Dişi muhabbet kuşu 2.5 haftadır bizle. Evdeki erkek kuşumuza arkadaşlık etmesi için aldık. Gerekli karantinayı uyguladım sonrasında birleştirdim. Anlaştılar gayet güzel. Fakat dişi ilk geldiğinde yemini güzelce yiyodu, sonrasında sadece aspur yemeye başladı dışkılarda düzensizlik gördüm. Gold wings kullanıyorum erkekte yıllardır bi sorun yaşamadım.dişi belki yemini begenmemiş olabilir denildi bunun üzerine gardenmix pempe şerite geçiş yaptık. İçinde zaten aspur cok az dişi de seçtiği için ekstra eklemedim,aspur bitince mecburen azar azar yedi. Zaten genelde erkeğe beslemesi için baskı yapıyo biraz tembel sanırım o konuda,çünkü bi kaç yiyo sonra erkeğin peşinden koşuyo. Dışkılar bu şekilde birde dişi kuş heyecan yapınca kusuyor. Kondisyonu çok düşük, bi tür uçmada nefes nefese kalıyor. Sonra bu kursak mantarı olayı gibi gibi kafasını aşağı yukarı yapıyor sonra gagasını sallayarak yem saçıyor. Erkek gayet hareketli sağlıklı dışkılar güzel iştahlı. Dişi de erkek kadar olmasa da hareketli yine. Uçunca kafese geliyor ve hemen ardından kusmaya başlıyor. Bu yüzden erkeğide uçuramıyorum, o ucunca da dişi cıkmak için heyecan yapıyor. Uçuş yapmayınca veya heyecan yapmayınca kesinlikle kusma vs bi hareket yapmıyor. Dışkılar geldiğinde iyi gibiydi bi kaç gün sonra düzensizleşti. bazen normal bazen aşırı sulu yada büyük dışkı ,bazende sadece beyaz kısım ve su şeklinde yeşil kısım olmadan.
Ekli dosyalar
-
2.6 MB Görüntüleme: 5
-
3.1 MB Görüntüleme: 5
-
3.3 MB Görüntüleme: 4