorun olur mu? Bende kokusundan endişe ediyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Havalandırsak bile ıslak mendile pek yanaşmayalım bence, onun yerine normal nemli peçete daha iyi olur kimyasal var sonuçta ek olarak dediğin gibi koku :)

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Düşünceleriniz için teşekkürler olmazsa temiz sünger ile iyice yıkarım artık.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben tepsiyi sirkeli suyu fısfıslatarak havlu peçete ile siliyorum o esnada o peçete ıslak mendile dönüşmüş oluyor, ızgaradaki dışkı kalıntılarını onunla sıyırıyorum günlük temizlikte.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ben tepsiyi sirkeli suyu fısfıslatarak havlu peçete ile siliyorum o esnada o peçete ıslak mendile dönüşmüş oluyor, ızgaradaki dışkı kalıntılarını onunla sıyırıyorum günlük temizlikte.
Bu daha mantıklı geldi. Teşekkürler 🙂

Taha Y.

Müdavim
Arkadaşlar günlük kafes temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Ben ıslak mendil ile siliyorum altını ama kokusu oluyor her türlü. Daha sonra ise peçete ile kuruluyorum. Zararlı mı bu şekilde? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler...
Arkadaşların dediği gibi bazı markalarda kimyasal oluyor bebek ıslak mendilleri var onlardan kullana bilirsin

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Doğruyu söylemem gerekirse ben de derin temizlik yapmadığım sürece ıslak mendile başvuruyorum. Ama sadece taban kısmına ıslak mendil kullanıyorum. Oraya da kuş inmediği için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanı bana sirke kullanma onun yerine duru suyla temizle demişti zararlıymış

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hangibirine ıslak mendil kullanayım benim evladım çok :) :) direkt bezliyoruz :geek:
Hep merak ediyorum üreticiler temizliği nasıl yapıyor diye. Biz iki üç kafes olduğu için kuşları salıp temizliyoruz ama üretim yapanlarda öyle bir seçenek olmaz sürekli sanırım. 😅

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Hep merak ediyorum üreticiler temizliği nasıl yapıyor diye. Biz iki üç kafes olduğu için kuşları salıp temizliyoruz ama üretim yapanlarda öyle bir seçenek olmaz sürekli sanırım. 😅
Hobihanemin fotoğrafını paylaşayım o halde ben. Elimden geldiğince hafta da 1 komple temizliyorum

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanı bana sirke kullanma onun yerine duru suyla temizle demişti zararlıymış
Keşke duru su içimize sinse 😁 ağzına ya da vücuduna temas etmediği için ben pek zararı olacağını düşünmüyorum, ıslak mendili de kokusu rahatsız etmesin diye kullanmıyorum zaten ona da temas etmiyor aslında.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Keşke duru su içimize sinse 😁 ağzına ya da vücuduna temas etmediği için ben pek zararı olacağını düşünmüyorum, ıslak mendili de kokusu rahatsız etmesin diye kullanmıyorum zaten ona da temas etmiyor aslında.
Valla bende kullanıyodum ama zararlı olduğunu söylediğinden dolayı kullanmıyorum