• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk tüy dökümü

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba. Son iki gündür Simba tüy dökmeye başladı. Küçük beyaz tüyler ile başladı şimdi biraz büyükler ile devam ediyor. Bu tüy dökümü mevsim değişimi etkisi ile herhalde. Çünkü kuş doğalı 2 ay bile olmadı. Yorumunuz nedir? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba. Son iki gündür Simba tüy dökmeye başladı. Küçük beyaz tüyler ile başladı şimdi biraz büyükler ile devam ediyor. Bu tüy dökümü mevsim değişimi etkisi ile herhalde. Çünkü kuş doğalı 2 ay bile olmadı. Yorumunuz nedir? Teşekkürler.
Vallahi öyle bir hava ki, tüyü olmayan et bebekler bile tüy döker bu havada...
Normal bence benimkilerde uzun tüyler döktüler

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İlk tüy dökümü 3-4 aylıkken oluyordu değil mi? Hava etkisi hariç.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Konudan biraz bağımsız ama İnstagram da bir sayfa denk geldi. Kuşun cinsini tam anlayamadım sultan papagani olabilir bilemedim. Çünkü etten kuş. Yani Fransız tüy rahatsızlığı. Ama kuşun biyografisine baktım kuş 5 yaşında 😳 olabilir mi öle bir durum Baharcım

Bahar Y.

Müdavim
Konudan biraz bağımsız ama İnstagram da bir sayfa denk geldi. Kuşun cinsini tam anlayamadım sultan papagani olabilir bilemedim. Çünkü etten kuş. Yani Fransız tüy rahatsızlığı. Ama kuşun biyografisine baktım kuş 5 yaşında 😳 olabilir mi öle bir durum Baharcım
Evet olabilir Aslı hocam

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu hava geçiş tüy dönemi 1 haftada biter mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Blondie mi o kuş acaba Aslı? Bende takip ediyorum. Sultan papağanı. Bakım şartları çok iyi olursa yaşayabilirler. O kuşlarda en büyük sorun tüysüz oldukları için ısınma problemi ve bağışıklığın düşük olması. Benim takip ettiğim kişi çok iyi bakıyor. Onu görünce öyle kuş sahiplenesi geliyor insanın. Tüysüzde çok tatlılar. 😍

Mert G.

Paylaşımcı
Disi kusum döktü doblo factor hala tuyde gibi hissediyom niyese yavru kuslarim tuye girdi ama alın kısmı dokuyorlardi sonra cikti boyke buyuk tuyler daha dokmedi yavru kuslar bugun sabah kafes temizligi yaptim forpusum bir tüy dökmüş böyle büyük baska yok suanlik

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Blondie mi o kuş acaba Aslı? Bende takip ediyorum. Sultan papağanı. Bakım şartları çok iyi olursa yaşayabilirler. O kuşlarda en büyük sorun tüysüz oldukları için ısınma problemi ve bağışıklığın düşük olması. Benim takip ettiğim kişi çok iyi bakıyor. Onu görünce öyle kuş sahiplenesi geliyor insanın. Tüysüzde çok tatlılar. 😍
Evet canım o kuş. Hatta tekrar baktım 5 değil 6 yaşındaymış. 🙁 Evet tüysüz de çok sempatik pıtır pıtır yürüyor her yere ☺☺☺ demekki sevginin gücü ve bakım şartları 🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet canım o kuş. Hatta tekrar baktım 5 değil 6 yaşındaymış. 🙁 Evet tüysüz de çok sempatik pıtır pıtır yürüyor her yere ☺☺☺ demekki sevginin gücü ve bakım şartları 🙏🏻
Evet 6 yaşında maşallah. Bir tane daha vardı öyle ama o vefat etmişti. Zaten sevince her türlü bakıyor insan. 🥰