• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal ve Tüy dökümü

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
10 gün geçtiyse ense damlasını tekrarlayın 🙏 Tüy döneminde olduğu için hafif halsizlik normal. Bt amin forteye de devam edin 🙏

Facia0101

Yeni Üye
Kusun fotograflarini görebilir miyim?
Hocam kuş şuan yanımda degil video olarak attım, video da gri olan kuş. Tüy döküyor kanat tüyleri çok sert boyun bölgesinde açılmamış tüyler var, fazla kaşınıyor. Fotoğrafı yarın atabilirim

Facia0101

Yeni Üye
Ense damlasını tekrarlayın 🙏 Bir de ötmesi, yem yemesi nasıl
Ense damlasını bu gün yaptım, 10-15 gün sonra tekrarlayacagım. Eskisi kadar neşeli degil. Yine ötüyor ama az. Yem i özellikle akşam yedigi için bir kaç gündür. takip edemiyorum. Akşam işte oluyorum. Bundan sonra takip edeceğim. Gündüz Daldarı verdim biraz yedi. Her gün tartıyorum 90-96 gram arası değişiyor

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba tekrardan kusura bakmayın yeni izleyebildim videoları. Tüy dökümü normal, tüy döneminde durgunluk da problem değil ama bu kuşun gözünde problem var gibi gördüm videoda. Kör mü kuşunuz? Gözünü açamıyor gibi görünüyor. Acaba net görebilmem için yakından çekebilir misiniz? Göz bebeği diğer kuşunuza kıyasla bakarsanız da çok daha küçük görünüyor. Gözünde enfeksiyon olabilir, çarpmaya bağlı travma olabilir, alerji veya tahriş olmuş olabilir, hava akımında kalmasından ötürü soğuk almış olabilir yani birden fazla sebebi var.

Facia0101

Yeni Üye
Merhaba tekrardan kusura bakmayın yeni izleyebildim videoları. Tüy dökümü normal, tüy döneminde durgunluk da problem değil ama bu kuşun gözünde problem var gibi gördüm videoda. Kör mü kuşunuz? Gözünü açamıyor gibi görünüyor. Acaba net görebilmem için yakından çekebilir misiniz? Göz bebeği diğer kuşunuza kıyasla bakarsanız da çok daha küçük görünüyor. Gözünde enfeksiyon olabilir, çarpmaya bağlı travma olabilir, alerji veya tahriş olmuş olabilir, hava akımında kalmasından ötürü soğuk almış olabilir yani birden fazla sebebi var.
İhsan hocam kuş yavru iken annesi dövmüş. Aldığım kişi öyle söylemişti. Tabi kardeş kuş çiftleşmesinden de olabilir. Gözleri tam açık degil. Yaklaşık 1.5 yıldır bende kuş. Gözden dolayı bir sıkıntısı yok. Gözlerinden dolayı biraz fazla üstüne düşüyorum. Her canlı benim için degerlidir engelli olana biraz fazla deger veriyorum ister istemez. Şu an yem yiyor, sadece kaşıntısı geçmedi. Ötüşleri çok uzun degil eskisi gibi. Bazen de ters asılı duruyor kafeste. Azcık da huysuz bu aralar. 18 derece altında pek kalmadı kuş. Evde olmadığım zamanlar da seramik ısıtıcı kullanıyorum, dikkat ediyorum.

Facia0101

Yeni Üye
Tamamdır takviyelere devam edin ve İhsan hocamın dediği gibi üşütmüş olma ihtimali var mı 🙏
Kafeste derece var. Bir defa kullandığım ısıtıcı yı termostat kapatmış, geri açmamış. O zaman da eve geldigimde kafes 18 dereceydi. Dikkat ediyorum. Şu an yem yiyor, sadece fazla kaşınıyor, ötüşleri eskisi kadar uzun degil. Bazen de kafese ters asılıyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafeste derece var. Bir defa kullandığım ısıtıcı yı termostat kapatmış, geri açmamış. O zaman da eve geldigimde kafes 18 dereceydi. Dikkat ediyorum. Şu an yem yiyor, sadece fazla kaşınıyor, ötüşleri eskisi kadar uzun degil. Bazen de kafese ters asılıyor
Siz isterseniz kekik çayı yapıp verebilirsiniz 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, dişi kuşlar folluğu açmak için ters durabilir, bu güzelliği hatırlıyorum kısık gözlüm🥰🤲😊18 derece soğuk onlar için😔24 derecede ayaklar üşüyor, bir kontrol edin isterseniz, ayakları soğuktur, biraz daha ısı olursa daha iyi hisseder eminim😊🤲🥰üzerini örtebilirsiniz😊🤲

Facia0101

Yeni Üye
Merhaba, dişi kuşlar folluğu açmak için ters durabilir, bu güzelliği hatırlıyorum kısık gözlüm🥰🤲😊18 derece soğuk onlar için😔24 derecede ayaklar üşüyor, bir kontrol edin isterseniz, ayakları soğuktur, biraz daha ısı olursa daha iyi hisseder eminim😊🤲🥰üzerini örtebilirsiniz😊🤲
20-25 arası oluyor genelde, üstüne örtüyorum. Isı lambası kullanıyorum. Kaç derece olmalı