• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Irkı ve yaşı nedir?

Mertt_

Aktif Üye
Merhabalar kuşumun yaşını ve Irkını merak ediyorum kaç aylık ve Irkı nedir?

Mertt_

Aktif Üye
Hocam zaten 3 aydır bende 2 2.5 aylık civarındaydi ben aldığımda emin olmak için sordum çünkü belirli aralıklarla tüy tüpü çıkarıyor ve uzun süredir tüy döküyor

Bahar Y.

Müdavim
Hocam zaten 3 aydır bende 2 2.5 aylık civarındaydi ben aldığımda emin olmak için sordum çünkü belirli aralıklarla tüy tüpü çıkarıyor ve uzun süredir tüy döküyor
İlginç, bende 3 4 aylık diye düşünmüştüm tüy döneminde olduğundan dolayı, ilk geldiğinde çekilmiş fotoğrafları var mı

Mertt_

Aktif Üye
Tüy dökümü için b vitamini ve yulaf verebilirsiniz hızlı atlatır
İkisinide veriyorum hatta daha rahat bir şekilde atlatması için dal darı da veriyorum en fazla ne kadar sürebilir tüyden çıkması?

Mertt_

Aktif Üye
Avisol B vitamini 10 damla damlatıyorum 1 gün bekliyo en fazla suyu yeniliyorum 1 gün sonra

Mertt_

Aktif Üye
Hava koşullarıda biraz etkiliyor. Normalde 1 ay civarı sürüyor. B vitamini olarak ne kullanıyorsunuz
Kuş birde ara ara tüye giriyor yavruluktan yetişkinliğe geçtiği için mi oluyor bu birde renkleri nedense canlı değil

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz mutasyon dolayısıyla küçük gözüküyor parçalı mutasyonlar da çere ve iris değişkenlik göstermeyebilir. Genç kuş

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
belirli aralıklarla tüye giriyorsa ya yeminde yada verdiğiniz bir şeyde onun tüye girmesini tetikleyen bir şey vardır.
Örneğin verdiğiniz yemde yulaf veya nijer oranının fazla olması.

Mertt_

Aktif Üye
Sürekli oluyorsa daha kaliteli bir vitamin kullanabilirsiniz. Mutavit ve BT amin Forte daha kısa sürede tüy dökümü geçiriyor
Birde yem yerine sadece yulaf koydum bir süre böyle yapmayı düşünüyorum sadece yulaf koymaya devam edeyim mi edersemde ne kadar süre böyle yapmam gerekiyor?

Bahar Y.

Müdavim
Birde yem yerine sadece yulaf koydum bir süre böyle yapmayı düşünüyorum sadece yulaf koymaya devam edeyim mi edersemde ne kadar süre böyle yapmam gerekiyor?
Doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum, kuşu tüyden çıkarır tüye sokarsın, yemeden alması gereken şeyleride alamaz

Mertt_

Aktif Üye
belirli aralıklarla tüye giriyorsa ya yeminde yada verdiğiniz bir şeyde onun tüye girmesini tetikleyen bir şey vardır.
Örneğin verdiğiniz yemde yulaf veya nijer oranının fazla olması.
3 aylık olduğundan beri tüy döküyor tüy kapsülleri son zamanlarda çıkmaya başladı kuş yaklaşık 5.5 6 aylık normal mi sizce yoksa dediğiniz gibi anormal bir durum mu? İnternette bu aylarda tüy değiştirsiği yazıyor yavruluktan çıkış ve ergenliğe geçiş olduğu için

Bahar Y.

Müdavim
Yemine yulaf fazlaysa, yulafları ayıklamanızı veya yulafsız yem temin etmenizi öneririm, yulafları yeme karıştırıp değilde ayrı olarak 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz, sürekli tüye girme sorunu kalkar diye düşünüyorum

Sulusepken

Yeni Üye
Merhabalar kuşum 3 aydır bende aldığım yerde bana dişi olduğunu söylediler sizce kaç aylıktır ben pek anlayamadım 6 aylık oluyor mu?