• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı İlk yumurta ilk heyacan öneriler

Facia0101

Aktif Üye
Hocam hayırlı geceler.

Röntgen gerekli olursa
Türkmenbaşı atlas pet 900 e çekiyor ama yorum yapmıyorlar kuş bakmıyorlar,
Bir veteriner var her selam vermeye 150 tl alıyor (kontrollerde de demek istiyorum), cerrahi ve kırık çıkık anlamam diyor, hastalıklarda yardımcı olurum diyordu
bir tane daha var kuşa bakan onun detayları hatırlayamadım.
Gideceğiniz Vet kontrollerde ücret almıyor, bir daha dışkı bakınca (mikroskop) 800 alıyor, onuda 2-3 hafta sonra yapıyor.

İmkanın varsa ve düşünürsen mersin fakülteden işini çözebilirsin.
En son ceyhan inşaat var bakamıyoruz demişlerdi şu an son durum nedir bende bilmiyorum.

Ek olarak gideceğiniz veteriner şırıngalara ilaçları çekip verecek isimlerini yazmayacak, özellikle isimlerini öğrenmenizi tavsiye ederim.
Gittim antibakteriyel ilaç başladı. 3-5 gün kullan dedi. Ayrıca mantar ilacı başladı 1 ay. Peribiyotik dışındaki takviyeleri kesmemi önerdi

Facia0101

Aktif Üye
Ne için maden suyu öneriyorsunuz?
Pankreas sorunu görünmüyor, sorun olsa beyaz olurdu dışkılar
Dışkıda baloncuk var buda bakteri kaynaklıdır
İdrar renkli ve oldukça koyu buda bakteri kaynaklıdır
Demet hocam veterinere gittim, mikroskopda dışkıya baktı antibakteriyel ilaç verdi. 5 gün kullanacagım. Mantar için de ilaç verdi 1 ay kullan dedi

Sati

Tutkulu
Geçmiş olsun,
Mikostatinle
Coc-cide mi verdi ?

mantar varsa da enterobac vermemelisin hocam.

Son düzenleme:

Sati

Tutkulu
Demet hocam size söyler neden enterobac verilmemesi gerektigini.
Geçmiş olsun.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Asıl tem tersi olduğunu düşünüyorum 3 gün entrobactır falan filan derken kuşa yükleniyoruz yeşil lekenin o sebeple olma ihtimali var. Zaten arkadaş rutin takviyeleri kullandığını belirtmiş
Yükleme dediğiniz bağırsak problemlerinde kanatlı uzmanları da probiyotik veriyor, florayı, villusları düzeltiyorsunuz. Bağırsakta yararlı ve zararlı bakteri dengeleri var bunlar bozulduğunda enfeksiyon oluşuyor zaten. Siz yararlı bakteri ve yardımcı maddelerle düzene sokuyorsunuz. @Demet bükay hocamız 6 ay Zeolit kullandı. Zeolit dediğiniz şey bağışıklık Sistemini destekliyor, her hastalık farklı. Ben de kuşumda iç parazit için zeolit kullandım faydasını gördüm. @EzgiA ablam daha yeni oğlu boncuk için kullanıyor. Kaldı ki Ankara'da Uğur pet veteriner kliniği var kanatlı uzmanlığında çok iyiler onlar da zeolit tozu veriyor. Avicare digestive ürününde de zeolit var, sindirim düzenleyici. Size bir sürü örnek sunabilirim.

Syessional

Aktif Üye
Yükleme dediğiniz bağırsak problemlerinde kanatlı uzmanları da probiyotik veriyor, florayı, villusları düzeltiyorsunuz. Bağırsakta yararlı ve zararlı bakteri dengeleri var bunlar bozulduğunda enfeksiyon oluşuyor zaten. Siz yararlı bakteri ve yardımcı maddelerle düzene sokuyorsunuz. @Demet bükay hocamız 6 ay Zeolit kullandı. Zeolit dediğiniz şey bağışıklık Sistemini destekliyor, her hastalık farklı. Ben de kuşumda iç parazit için zeolit kullandım faydasını gördüm. @EzgiA ablam daha yeni oğlu boncuk için kullanıyor. Kaldı ki Ankara'da Uğur pet veteriner kliniği var kanatlı uzmanlığında çok iyiler onlar da zeolit tozu veriyor. Avicare digestive ürününde de zeolit var, sindirim düzenleyici. Size bir sürü örnek sunabilirim.
Örnek sunabilirsiniz, ben yaptım oldu diyebilirsiniz ama benim için hiçbir şey değişmiyor. Ben kendim kullandım ve işe yaramadı. Bana bir sürü örnek sunabilirsiniz fark etmez. Ben burada aynı sorunu yaşayan biri olarak sorunu çözüm şeklimi anlattım. Ben zeoliti 10 gün kullandım, 20 gün dediniz 20.güne geldim, 1 aya tamamlayın dediniz. 1 aya gelmedim 20.günlerde bıraktım ama 1 aya geldiğim de ufak bir faydasını görür müydüm? Sanmıyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Örnek sunabilirsiniz, ben yaptım oldu diyebilirsiniz ama benim için hiçbir şey değişmiyor. Ben kendim kullandım ve işe yaramadı. Bana bir sürü örnek sunabilirsiniz fark etmez. Ben burada aynı sorunu yaşayan biri olarak sorunu çözüm şeklimi anlattım. Ben zeoliti 10 gün kullandım, 20 gün dediniz 20.güne geldim, 1 aya tamamlayın dediniz. 1 aya gelmedim 20.günlerde bıraktım ama 1 aya geldiğim de ufak bir faydasını görür müydüm? Sanmıyorum.
Neden dışkı tahlili yaptırmadınız sorun karaciğerde olabilirdi

