• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk Kuluçka

Mehmet B.

Paylaşımcı
8 gün diye hatırlıyorum ama bizim hanım kız ilk yumurtadan itibaren yattı hatta konu açmıştım boş galiba diye ama 8 7 suan diğer yumurtada doludur diye tahmin ediyorum

Mertt_

Aktif Üye
8 gün diye hatırlıyorum ama bizim hanım kız ilk yumurtadan itibaren yattı hatta konu açmıştım boş galiba diye ama 8 7 suan diğer yumurtada doludur diye tahmin ediyorum
Benim dişi de aynı şekilde ilk yumurtadan beri yatıyor.

Mertt_

Aktif Üye
Dişi kuşumda yumurta var ama yumurtlamadı en son 4 gün önce yumurtladı ama poposunda şişlik var yumurta olduğu çok belli normalde 2 3 günde bir yumurtluyorlar diye biliyorum 4 gün oldu yumurtlamadı hala yumurta sıkışması mı oldu acaba?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kaç yumurtası var kuşunuzun şuanda ? Birde kuşunuzu elinize alabilirsiniz bir bakın poposunda şişlik ten ziyade sertlik varmı? Havalardan kaynaklı da yumurtayı geç çıkarma olayı gözlemlenir. Bulunduğu odanın nem ve ısısını kontrol edin.

Mertt_

Aktif Üye
kaç yumurtası var kuşunuzun şuanda ? Birde kuşunuzu elinize alabilirsiniz bir bakın poposunda şişlik ten ziyade sertlik varmı? Havalardan kaynaklı da yumurtayı geç çıkarma olayı gözlemlenir. Bulunduğu odanın nem ve ısısını kontrol edin.
Foruma yazmadan önce kontrol ettim poposunu şişlik var yumurta belli oluyor ama yumuşaktı odanın ısısı ve nemi yüksek olursa mı yumurta gecikiyor yoksa ikisi de düşerse mi?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Odanın ısısı ve nemi yüksek olmamali. 40-60 arası nem yeterlidir oda ısısı da 22-24 arası olmalı

Mertt_

Aktif Üye
Odanın ısısı ve nemi yüksek olmamali. 40-60 arası nem yeterlidir oda ısısı da 22-24 arası olmalı
Yarın gelir diye düşünüyorum artık poposu oldukça şiş çünkü bu süreç uzarsa, yarında yumurta gelmezse ekstra yapmam gereken bir şey olur mu?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yani eğer sıkışma gibi bir durumdan şüpheniz varsa poposuna azıcık zeytinyağı ile hafif masaj yapabilirsiniz

Mertt_

Aktif Üye
Yani eğer sıkışma gibi bir durumdan şüpheniz varsa poposuna azıcık zeytinyağı ile hafif masaj yapabilirsiniz
Peki yumurtlama döneminden sonra kuşları kalıcı olarak ayırsam erkek olanı eşe atmadan kendim ilgilenmek istiyorum alışık bir kuş fakat dişi olunca ilgilenmiyor problem yaratır mı kalıcı ayırmak?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yaratır tabiki eş oldukları için uzulebilirler

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Peki yumurtlama döneminden sonra kuşları kalıcı olarak ayırsam erkek olanı eşe atmadan kendim ilgilenmek istiyorum alışık bir kuş fakat dişi olunca ilgilenmiyor problem yaratır mı kalıcı ayırmak?
Yavrusunu alın erkeği ayırmak yerine hem eğitimde vermiş olursunuz. Dideme katılıyorum strese girebilir kuşlar.

Mertt_

Aktif Üye
Yavrusunu alın erkeği ayırmak yerine hem eğitimde vermiş olursunuz. Dideme katılıyorum strese girebilir kuşlar.
Hocam bu yumurta dolu gibi duruyor yumurtanın sadece alt kısmı beyaz renk büyük kısmı böyle sarı ve dün içinde nokta yoktu bugün içinde tepe kısmında nokta oluşmuş dolu mu bu yumurta?

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hocam bu yumurta dolu gibi duruyor yumurtanın sadece alt kısmı beyaz renk büyük kısmı böyle sarı ve dün içinde nokta yoktu bugün içinde tepe kısmında nokta oluşmuş dolu mu bu yumurta?
Ustalar daha iyi bilir bende acemiyim. :)
Belki damarlanma olmuştur ama kesin bir şey diyemiyorum. Gördükleri zaman yazarlar. :)

Mertt_

Aktif Üye
Hocam bu yumurta dolu gibi duruyor yumurtanın sadece alt kısmı beyaz renk büyük kısmı böyle sarı ve dün içinde nokta yoktu bugün içinde tepe kısmında nokta oluşmuş dolu mu bu yumurta? (Yumurtanın 5. Günü)