• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk kuş üretimine nasıl başladınız

Sorpdante

Yeni Üye
Evet abiler ben daha yeniyim üniversite sınavına girdikten sonra hobi amaçlı 1 takım veya 2 takım kuş alıp üretim yapmak istiyorum .Şuan 1 senedir sultan papağını besliyorum çeşitli forumlardan gerek burdan baya şeyler öğrendim.Siz bu işe kaç yaşında başladınız ilk aldığınız yavruyu hatırlıyomusunuz merak ediyorum doğrusu anlatabilirmisiniz😂

Süleymano

Aktif Üye
Emektar Üye
Merhaba kardesim. Ben 14 yasinda uretim yapmak için uğraştım ama beceremedim. Bu forumun eskilerindenim. 2010 yillarinda bu forumdan cok sey öğrendim. Tabi kolay olmadi. Okudum arastirdim degerli abilerimin cok yardimi oldu. 1 sene sonra ilk yavrularimi aldim. 5 sene araliksiz urettim. 2017 de ara verdim şimdi tekrar üretime 4 takimla devam ediyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ben daha 7 yaşındayken abim bir tane sultan papağanı getirip bu kuş senin demiş hepsini hatirlamasamda kuşun omuzumda durduğunu ve onun suyunu yemini verdigimi hatırlıyorum.ondan sonra baktığım kuşlar oldu ölenler oldu üzüldüm sonra tabi ara verdim 2003 yıllarında balık üretimi yaptığım zamanlar bir petshopcu abimizin yanına gittim orda otururken babacik diye bir ses duydum konuşan bir yeşil muhabbet onu cebimdeki son paramı vererek aldım kafes ve diğer malzemelerini borçlanarak aldım ve eve götürdüm evimizin maskotu çapkınla uzun yillarimiz oldu sonra geçmişte ölen kuşlarım gibi üzülmemek için çapkınin yavrusunu alıp soyunu devam ettirmek istedim ona bir eş almaya karar verdim aldığım ilk eşini istemedi onu değiştirdim tabi bu arada üretimin tekniklerini araştırıp öğreniyorum neyse capikina 4. Dişiyi begendirdik ve çapkını kafeste eşiyle başbaşa bırakarak yavrularını bekledim ama hergun bilgiler edindim hep sordum soruşturdum hala yaptığım gibi hiç vazgeçmedim en sonunda yumurtalar geldi tabi bu her üretime başlayanların kaderi etrafındaki sevdiklerinize yavrusunu verme sozu bizde de oldugu için ilk iki kuluçkada kendime ayıramadim benim çapkınin çok zeki ve çok renkli bir soyu vardı ve ilginc bir sekilde her zaman 5 yumurta ve hep doluydu işte benim maceram böyle başladı yıllar geçti ve hala çapkınimin soy ağacı devam ediyor çok şükür.. şimdi tepeli torunları var..

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bende bildim bileli evimizde hiç kuş eksik olmaz hatta hiç unutmam bir keresinde sapsarı bi muhabbetkuşumuz vardı cam açıktı kaçtı peşine düştüm yakalayamadım 10 yaşlarında akşam annem babama durumu anlatınca babam elindekileri bana fırlatmıştı ben kaçırdım sanarak:) :) şimdi 60 70 tane var al diyorum buyur bak :) asıl üretime de 2009 2010 civarı bu forumdan birşeyler kaparak başladım elimde bir erkek vardı bir kaç dişi denedim olmadı babamın kızı gibi sevdiği bir dişi muhabbetkuşu vardı 6 yaşındaydı dedim ver üreteyim yavrusunu vereyim zor bela ikna ettim vermiyordu üretiş o üretiş :)

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Hemen hemen bende üretime o yaşta başladım yani 2-3 yıl önce. 8 yıl sonra ilk defa kızgınlık yumurtası yapan dişi kuşuma erkek alarak başladım (cahilliğim ile :D) Dişi kuş öldükten sonra kalan erkeğe eş arama o bundan şu ondan etkilensin diyerek 4 çifte çıktım. Ev ortamında oturma odasında herkesin girip çıktığı cümbür cemaat gürültünün içinde yavru almıştım :D Hala durur ilk yavrumuz. Ananemin torunu sayılır kendisi :)