• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal mi kuruma mı

Halit7502

Yeni Üye
Kuşum tüyde 2 gündür aşırı halsiz zayıflamış bir şekilde dışkısı sabah koyu ve suluydu. İlgisiz sessiz hiç bir şey yemiyor kabarık. Veterinerler anlamıyoruz dedi maalesef. Dengesiz uçma vs yok ama kursağında birşey kalmış gibi kafa sallamasına şahit oldum video eklenecek.
Yavruykenden beri göğüs kemiği sivri ancak kusma sindirilmemiş besin vs görmedim hiç.
Şu an hangi tedaviye başlamam gerek bilemedim salmonella mı megabakter mi arada kaldım. Vitaform, baytril gibi birşey mi yoksa antifungal birşey mi gerekli miniğime arada ve çaresiz kaldım çok
mov: IMG_5455.mov

Doğacı

Eski Forumcu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlk olarak imkanınız varsa Dogacı arkadaşın paylaştığı linkten size yakın kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa grit kum, entrobac,gerwit ve zeolit tozu besleme maması aparat alın bir hafta 15 gün arası günde bir kez zeolitli besleme doğal yöntem ile hasarsız tedavidir.

Halit7502

Yeni Üye
Veterinere götürdüm bir şırınga anti biyotik ve c vitamini verdi bir litre suya hazırla her gün suluğuna koy diye onu veriyorum ağızdan. Beyaz ekmek kırıntısı yiyor sadece dışkısı çok koyu ve hala çok halsiz Maalesef o marka ürünler burada yok ama nekton ürünleri ve probiyotik bulabilirim. Peki zeolit kum vs 1 hafta ne oranlarda yapmalıyım

Halit7502

Yeni Üye
Merhaba dün daha iyiydi fakat bugün iştahı tam gitti sulphamezathine kullanıyorum 3 gündür. dün tek tek yem yedirdim ama bugün yemiyor ve dışkısında katı yemler var. Götürdüğüm veterineri aradım sulphamezathine çözeltisini 4cc/litre olarak bir kaç damla içir diyor. Üretici bir kaç kişi megabakterdir tedavi değiştir diyor arada kaldım. Ve kimsenin net bilgisi yok sanırım.

Ripply

Yeni Üye
Kuşum tüyde 2 gündür aşırı halsiz zayıflamış bir şekilde dışkısı sabah koyu ve suluydu. İlgisiz sessiz hiç bir şey yemiyor kabarık. Veterinerler anlamıyoruz dedi maalesef. Dengesiz uçma vs yok ama kursağında birşey kalmış gibi kafa sallamasına şahit oldum video eklenecek.
Yavruykenden beri göğüs kemiği sivri ancak kusma sindirilmemiş besin vs görmedim hiç.
Şu an hangi tedaviye başlamam gerek bilemedim salmonella mı megabakter mi arada kaldım. Vitaform, baytril gibi birşey mi yoksa antifungal birşey mi gerekli miniğime arada ve çaresiz kaldım çok
mov: IMG_5455.mov
elinizle bir bakın goğüs kemigi sivrileşmişmi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekmek kuşun kursak mantarı olmasına davetiye. Resmen kendi elinizle hasta olsun diye uğraşmışsınız. Bundan sonra vermeyin lütfen.

Kuşların göğüs kafesi sivri olur zaten ama kurumaya girerse bunu farkedersiniz göğsü daha farklı bir şekilde olur. Eğer yem yemiyorsa elle besleme yapmanız şart.

Dışkılarda sindirilmemiş yem kulun sindirim yapamadığını gösterir. Probiyotik kullanıyor musunuz?

Bence şu an ilaçları kesin. 3 gün ard arda probiyotik verin. Suyunu hazır su olarak ve her gün tazeleyerek. Sonra elle besleme mamasına zeolit koyarak bir hafta besleme yapın. Eğer hala düzelme olmazsa o zaman ilaç kullanırsınız.

Siz probiyotik ve zeoliti temin edince nasıl kullanılacağını da yazarız. Geçmiş olsun.

Üst Alt