• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İltihaplı Tüy Neden Olur?

Cicisahibi

Aktif Üye
Sultan papağanım tüy hastası 1.5 yaşında bakımına çok dikkat ediyorum. son 5 aydır tüy köklerinde iltihap oluyor bu iltihaplı tüyler neden olur? İltihaplı tüyü çektikten sonra kanaması oluyor bu kanama için ne yapılabilir? Bu tüy kökündeki iltihapları gidermek için ne yapmam lazım? Bu fotoğrafı koyduğum kök 1 aydır böyle belki patlar diye bekledim ama ona dokundukça bağırdığı için çektim 🙁 yardımcı olur musunuz?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim. İltihabın sebebi içten kaynaklı bir sorun da olabilir. Tahlillerinin yapılması gerek bence.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Üniversitenin veteriner bölümü var oraya götürün analiz yapılsın ilaç verilsin ve iyi bir probiyotik temin ediniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüy köklerinde parazit olabilir, kanda virüs olabilir, karaciğer yetmezliği olabilir veya sadece bir tek tüyün dibinde kırılma vardır oda kaynamıştir bunu böyle gözle ve fotoğraflarla anlamak mümkün değildir bu yüzden analiz için üniversiteye götürün demiştim sebebini ancak o şekilde anlarsınız aksi takdirde buradan size yüzlerce tahmin yürütebiliriz

Kübrapaşa

Yeni Üye
Üniversitenin veteriner bölümü var oraya götürün analiz yapılsın ilaç verilsin ve iyi bir probiyotik temin ediniz
Merhabalar benim muhabbet kuşumunda durumu çok kötü yorumunuzu alabilirmiyim yaklaşık bir hafta önce ayağının üzerine basamadı incitti sandık ama sonra bu görüntü ortaya çıktı terramycin sürmeye başladım yaralar yumuşadı o bölgedeki tüyler döküldü sorun ne ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Kübrapaşa

Yeni Üye
Merhabalar benim muhabbet kuşumunda durumu çok kötü yorumunuzu alabilirmiyim yaklaşık bir hafta önce ayağının üzerine basamadı incitti sandık ama sonra bu görüntü ortaya çıktı terramycin sürmeye başladım yaralar yumuşadı o bölgedeki tüyler döküldü sorun ne ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba büyük ihtimalle akar var, deri altına giren orayı çürümeye başlayan akar, eczaneden rif ampul alın, bacağına dökün, bakteriyi öldürür kurutur enfeksiyon yayılmasını önler, deri altına yerleşen akarları da söker atar

Ekli dosyalar

Kübrapaşa

Yeni Üye
Merhaba büyük ihtimalle akar var, deri altına giren orayı çürümeye başlayan akar, eczaneden rif ampul alın, bacağına dökün, bakteriyi öldürür kurutur enfeksiyon yayılmasını önler, deri altına yerleşen akarları da söker atar
Çok teşekkür ederim son birşey terramycin sürmekle hatamı ettim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tabiki yardımcı olurum😊şifa Allah dan sebep biz olalım🤲endişe etmeyin düzelir Rabbimin izniyle 🤲😊🐦

Üst Alt