• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! İskender papağanı tasma uzunluğu

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Merhaba,İskender papağanı.a göğüs tasması aldım,kabul etti esnek lastik kullanıyorum 3 metre esnememiş haliyle duruyor,kaç metre kullanmaliyim

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Esnek kullanmanız iyi olmuş ama bence iyi ideal uzunluğu size de bağlı çok uzağa gitmesini istemiyorsanız 3 metre iyidir veya daha da kısabilirsiniz tasmanın amacı zaten dışarı çıkartınca uçup kaçmaması. Uçurmak isterseniz olabildiğince açık bir alana gidip uçurabilirsiniz ama gerçekten büyük olsun alan.

Muhammet Usame Bal

Yeni Üye
Esnek kullanmanız iyi olmuş ama bence iyi ideal uzunluğu size de bağlı çok uzağa gitmesini istemiyorsanız 3 metre iyidir veya daha da kısabilirsiniz tasmanın amacı zaten dışarı çıkartınca uçup kaçmaması. Uçurmak isterseniz olabildiğince açık bir alana gidip uçurabilirsiniz ama gerçekten büyük olsun alan.
Tamamdır sağolun,azcık kısaltıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ben tasmayı kuşun güvenliği açısından onaylamıyorum
Sonuçta o evcil dışarıdaki kuşlar yabani
Yırtıcı kuşlar, karga saksağan hatta güvercin gelip yaralayabilir ve bu inanın saniyeler içinde olur
Ayrıca kedi faktörü de var😔
Dallarda yada çimlerde uçup konduğu yerlerde bit, kene, mantar, hastalıklı dışkı, iç parazit herşey olabilir 😔

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Tam olarak Demet Hanım'a katılıyor ve bende asla desteklemiyorum. Ayrıca Demet Hanım'a ek olarak da bu tasmalar gevşeyebiliyor ve kuş kaçabiliyor. Ya da bu gibi tasmalar kanat veya ayak taraflarında zararlar da verebiliyor bazı örneklerini duymuştum. Pekte konforlu olmuyor kuşlar için.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tam olarak Demet Hanım'a katılıyor ve bende asla desteklemiyorum. Ayrıca Demet Hanım'a ek olarak da bu tasmalar gevşeyebiliyor ve kuş kaçabiliyor. Ya da bu gibi tasmalar kanat veya ayak taraflarında zararlar da verebiliyor bazı örneklerini duymuştum. Pekte konforlu olmuyor kuşlar için.
Evet ben o kısmı unuttum
Ani bir çekme ile kuşu herhangi bir şeyden kurtarayım derken tasma boynunu, gögüs kemiğini kırabilir, kanatları kesebilir, çok acı çeker kesinlikle ♦⚠ tavsiye ETMİYORUM ⚠♦

Üst Alt