• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İskender Papağanı Sevmek

alexanderci55

Yeni Üye
Merhaba

2 yaşlarında bir iskender papağanım var 3.5 aydır bende olan bi iskender papağanım var ilk geldiğinde bayağı bi vahşiydi sonra 3.5 ay içinde bana bayağı bi alıştı yabancı insanlardan çok korkuyor el gördümü felan kaçar ama ben mesela sevmek veya kafasını kaşımak istediğimde kattiyen izin vermez dalar bana(garezi bana sanırım xD) yani sorum şu aslında 3.5 ayda parmağımı uzattığımda elime gelir, keyfine göre tepelere kaçınca parmak şıklatsam gelebiliyor, kafesindeyken yem felan yedirebiliyorum(hastalık derecesinde çekirdeği seviyor sanırım) hatta çalışma masama gelmeye korkan hayvan çekirdeği görünce çekirdek yemek için masama geliyor. yani sevmek hariç bir çok şeyi yapabiliyoruz kolumu işaret edince koluma bile uçuyor ama iş sevmeye gelince sevemiyorum sadece saniyelik temaslara izin veriyor ondada yavaş yaklaştırmam lazım parmağımı yoksa acımaz kanatır ki normalde rahatsız olunca uyarı ısırığı atar herzaman bana

Bilen anlayan varsa sevme işini el temasını nasıl alıştırabilirim. Kedi gibi olmasını kesinlikle beklemiyorum ama sevebilmek için ne yapabilirim. Öneriler için şimdiden teşekkür ederim

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
pek çok şeyi zaten yapabiliyorsunuz, elinize geliyor alıştırmışsınız, bu konuda bir sıkıntınız yok.

sevme konusunda biraz zamana ihtiyacı vardır belki, biraz daha alışması, yavaş yavaş ilerlemek gerekebilir.

bir de ısırma olayı aslında bir otorite mücadelesidir. patronun siz olduğunuzu hissettirmelisiniz.

ısırmanın bir işe yaramadığını görünce vaz geçebilir.

alexanderci55

Yeni Üye
pek çok şeyi zaten yapabiliyorsunuz, elinize geliyor alıştırmışsınız, bu konuda bir sıkıntınız yok.

sevme konusunda biraz zamana ihtiyacı vardır belki, biraz daha alışması, yavaş yavaş ilerlemek gerekebilir.

bir de ısırma olayı aslında bir otorite mücadelesidir. patronun siz olduğunuzu hissettirmelisiniz.

ısırmanın bir işe yaramadığını görünce vaz geçebilir.
mantıklı sen sevebiliyormusun kendi iskender papağanını yada neler yapıyorsun eğitim vs felan yapıyormusun

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
mantıklı sen sevebiliyormusun kendi iskender papağanını yada neler yapıyorsun eğitim vs felan yapıyormusun
evet ben seviyorum ama mesela oğlum kafesten alamıyor.

onun korktuğunu anladığı için her denemede elini gagalamaya çalışıyor.

kuşun kendi rutini ve kendine göre bir düzeni var, eğer kafeste kalmak veya dışarı çıkmak istemezse ben almaya kalktığımda beni de gagalıyor.

ben yine de böyle durumlarda çok da umursamadan üstüne gidiyorum ve elime alıyorum kafesten, sonra tekrar yerine koyuyorum.

amacım, o gagalama teşebbüslerini umursamadığımı göstermek, böyle yapınca o da zaten fazla üstelemiyor, işe yaramadığını görüyor.

bunlar çok zeki hayvanlar, özel bir eğitim vermiyorum ama o evin düzenini ve işleyişini zihnine işledi, ona göre hareket ediyor, adeta evi o idare ediyor. biz de onun rutinine uyuyoruz. sofrada bizimle olmayı istiyor, omuzumuzdan inip sofradan bir şeyler aşırmaya bayılıyor. (yiyemeyeceği şeylere müsaade etmiyoruz)

Üst Alt