• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk Yumurta ile İkinci Yumurta Arasındaki Fark

ibanez_022

Aktif Üye
Merhaba,

İlk yumurta Küçücük, sizce sebebi nedir? Endişenmeli miyim?

Grpet

Müdavim
Üretici
yetersiz kalsiyum alımları yumurta farklılıklarına neden olur buda öyle gözukuyor

ibanez_022

Aktif Üye
yetersiz kalsiyum alımları yumurta farklılıklarına neden olur buda öyle gözukuyor
Düzenli yumurta maması vs yiyor kalsiyum taşı falan var ama, böyle çıktı, kısmet bakalım ikinci yumurta da fazla büyük çıktı. Umarım ikisi de doludur :)

ibanez_022

Aktif Üye
Küçük Yumurta ise yaramaz bence devamı gelecektir yumurtanın ikinci kuluçka sanırım
Erkek'in ilk çiftleşmesi dişinin 2. kuluçkası. Erkek ilk etapta pek düzgün çiftleşemedi bilemediğinden sonra öğrendi düzeldi. Ben de yumurtayı dolduramadı mı acaba diye yorumladım.

bu arada yumurtayı atmayacağım, dolu olabilir belli olmaz. Daha önce başına gelen olmuş, kuş çıkmış içinden :)

ibanez_022

Aktif Üye
Dişi 1.5 - 2 yaşında tahminim. Erkek ise 11 aylık falan.
Tam bilmiyorum tahmin ediyorum. Başkasından sahiplenmiştim

ibanez_022

Aktif Üye
Bu arada, Erkek çok mutlu aşırı ilgili yerinde duramıyor sanırım ilk yavrusu olacak diye, Sabah bu şekilde buldum. Beraber yatıyorlar umarım sorun olmaz

ibanez_022

Aktif Üye
Maşallah bereketli olsun ☺
Uyumlu olmaları süper ben küçük erkeğe bugün dişi verdim dayak yedi erkek 🤣
Aslında benim durum şöyle, profil fotomdaki kuş'um ile çiftleştirmek istedim. Vasıf ve boyut olarak Erkek ile çok uyumlu idi. Ama bir türlü olmadı. sonra erkek tecrube kazansın diye, kızgın ve tecrubeli olan dişi ile attım. Dişi yerli ayarında biraz iri sayılır. Erkek ise dev gibi. Direkt çiftleştiler. Bakalım nasıl yavrular gelecek. Umarım boş çıkmaz yumurtalar. Erkeğin popo tüylerini kessem iyi olacaktı ama kesmedim :)

VİXAZRS

Aktif Üye
Aslında benim durum şöyle, profil fotomdaki kuş'um ile çiftleştirmek istedim. Vasıf ve boyut olarak Erkek ile çok uyumlu idi. Ama bir türlü olmadı. sonra erkek tecrube kazansın diye, kızgın ve tecrubeli olan dişi ile attım. Dişi yerli ayarında biraz iri sayılır. Erkek ise dev gibi. Direkt çiftleştiler. Bakalım nasıl yavrular gelecek. Umarım boş çıkmaz yumurtalar. Erkeğin popo tüylerini kessem iyi olacaktı ama kesmedim :)
Şuan evde iş var bizde alıcaz