• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal

Doubleyy

Yeni Üye
Acill
4 gün önce aldığım kuşumun dün suyuna vitamin koydum ve kuşum bugün sürekli kafes tabanında uyuyor. Dışkısı sulu ve kahverengi. Veterinerliğe gittiğimde Kuşlar hakkında pek bilgisi olmadığını söyledi ve antibiyotik verdi. 6 gün 1ml olacak şekilde.Ne yapabilirim?( yem yedi, su içti ve yine uyumakta)

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Dışkıları epey kötü ilaç kullanmanız gerekiyor

Semihzz123

Tutkulu
Acill
4 gün önce aldığım kuşumun dün suyuna vitamin koydum ve kuşum bugün sürekli kafes tabanında uyuyor. Dışkısı sulu ve kahverengi. Veterinerliğe gittiğimde Kuşlar hakkında pek bilgisi olmadığını söyledi ve antibiyotik verdi. 6 gün 1ml olacak şekilde.Ne yapabilirim?( yem yedi, su içti ve yine uyumakta)
Strese girmis olabilir veya hastada olabilir, vitamini koyduktan 8 saat sonra veya en çok 10 saat sonra suluga yeni su koyun ve her 24 saatte bir suyunu tazeleyin. Yemine çok olmamak şartıyla aspur ekleyin, bu süreçte sadece yem ve su verin vitaminler hakkında çok bilgim yok doğru veya yanlış diyemem daha iyi bilen abiler bakar.Ayrica kafesinide temizlemeyi unutmayın tuneklerde dışkı olabiliyor bunlarda hastaliklara yol açabiliyor, yemlerin üstünde kabuk lari kalmasın temizlenmesse ac kalabilir kuş. Benden bu kadar inşallah iyileşir kuşunuz.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun uyuma haricinde size farklı gelen başka belirtiler var mı? Kafes tabanında çeltiği soyulmuş yemler mevcut mu? Beslenme ve bakımında ne tür gıdalar verdiğinizden bahsedin.

Doubleyy

Yeni Üye
Geçmiş olsun uyuma haricinde size farklı gelen başka belirtiler var mı? Kafes tabanında çeltiği soyulmuş yemler mevcut mu? Beslenme ve bakımında ne tür gıdalar verdiğinizden bahsedin.
Yemlerini hep yemliğinden dışarı doğru fırlatıyor. Beslenme olarak sadece kuşçunun verdiği yemi koydum ve suyuna 8 damla vitamin koyup ertesi gün hemen değiştirdim. Kafesini de çok iyi temizlemiştim bi anda niye böyle oldu anlayamadım.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yemlerini hep yemliğinden dışarı doğru fırlatıyor. Beslenme olarak sadece kuşçunun verdiği yemi koydum ve suyuna 8 damla vitamin koyup ertesi gün hemen değiştirdim. Kafesini de çok iyi temizlemiştim bi anda niye böyle oldu anlayamadım.
Yeni alonan kuşlarda olağan şeyler ben her yeni aldığım kuşa koksidiyoz ve bakteri kürü yapıyorum öneririm.