• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk yumurta sonrası

mesutcamur

Yeni Üye
Merhaba,
Bugün kuşum ilk yumurtasını yaptı. Bundan sonra hangi bakımı izlemeliyim?
Nekton e vermeyi kestim. Nekton s haftada kaç gün vermeliyim ve hangi mamaları hazırlamalıyım?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Hayırlı olsun. 😍
Nektonlar hakkında bilgim yok ama e vitamini olanı kesebilirsiniz.

Tecrübeli arkadaşlarımız daha iyi bilgi verir size ama benim yumurta döneminde yaptıklarımı yazayım size.
Bu dönemdehaftada bir veya iki mama veriyordum ve içine biraz zeytinyağı damlatıyordum, yumurtayı çıkarırken kolaylık olsun diye.
Mama olarak forumda bir çok konu var,aratıp bakabilirsiniz. :)
Onun dışında şu an için folluğun temizliğini yavrular çıkana kadar yapmayın.

İnşallah sağlıcakla çıkar yavrular. 🤗

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavru çıkana kadar vitamin vs vermeyi mama vermeyi bırakın.

mesutcamur

Yeni Üye
Yavru çıkana kadar vitamin vs vermeyi mama vermeyi bırakın.
Yavru cıkama kadar normal yem hariç hiç birşey vermemeli miyim? Kalamar kemiği kemirmiyor kuşum o yüzden yumurta kabugu toz haline getirip yemiyle karıstırıyorum buna devam etmeli miyim? Bazı yerlede nekton s devam etmek öneriliyor ve haftada 2 defa sade yumurta maması bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavru cıkama kadar normal yem hariç hiç birşey vermemeli miyim? Kalamar kemiği kemirmiyor kuşum o yüzden yumurta kabugu toz haline getirip yemiyle karıstırıyorum buna devam etmeli miyim? Bazı yerlede nekton s devam etmek öneriliyor ve haftada 2 defa sade yumurta maması bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mama vermenize gerek yok kuşta aşırı yağlanma yapar. Yemi suyu olsun kalamar kemiği gaga taşı kafeste dursun. Probiyotik verin. Yavru çıkınca mama olarak hazır yumurta mamaları var onlardan verseniz daha iyi olur

mesutcamur

Yeni Üye
Mama vermenize gerek yok kuşta aşırı yağlanma yapar. Yemi suyu olsun kalamar kemiği gaga taşı kafeste dursun. Probiyotik verin. Yavru çıkınca mama olarak hazır yumurta mamaları var onlardan verseniz daha iyi olur
Probiyotik olarak ne verebilirim peki? Kendim yapabileceğim şeyler olarak?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
vitamin ve mama önermem bu zamanda havalarda sıcak yemini suyunu verin gerisine karışmayın özellikle suyunu daha sık tazeleyin