Facia0101

Aktif Üye
Entrobacta maya var bu nedenle mantar vakalarında kullanmayın ☺
Mantar başlangıcı var dedi. İleri seviye degil. İlerlerse kursaga çıkar dedi. Aslında kültür önerdi ama ücreti fazla. Max 5 gün antibakteriyel ilaç kullanacagım. Düzelmezse mecbur kültür yaptıracağım. Dışkı da yüksek miktarda problem yok dedi. İdrarında sıkıntı oldugunu söyledi. Gece idrarı yeşil oluyor. Gündüz o kadar yeşil degil

Facia0101

Aktif Üye
Bu gün gittigim veteriner peribiyotik i sürekli kullanmamı önerdi. Vitamin olarak b kullanmamı önerdi. Karşı oldugu şey onaylı olmayan, takviye olarak satılan ürünleri kullanma dedi. Vitamin veya peribiyotik kullanma diye bir öneride bulunmadı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mantar başlangıcı var dedi. İleri seviye degil. İlerlerse kursaga çıkar dedi. Aslında kültür önerdi ama ücreti fazla. Max 5 gün antibakteriyel ilaç kullanacagım. Düzelmezse mecbur kültür yaptıracağım. Dışkı da yüksek miktarda problem yok dedi. İdrarında sıkıntı oldugunu söyledi. Gece idrarı yeşil oluyor. Gündüz o kadar yeşil degil
Mikostatin antifungal ilaç yani mantar ise ve başlangıç ise işe yarar ☺
Bu gün gittigim veteriner peribiyotik i sürekli kullanmamı önerdi. Vitamin olarak b kullanmamı önerdi. Karşı oldugu şey onaylı olmayan, takviye olarak satılan ürünleri kullanma dedi. Vitamin veya peribiyotik kullanma diye bir öneride bulunmadı
evet tedavide destek olarak probiyotik veriyorlar ama entrobacta maya var prozym kullanabilirsiniz ☺

Facia0101

Aktif Üye
Entrobac ve vitaminleri kestim. 4 gün sonra dışkı yine yeşildi. Veterinerin üstünde durdugu çişinde sorun olması. Sorun Entrobac veya vitaminle alakalı degil. Dışkı tahlilinde çok fazla parazit olmadıgını, olan parazitin dışkıyı bu kadar bozmayacagını da söyledi

Facia0101

Aktif Üye
Mikostatin antifungal ilaç yani mantar ise ve başlangıç ise işe yarar ☺
evet tedavide destek olarak probiyotik veriyorlar ama entrobacta maya var prozym kullanabilirsiniz ☺
Mantar başlangıcı, hasta kuşa günlük bir damla digerine 2 günde bir damla ilaç vereceğim 1 ay

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Neticede kanatlı uzmanları kullanıyor mu evet. Bu sizin işe yaramaz diye kötülemeniz de bilimi etkilemiyor. İlaç sektöründe kullanılıyor mu kullanılıyor. Yani sizde yaramadı diye ben önermiyorum demeniz de belki bir kuşta işe yarayacak ve siz engel olmuş olacaksınız. Tecrübe tek kuşta değil bir sürü kuşta olunca kazanılır. Ayrıca ilaç önersek bu sefer ilaç önerdiniz yan etkisi oldu diyecektiniz. Burada doğal çözümler özellikle zeolitle bir sürü insanın sorunu da çözüldü.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mantar başlangıcı, hasta kuşa günlük bir damla digerine 2 günde bir damla ilaç vereceğim 1 ay
Bir ay bana fazla gibi geldi bence iki hafta kullandıktan sonra birkaç gün ara verip analiz yaptırın, yan etkisi olmasın 🙏