• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshali bir türlü geçmiyor

mslm93

Yeni Üye
Dişi muhabbet kuşu 2.5 haftadır bizle. Evdeki erkek kuşumuza arkadaşlık etmesi için aldık. Gerekli karantinayı uyguladım sonrasında birleştirdim. Anlaştılar gayet güzel. Fakat dişi ilk geldiğinde yemini güzelce yiyodu, sonrasında sadece aspur yemeye başladı dışkılarda düzensizlik gördüm. Gold wings kullanıyorum erkekte yıllardır bi sorun yaşamadım.dişi belki yemini begenmemiş olabilir denildi bunun üzerine gardenmix pempe şerite geçiş yaptık. İçinde zaten aspur cok az dişi de seçtiği için ekstra eklemedim,aspur bitince mecburen azar azar yedi. Zaten genelde erkeğe beslemesi için baskı yapıyo biraz tembel sanırım o konuda,çünkü bi kaç yiyo sonra erkeğin peşinden koşuyo. Dışkılar bu şekilde birde dişi kuş heyecan yapınca kusuyor. Kondisyonu çok düşük, bi tür uçmada nefes nefese kalıyor. Sonra bu kursak mantarı olayı gibi gibi kafasını aşağı yukarı yapıyor sonra gagasını sallayarak yem saçıyor. Erkek gayet hareketli sağlıklı dışkılar güzel iştahlı. Dişi de erkek kadar olmasa da hareketli yine. Uçunca kafese geliyor ve hemen ardından kusmaya başlıyor. Bu yüzden erkeğide uçuramıyorum, o ucunca da dişi cıkmak için heyecan yapıyor. Uçuş yapmayınca veya heyecan yapmayınca kesinlikle kusma vs bi hareket yapmıyor. Dışkılar geldiğinde iyi gibiydi bi kaç gün sonra düzensizleşti. bazen normal bazen aşırı sulu yada büyük dışkı ,bazende sadece beyaz kısım ve su şeklinde yeşil kısım olmadan.

Ekli dosyalar

mslm93

Yeni Üye
Grit kumu kalamar kemiği kafeste mevcut bu arada. Birde yem yemeden önce veya sonra aç tok farketmiyor. Uçuş yapınca kusuyor direkt. Entrobacda kullandım üç gün ard arda dışkı toparlar gibi oldu ama yine bozuluyor hemen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba eşe kur yapma amacıyla yapılan kusma olabilir. Kusmalarda salya var mı. Dışkıya gelirsek hareketlerinde yemesi içmesinde sorun yoksa ama dışkılar değişkense belki herhangi bir tohuma hassasiyeti olabilir yada geçici flora bozukluğu olabilir yada mantar karaciğer vs kaynaklı da olabilir. İhtimal çok. Kesin bir kanıya varmak zor açıkçası. Digestive gibi sindirim destekleyici takviye ve aynı zamanda probiyotik verilip dışkı gözlemi yapılabilir.

mslm93

Yeni Üye
Merhaba eşe kur yapma amacıyla yapılan kusma olabilir. Kusmalarda salya var mı. Dışkıya gelirsek hareketlerinde yemesi içmesinde sorun yoksa ama dışkılar değişkense belki herhangi bir tohuma hassasiyeti olabilir yada geçici flora bozukluğu olabilir yada mantar karaciğer vs kaynaklı da olabilir. İhtimal çok. Kesin bir kanıya varmak zor açıkçası. Digestive gibi sindirim destekleyici takviye ve aynı zamanda probiyotik verilip dışkı gözlemi yapılabilir.
Kur kusması değil. Uçtuktan sonra kendi başına oluyo eşe karşı değil. Salya yok sadece gagasını sallayıp saçıyor yemleri

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kur kusması değil. Uçtuktan sonra kendi başına oluyo eşe karşı değil. Salya yok sadece gagasını sallayıp saçıyor yemleri
O zaman kursak içi enfeksiyon mantar vs olabilir. Aspur u da seçmesinin sebebi yemesi kırması daha kolay olduğu için seçiyor büyük ihtimalle. Hemde sindirimi daha kolay.

mslm93

Yeni Üye
O zaman kursak içi enfeksiyon mantar vs olabilir. Aspur u da seçmesinin sebebi yemesi kırması daha kolay olduğu için seçiyor büyük ihtimalle. Hemde sindirimi daha kolay.
Kursak mantarı dışkıyı bu şekil bozar mı. Erkekte hiç birşey yok. Ben erkeğin taşıyıcı yada bi şekilde direnç oluşturmuş kendi kendine olduğunu düşünüyorum açıkçası. Çözüm bulamadım. İki gün önce gün boyu tamamen normal dışkı yapmıştı mesela

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kursak mantarı dışkıyı bu şekil bozar mı. Erkekte hiç birşey yok. Ben erkeğin taşıyıcı yada bi şekilde direnç oluşturmuş kendi kendine olduğunu düşünüyorum açıkçası. Çözüm bulamadım. İki gün önce gün boyu tamamen normal dışkı yapmıştı mesela
Evet mantar dışkıyı bozar. Ama bu bozukluğun devamı gelir diye düşünüyorum. Bir iyi bir bozuk dışkılar dediğim gibi flora yada sindirimle ilgili sıkıntı olabilir. Kusması da evet kursakla ilgili bir problem var ama hassasiyet mi iltihap mı yada farklı bir sorun mu analiz ile net sonuca ulaşılır.

mslm93

Yeni Üye
Evet mantar dışkıyı bozar. Ama bu bozukluğun devamı gelir diye düşünüyorum. Bir iyi bir bozuk dışkılar dediğim gibi flora yada sindirimle ilgili sıkıntı olabilir. Kusması da evet kursakla ilgili bir problem var ama hassasiyet mi iltihap mı yada farklı bir sorun mu analiz ile net sonuca ulaşılır.
Uçmasa veya böyle nefes nefese kalmadığı heyecan yapmadığı sürece kesinlikle kusma yok. Aspur bitince diğer tohumları mecburen yedi. aspur varken yemliğe gitme sıklığı daha fazlaydı ama. Ayrıca kusma aç veya tok farketmiyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Uçmasa veya böyle nefes nefese kalmadığı heyecan yapmadığı sürece kesinlikle kusma yok. Aspur bitince diğer tohumları mecburen yedi. aspur varken yemliğe gitme sıklığı daha fazlaydı ama. Ayrıca kusma aç veya tok farketmiyor.
Kursakta hassasiyet varsa belki uçarken kursakta baskı yapıyor buda kusmayı tetikliyor. Bilemiyorum. Aspuru çoğu kuş sever önünde aspur varsa diğer yemler ikinci planda kalabilir. Aspur ağırlıklı beslenme sağlıklı olmaz yağlanma yapar. Yem çeşidini arttırın aspur oranını azaltın.