• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal kuşuma veteriner iğne yapmak istiyor

firdesv

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eki 2024
Kullanılan İlaç
Gentavilin
Merhaba daha önce de bu konuyla ilgili konu açmıştım o zamandan beridir takviyelerin hepsini kullanıyoruz. Sedochol, amin forte, multi vitamin, entrobac, deve dikeni, zeoliti de sevmiyor ama vermeye calisiyoruz fakat hala ishal. Veterinere röntgen için ulaştım ama röntgen yokmuş antibiyotik verdi, gentavilin, bugün 2. Günü ilaci verirken kustu veterinerle konuştum o zaman iğne yapmamız lazım dedi ama emin olamıyorum zarar vermek istemiyorum iyilestirmeye çalışırken sizce ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

mortsvivants

Eski Forumcu
Veteriner kanatlı uzmanı mıydı? Kanatlı uzmanlığı yoksa veterinerin bir kuşa iğne yapması sakıncalıdır hocalarım da dönüş yapacaklardır.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gentamisin enjeksiyonluk bir antibiyotik normalde bundan dolayı söylemiştir. Kanatlı uzmanı mı hekiminiz

firdesv

Yeni Üye
Kanatlı uzmanına gidin bu şekilde olmaz 🙏🌸
Merhaba umarım rahatsız etmiyorumdur. Etrafımızdaki illerde bulunan veterinerlerden bir veteriner online olarak bakabileceğini söyledi, kanatlı uzmanı diye bir dal yok ama muhabbet kuşu ve papağangillerde tedavi üzerine eğitim aldığını söyledi, dışkı fotoğrafı istedi, Baytril (enrofloksasin) ve duphalayt önerdi. Gwntavilin kullandık ama bir işe yaramamıştı. Şu an yakınımızda gidebilecegimiz kuş veterineri yok. Bu ilaçları kullanmamız bir sıkıntı yaratabilir mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba umarım rahatsız etmiyorumdur. Etrafımızdaki illerde bulunan veterinerlerden bir veteriner online olarak bakabileceğini söyledi, kanatlı uzmanı diye bir dal yok ama muhabbet kuşu ve papağangillerde tedavi üzerine eğitim aldığını söyledi, dışkı fotoğrafı istedi, Baytril (enrofloksasin) ve duphalayt önerdi. Gwntavilin kullandık ama bir işe yaramamıştı. Şu an yakınımızda gidebilecegimiz kuş veterineri yok. Bu ilaçları kullanmamız bir sıkıntı yaratabilir mi?
Kanatlı uzmanlığı vardır, kendisinin araştırmasını öneririm 🌸 Enjeksiyonluk gentavilin sonrası baytril ağır gelir son durumunu görebileceğimiz bir video atabilir misiniz 🙏🌸

mortsvivants

Eski Forumcu
kusura bakmayın gec gördüm
1. Şimdi cekildi 2. 1 hafta öncesinin
Takviye kullanıyor muydunuz? Dışkılar bozuk, yoksa temin edip düzenli kullanın. Zeolit tozu da kullanmanızı öneririm, mamaist whatsapp hattından temin edebilirsiniz. Her gün mercimek tanesi kadar sebzeye serpin yesin paraziti söker. Ek durumlar için hocalarım dönüş yapacaktır.

firdesv

Yeni Üye
Takviye kullanıyor muydunuz? Dışkılar bozuk, yoksa temin edip düzenli kullanın. Zeolit tozu da kullanmanızı öneririm, mamaist whatsapp hattından temin edebilirsiniz. Her gün mercimek tanesi kadar sebzeye serpin yesin paraziti söker. Ek durumlar için hocalarım dönüş yapacaktır.
Evet takviye kullanıyoruz multivitamin, amin forte, sedochol, entrobac 2 aydır falan kullanıyoruz ama hala diskisi. sadece zeoliti hic sevmiyor yeşillikte bile farkediyor yemiyor, su ile karıştırıp versem olur mu acaba?

mortsvivants

Eski Forumcu
Evet takviye kullanıyoruz multivitamin, amin forte, sedochol, entrobac 2 aydır falan kullanıyoruz ama hala diskisi. sadece zeoliti hic sevmiyor yeşillikte bile farkediyor yemiyor, su ile karıştırıp versem olur mu acaba?
Su değil de daldarıya serpip verebilirsiniz, varsa elle besleme mamasına ekleyip verebilirsiniz.