• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk yumurta da çatlak

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar. Kuluçka da 5 yumurta oldu ve 3 tanesi şuan dolu. Dün kontrol ettiğimde yumurtaların birinde (ilk yumurta) da çatlak vardı. Oje sürün vs gibi yazılar okudum ama oje kokusu zarar verir diye yapmadım böyle bir şey. Yumurta akı da iyi gelebilir diye görmüştüm onu sürdüm. Ama yumurtanın hava aldığından şüphe ediyorum. Videodan yaşayıp yaşamadığını anlayabilir misiniz ben kalp atışı vs göremedim. Bir de anne baba yuvaya beraber giriyorlar ya o nedenle kırılmış olabilir mi?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurta tarihi nedir. Kuş dışkısı sürebilirsiniz böyle durumda. Zarı delinmediyse ki çatlamada delineceğini sanmıyorum o yüzden hava almamıştır. Zar hava almadıysa sorun olmaz. Yumurta hala aktif görünüyor.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yumurta tarihi nedir. Kuş dışkısı sürebilirsiniz böyle durumda. Zarı delinmediyse ki çatlamada delineceğini sanmıyorum o yüzden hava almamıştır. Zar hava almadıysa sorun olmaz. Yumurta hala aktif görünüyor.
21 Şubat 14.00 ile 16.00 arasında

Oğluştv

Aktif Üye
Yumurta zaten kendisi nefes alıyor kuluçka döneminde önemli olan kabuğun altındaki zar zarar görmesin çatlaktan birşey olmaz bence çokta kurcalamayın 🙂

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yumurta zaten kendisi nefes alıyor kuluçka döneminde önemli olan kabuğun altındaki zar zarar görmesin çatlaktan birşey olmaz bence çokta kurcalamayın 🙂
Havadan kastım çatlak kısımdan zar zarar gördüyse ve hava aldıysa yumurta ölür. Bakıp göreceğiz umarım bir şey olmaz. Teşekkürler😊

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Şu an icin sağlam. Insallah ileride de oyle olur :)

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
İnşallah sağ salim kavuşursunuz yavrularınıza

Üst Alt