• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk yavrumuz

Svl_brt

Paylaşımcı
Bugün sabah ilk yavrumuz çıktı yumurtadan şuan ince ince sesi geliyor sanırım sağlıklı bir şekilde yumurta oluşum sürecini tamamladı.. geriye kaldı 4 yumurta inş onlarda sağlıklı bir şekilde tamamlarlar süreci.. ben anaçlara nasıl bir yem vermeliyim yavrulara ne yapmalıyım hiç bit bilgim yok.. anneleri üstüne basıyor gagası ile sapa sola çekiyor zarar verirmi aceba çok endişeliyim.. babaları sürekli içeri giriyor dışarı çıkıyor yem yiyor su içiyor geri içeri giriyor sürekli bi yem yeme telaşında.. mama hazırlamalımıyım bişgi verirseniz sevinirim tşkler şimdiden

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle anaçlar yavruyu besliyor mu kursağı dolu mu ona bakmanız lazım eldivenle, eğer değilse sizin mama takviyesi yapmanız lazım yavruya

Svl_brt

Paylaşımcı
Öncelikle anaçlar yavruyu besliyor mu kursağı dolu mu ona bakmanız lazım eldivenle, eğer değilse sizin mama takviyesi yapmanız lazım yavruya
Üstünden kalkmıyor yavru ve yumurtaların nasıl bakayım?? Yumurta kabuğunu alayım diye açtım maşallah canavarlaşmış gibi bağırdı sanki ne yaptıysam.. 😬😬😬

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üstünden kalkmıyor yavru ve yumurtaların nasıl bakayım?? Yumurta kabuğunu alayım diye açtım maşallah canavarlaşmış gibi bağırdı sanki ne yaptıysam.. 😬😬😬
Evet öyle yapması normal ama kontrol etmeniz şart eldivenle bakın eğer beslenmezse yaşayamaz, baktınız besliyor uzun süre rahatsız etmezsiniz. Hadi bakalım hayırlısı inşallah sağlıkla büyürler 🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İlk yavrunuz hayırlı olsun uzun ömürlü olsun inşallah. 🤗

Haftada iki ya da üç kere mama verebilirsiniz anaçlara. Mevsim sebze ve meyvesi ile çeşitli tohumlar verebilirsiniz.

Yavrular tamamen çıktıktan sonra iki üç günde bir folluğu temizleyin.

Anne olunca asabi oluyor kızlarımız. 😅 Normalde ısırma huyu olmayan kuş yumurta yapmaya başlayınca 180 derece huy değiştirdi. Şimdi tuttuğu yeri koparmadan bırakmıyor. 😀

Anne yuvadan dışkı yapmak için çıktığı zaman bakabilirsiniz yavruya.

Svl_brt

Paylaşımcı
Anaçların halleri çok komik ama teki tünekten içeri bakıyor teki yuva kapısının oradan içeride sanırım yavru hareket ettikçe korkup sağa sola gidiyorlar

furricanee

Paylaşımcı
Anaçların halleri çok komik ama teki tünekten içeri bakıyor teki yuva kapısının oradan içeride sanırım yavru hareket ettikçe korkup sağa sola gidiyorlar
Çok bilgi sahibi degilim daha o yavru alacak evreye gelemedim ama benim bildiğim gün icinde kuşların cok rahatsız edilmemesi gerektigi.strese girerlers3 yumurtalari kirabilirler yada yavrulari oldurebilirler diye biliyorum.yanlişim varsa affola

Svl_brt

Paylaşımcı
Çok bilgi sahibi degilim daha o yavru alacak evreye gelemedim ama benim bildiğim gün icinde kuşların cok rahatsız edilmemesi gerektigi.strese girerlers3 yumurtalari kirabilirler yada yavrulari oldurebilirler diye biliyorum.yanlişim varsa affola
Aynı ortamda olduğumuz için hareketlerini takip edebiliyorum

Svl_brt

Paylaşımcı
Dün sabah 3. Yavru da çıktı çok şükür.. anneleri dışarıdayken baktım kursakları dolu ama aşırı kuru ciltleri var normalmi??

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Havalardan kaynaklanabilir, çok rahatsız etmemeye çalışın. Dişinin sevdiği yiyeceklerden yada güzel bir mama yapınca dişi dışarıdayken kontrol etmen daha iyi

Svl_brt

Paylaşımcı
Havalardan kaynaklanabilir, çok rahatsız etmemeye çalışın. Dişinin sevdiği yiyeceklerden yada güzel bir mama yapınca dişi dışarıdayken kontrol etmen daha iyi
Dışarı çıktığı zaman anca bakabiliyorum zaten.. ballı kraket ve dal darı sayesinde gördüm onları da bu arada dün 3. Çıkmıştı bugün 4. De gelmiş bir tane yumurta kalmış yuvada..

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ballı kraketi önermem, dal darı iyidir ama sürekli vermeyin, yavruların daha iyi beslenebilmesi için mama yapmalısınız

Svl_brt

Paylaşımcı
Dün 4. Yumurta bugün de 5. Yumurta çıktı çok şükür... artık ufaktan bi temizlik yapsam ne olur kafeste??

Svl_brt

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar.. 5. Yumurta çıktı sanmıştık ama malesef çıkmamış yani 4 yavrumuz var şükür ve gayet iyiler.. ama bugün yavrunun bir tanesinin gözünün kırmızı olduğunu fark ettim açıkçası önce anne babası birşey yaptı sandım ve korktum ama sonradan bunun olabileceğini öğrendim..

Svl_brt

Paylaşımcı
Yuvanın içini falan bi temizlesem sıkıntı olurmu??

Svl_brt

Paylaşımcı
Yavru kırmızı göz yanlış görmüyorsam. Yavruyu elinize alınca anne baba reddedebilir kuşun karakterine bağlı. Eldiven takarak ya da eli güzelce sabunlayarak bakabilirsin. folluklu yuvalık daha iyi olurdu temizlik açısından ama bunuda temizleyebilirsin bütün yavrular çıktıktan sonra
İki tanesinin gözü kırmızı... şuan en büyük yavru 16 günlük bir kaç gün daha beklesinler bayram temizliği yapayım evlerinde temiz temiz geçirsinler bayramı inş..