• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk yavrumda(15) çıkan düzensiz tüyler

anonim090786

Yeni Üye
İlk yavrumda küçük sarı düzensiz eğiri tüyler çıkıyor ve bunlat çok az ve annesi tüylerini yoluyor kasıtlı olarak neden bilmiyorum diğer yavrularda birşey yok ama bu yavrunun tüyleri hep az hatta kulağının etrafında tüy yollarken kanamış durmuş belli tüy yolduğunu söylediğim bir konuda arkadaş susam ver demişti verdim birşey değişmedi önerilerinizi acil bekliyorum

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Tüm yavrular çıktıysa anneyi ayırın baba baksın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
En küçük Yavru kaç günlük? Kuşları ve Kafes içini görebilir miyiz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yavrular tuylenmistir o zaman Kafes tabanını temizleyip aspur ve daldari koyun yavruları oraya alıp yuvaligi çıkarın takip ediniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başka kafesiniz yoksa neden üretim yapıyorsunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yavruların hepsi küçük gibi. Şehmus abi sormuş zaten, en büyük yavru kaç günlük? Anaçlar tüy yolmuyordur, yavruların gelişimi geriden geliyordur benim tahminim.

Öncelikle kafeste anaçların kalsiyum ihtiyacı için kalamar kemiği göremedim. Kuluçka süresinde bütün takviyelerini verdiyseniz kuşlarda gerilik olmaması lazım. Diğeri ise yuvalık çok pis, yavruların mikrop kapma olasılığı çok yüksek. Folluklu yuvalık kullanmanız kuşların sağlığı için daha faydalı olur.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yavruların hepsi küçük gibi. Şehmus abi sormuş zaten, en büyük yavru kaç günlük? Anaçlar tüy yolmuyordur, yavruların gelişimi geriden geliyordur benim tahminim.

Öncelikle kafeste anaçların kalsiyum ihtiyacı için kalamar kemiği göremedim. Kuluçka süresinde bütün takviyelerini verdiyseniz kuşlarda gerilik olmaması lazım. Diğeri ise yuvalık çok pis, yavruların mikrop kapma olasılığı çok yüksek. Folluklu yuvalık kullanmanız kuşların sağlığı için daha faydalı olur.
Katılıyorum. Folluklu bir yuvalık temizlik açısından çok yararlı oluyor. Yumurta da olmadığına göre değiştirme yapabilirsiniz. Ben o şekilde yapmıştım