• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ısırma sorunu

burka

Yeni Üye
kuşumu alalı 1 ay kadar oldu omzuma elime alıştı uzaktan çağırdığımda da geliyor ama elimi sürekli ısırma eğiliminde bunu nasıl engelleyebilirim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Cennet papağanları eli sevmeyen kuşlar malesef bu kuşları ele alıştırmak çok zordur sevmez pençe olarak algılarlar her zaman ısırıyor benimde cennet papağanım var dışarı çıkıyım içeri giriyim omzumdan inmez Ama elimede gelmez hala ısırıyor 2 senedir :) kolumu uzatıyım gelir ama elime gelmez

emrenouma

Yeni Üye
Cennet papağanları eli sevmeyen kuşlar malesef bu kuşları ele alıştırmak çok zordur sevmez pençe olarak algılarlar her zaman ısırıyor benimde cennet papağanım var dışarı çıkıyım içeri giriyim omzumdan inmez Ama elimede gelmez hala ısırıyor 2 senedir :) kolumu uzatıyım gelir ama elime gelmez
Bende de sevda papağanı var omzumdan inmiyo ama isteyince elime de gelip duruyo. Şöyle bi sıkıntısı var ısırmayı oyun sanıyo. Boynumu kulağımı bazen parmağımı ısırıp ısırıp duruyo. 10 ısırmasının 1 i belki canımı yakıyo :)

Bu arada bu tür kuşların bu hareketleri tamamen meraklı ve oyuncu olmalarından. Saldırı biçiminde ısırmayla oyun ısırması çok başka şeyler. Keşif amaçlı ömür boyu ısırıp didiklerler bence :)

Raehidon

Yeni Üye
Bende de bir yılı aşkın Konur papağanı var. Çok uğraşsam da bir türlü alıştıramadım ele. Ele gelmesine geliyor ama elimi sevmek için uzatınca kaçıyor ya da elime geldiği gibi koşa koşa omzuma gidiyor. Anca kendisi oyun oynamak isterse parmağıma kadar gelip kemiriyor. Tecrübeli olanlar tabi daha iyi bilirler ama ben bir türlü alıştıramadım :D