• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İSHAL

Ozgeozge

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal,uyku
Hastalık Belirti Tarihi
21 Ağu 2024
Merhaba. Kuşumda bugün ishal başladı. Normalden fazla uyudu (kabarık DEĞİL) batmandan İstanbul’a uçak yolculuğu yaptı acaba hava değişimimi yaşıyor,sebebi ne olabilir ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin,düzelir değil mi😢

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba. Kuşumda bugün ishal başladı. Normalden fazla uyudu (kabarık DEĞİL) batmandan İstanbul’a uçak yolculuğu yaptı acaba hava değişimimi yaşıyor,sebebi ne olabilir ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin,düzelir değil mi😢
Stres, hava değişimi ishal yapabilir tabiki. Üç gün yarım suluğa mercimek tanesi kadar probiyotik katın duzelmezse tekrar görüşelim bu arada dışkı siyah mı yoksa ışıktan mi öyle

Ozgeozge

Yeni Üye
Stres, hava değişimi ishal yapabilir tabiki. Üç gün yarım suluğa mercimek tanesi kadar probiyotik katın duzelmezse tekrar görüşelim bu arada dışkı siyah mı yoksa ışıktan mi öyle
dışkısı bu şekilde. Suyuna probiyotik kattım,ishalini farkettiğimden beri stresteyim. Keyfinde bi sıkıntı yok ama biraz daha uykucu oldu. Uçakta falan üşüdü mü acaba diye düşündüm. :(

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
dışkısı bu şekilde. Suyuna probiyotik kattım,ishalini farkettiğimden beri stresteyim. Keyfinde bi sıkıntı yok ama biraz daha uykucu oldu. Uçakta falan üşüdü mü acaba diye düşündüm. :(
Yem yemesinde de bir sıkıntı yok anladığım kadarıyla

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
yok yemini yiyor her zamanki gibi. Düzelir değil mi 😢
Siz üç gün üst üste probiyotik verin eğer dışkı düzelmezse, kabarma olursa, dışkı rengi değişirse o zaman kanatlı uzmanına görünmeniz gerekir.

pasa19071903

Yeni Üye
Limon verebilirsiniz antibiyotik görevi alır. Suluğuna 3 damla damlatırsanız yeterli olacaktır.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Uçaktan klimalardan farklı bir bakteri kapmış olabilir, dışkılarda enfeksiyon var, Zeolit Tozu kullanabilirsiniz iç parazit oluşuyorsa söker atar

Ozgeozge

Yeni Üye
Selamlar tekrar, kuşumun dışkısı eskiye göre bi tık iyi ama kabarma ve iştahsızlık başladı. Yarın veterinere götüreceğim :(

Ozgeozge

Yeni Üye
Henüz dıskısını yapmamış ama sünme yok,biraz sıvı. Kuşum kabarık duruyo ,uyku modunda çoğunlukla. Kafesine bakınca yem yemediğini farkedip yedirdim. Tahminimce uçak yolculuğunda üşüttü. Yarın kuşlardan anlayan bir veteriner buldum ona götüreceğim. İyileşir değil mi :(

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Henüz dıskısını yapmamış ama sünme yok,biraz sıvı. Kuşum kabarık duruyo ,uyku modunda çoğunlukla. Kafesine bakınca yem yemediğini farkedip yedirdim. Tahminimce uçak yolculuğunda üşüttü. Yarın kuşlardan anlayan bir veteriner buldum ona götüreceğim. İyileşir değil mi :(
Bakteri kaynaklı olduğunu düşünüyorum, çünkü her ortamın bakterisi, mikrobu ayrıdır, probiyotik varsa lütfen verin bağışıklık sistemini güçlendirir
Eski kurumayan dışkısını peçete içine alın ve sürtün, yapışkan gibi mi, kum gibi mi

Ozgeozge

Yeni Üye
Entrobac probiyotik veriyorum iki gündür. En son yaptığı dışkı su gibiydi. Masaya yaptığı için silmiştim ama birkaç gündür ishal gibi dışkılıyor. Daldarı verdim şimdi. Bi şey olmaz demi kuşuma,iyileşir :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Entrobac probiyotik veriyorum iki gündür. En son yaptığı dışkı su gibiydi. Masaya yaptığı için silmiştim ama birkaç gündür ishal gibi dışkılıyor. Daldarı verdim şimdi. Bi şey olmaz demi kuşuma,iyileşir :(
İnşallah iyileşir, üzülmeyin, yemini mutlaka yedirin, darı seviyorsa istediği kadar yesin
Patates verebilirsiniz ishal için, prinç haşlayın az bişey suyunu içirin

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
teşekkür ederim. Yarın hemen veterinere götüreceğim,gelişmeleri yazarım 🙏
Geçmiş olsun, antibiyotik verirse lütfen vermeden burdan paylaşın
Avi serisi verirse almayın sizin elinizde probiyotik var
Gervit-w ve btAmin forte var mı