• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! İshal

ymmmr000

Yeni Üye
Merhaba. Dün kimse yanıt vermedi o yüzden tekrar başlık açtım. İlaçlardan dolayı ishal oldu. Ne iyi gelir acaba

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba. Dün kimse yanıt vermedi o yüzden tekrar başlık açtım. İlaçlardan dolayı ishal oldu. Ne iyi gelir acaba
Bazen konular gözden kaçıyor. Mevcut konunuza güncel yazmanız kuşun hikayesini bilmemiz açısından daha iyi olurdu. Evet verilen ilaçlar hatta ayağa sürmesi için verilen krem ayakla gaga çok temas ettiğinde ishal yada sulu dışkı kaçınılmaz oluyor. Meyve sebze vs bu sürede kaçının. Probiyotik desteği birkaç gün iyi olur.

Son düzenleme:

ymmmr000

Yeni Üye
Bazen konular gözden kaçıyor. Mevcut konunuza güncel yazmanız kuşun hikayesini bilmemiz açısından daha iyi olurdu. Evet verilen ilaçlar hatta ayağa sürmesi için verilen krem ayakla gaga çok temas ettiğinde ishal yada sulu dışkı kaçınılmaz oluyor. Meyve sebze vs bu sürede kaçının. Probiyotik desteği birkaç gün iyi olur.
Ayağındaki güçsüzlük nedeni ile veteriner suyuna katmamız için steroid,ağrı kesici ve toz şeklinde kas güçlendirici vermişti. Bugün kullanmadım daha çok ishal olur diye ama kullanayım mı bilemedim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ayağındaki güçsüzlük nedeni ile veteriner suyuna katmamız için steroid,ağrı kesici ve toz şeklinde kas güçlendirici vermişti. Bugün kullanmadım daha çok ishal olur diye ama kullanayım mı bilemedim
Kuşun hali vakti yerindeyse dışkıya çok aldanmayın. Dediğim gibi ilaçlar etkileyebiliyor. Siz bilirsiniz. Ama tedaviyi yarım bırakmak hata olur. En azından kas güçlendiriciyi verin.

ymmmr000

Yeni Üye
Kuşun hali vakti yerindeyse dışkıya çok aldanmayın. Dediğim gibi ilaçlar etkileyebiliyor. Siz bilirsiniz. Ama tedaviyi yarım bırakmak hata olur. En azından kas güçlendiriciyi verin.
Keyfi baya yerinde bugünlük probiyotik verdim ilaçların devam edeceğim sadece sulu görünce biraz endişelendim fazla su kaybı yaşar diye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Keyfi baya yerinde bugünlük probiyotik verdim ilaçların devam edeceğim sadece sulu görünce biraz endişelendim fazla su kaybı yaşar diye
Ayağında neden güç kaybı var. Müsait zamanınızda videosunu görürsek iyi olur.

ymmmr000

Yeni Üye
Ayağında neden güç kaybı var. Müsait zamanınızda videosunu görürsek iyi olur.
Şu an düzeldi. Dönem dönem oluyor ilaç takviyesi ile normale dönüyor. Röntgen çektirdim iki kere bir sıkıntı çıkmadı. Yavruyken geçirdiği sakatlık yüzünden hassasiyet oluşmuş olabilir dediler. Kafeste çok hareketli olduğu için bazen fazla tünekten tüneğe atlıyor. Bacak ve tabanında sıkıntı olmuyor ama parmaklarında hassasiyet oluyor. Bu 6 veya 7. Kez oldu. Üç gün sürdü. Şimdi tamamen basıyor ve kavrıyor