• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk yumurta geldi.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
İlk kuluçka deneyimimi 2.5 ay önce sizlerle birlikte geçirmiştik. Dişi kızgınlık dönemine tekrar girmişti ama bu sefer dişiyi daha önce hiç çiftleşmemiş oğlumla eş yapma kararı almiştim. Dişiyi sürekli yuvaya sokuyordu (kendisi de sürekli yuvaya giriyor, bir erkek kuşa göre çok yuvaya düşkün) ve ben hiç çiftleştiklerini görmedim, meğer bunlar yuvada bir şeyler yapmış. Yuvaligi taktiktan 8 gün sonra ilk yumurta geldi ve o tatlı heyecan tekrar başladı❤ böyle bir zamanda mutlu oldum ve sizlerle de mutluluğumu paylaşmak istedim😊

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Erkek kuş yuvadan çıkmadığı için bu kadar gösterebiliyorum. Dişi kuşun bendeki 2. Kuluçkası (Daha önce diğer erkek kuşum ile eşti) videodaki erkek kuş benim ilk kuşum, yaklaşık 2.5 3 yıldır benimle ve bu ilk kuluçkası olacak

Nur Y.

Paylaşımcı
Ayy ne çabukk maşallahh. Sağlıkla gelsinler🥰

Nur Y.

Paylaşımcı
Kuşlarım bu süreçte çok sıkıldılar artık kafes içinde çıkmak için çok çırpınıyolar. Salma yapsam sorun olur mu ya da ne zaman salmalıyım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah. 🤩
Yavrularını da heyecanla beklemek ayrı bir duygu.😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim erkek yuvaya girip dişi ile kuluçka da kalıyor. İlk kez böyle bir şey gördüğüm için tuhafıma gidiyor 😂 hanimci kuş❤
Benim erkek kuşlarımdan biride öyle ama yumurtalar hep boş çıkıyor, boşa yatıyorlar. 🤣

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Benim erkek kuşlarımdan biride öyle ama yumurtalar hep boş çıkıyor, boşa yatıyorlar. 🤣
Dişi kuşun ilk kuluçkasında 5 de 4 yaptık. Ama bu sefer erkek kuşu değiştirdim. Şuan ki erkek benim ilk kuşum olduğu için yavruları olsun istedim ama biraz tuhaf bir yapısı var. Dişi kuş gibi yuvayı bekliyor ve hiç çiftleştiklerini görmedim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dişi kuşun ilk kuluçkasında 5 de 4 yaptık. Ama bu sefer erkek kuşu değiştirdim. Benim ilk kuşum olduğu için yavruları olsun istedim ama biraz tuhaf bir yapısı var. Dişi kuş gibi yuvayı bekliyor ve hiç çiftleştiklerini görmedim
Evcil olan kuşlar terbiyeli oluyor galiba. 😃 Benim ilk kuşumunda hiç çiftleştiğini görmedim dişiyle ama ilk kuluçkada 6/5 , ikinci kuluçkada 8/8 yaptılar.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yavru bekliyorsanız salmayın. Hiç çiftleştiklerini görmediyseniz ikinci yumurta gelecek mi diye takip edin ve dişi kuluçkaya yatmaya başlarsa 5 6 gün sonra yumurta kontrolü yapın dişi yuvalıkta değilken.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Evcil olan kuşlar terbiyeli oluyor galiba. 😃 Benim ilk kuşumunda hiç çiftleştiğini görmedim dişiyle ama ilk kuluçkada 6/5 , ikinci kuluçkada 8/8 yaptılar.
Evet sanırım evcil olduğu için böyle. Maşallah sizin kuşlara da ömürleri uzun olsun

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yavru bekliyorsanız salmayın. Hiç çiftleştiklerini görmediyseniz ikinci yumurta gelecek mi diye takip edin ve dişi kuluçkaya yatmaya başlarsa 5 6 gün sonra yumurta kontrolü yapın dişi yuvalıkta değilken.
Evet çok teşekkür ederim 😊 bir kuluçka deneyimim olduğu için salmamam gerektiğini vs biliyorum yine de çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Maşallah 😍😍en heyecanlı zamannn