Hocam zaten 3 aydır bende 2 2.5 aylık civarındaydi ben aldığımda emin olmak için sordum çünkü belirli aralıklarla tüy tüpü çıkarıyor ve uzun süredir tüy döküyor
Hocam zaten 3 aydır bende 2 2.5 aylık civarındaydi ben aldığımda emin olmak için sordum çünkü belirli aralıklarla tüy tüpü çıkarıyor ve uzun süredir tüy döküyor
belirli aralıklarla tüye giriyorsa ya yeminde yada verdiğiniz bir şeyde onun tüye girmesini tetikleyen bir şey vardır.
Örneğin verdiğiniz yemde yulaf veya nijer oranının fazla olması.
Birde yem yerine sadece yulaf koydum bir süre böyle yapmayı düşünüyorum sadece yulaf koymaya devam edeyim mi edersemde ne kadar süre böyle yapmam gerekiyor?
Birde yem yerine sadece yulaf koydum bir süre böyle yapmayı düşünüyorum sadece yulaf koymaya devam edeyim mi edersemde ne kadar süre böyle yapmam gerekiyor?
belirli aralıklarla tüye giriyorsa ya yeminde yada verdiğiniz bir şeyde onun tüye girmesini tetikleyen bir şey vardır.
Örneğin verdiğiniz yemde yulaf veya nijer oranının fazla olması.
3 aylık olduğundan beri tüy döküyor tüy kapsülleri son zamanlarda çıkmaya başladı kuş yaklaşık 5.5 6 aylık normal mi sizce yoksa dediğiniz gibi anormal bir durum mu? İnternette bu aylarda tüy değiştirsiği yazıyor yavruluktan çıkış ve ergenliğe geçiş olduğu için
Yemine yulaf fazlaysa, yulafları ayıklamanızı veya yulafsız yem temin etmenizi öneririm, yulafları yeme karıştırıp değilde ayrı olarak 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz, sürekli tüye girme sorunu kalkar diye düşünüyorum