• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk kuluçka beslenme ve sağlık sorunları

altinkizmavis

Yeni Üye
Merhaba 2 yaşındaki kuşum geçen hafta ilk defa yumurtladı. 2 yumurta var, çok sağlıklı bir süreç değil gibi geliyor. Yumurta maması, hazır mama, kalamar kemiği ve normal yem veriyorum.

Dişi arada bir dişarı çıkıyor, 1-2 dkkda dönüyor ve nadiren az yem yediğini görüyorum. Erkek zorla yuvaya sokuyor, sanki dişi yiyemiyor. Erkek bazen yuvaya giriyor, içeriyi sık gözlemleyemedim ancak çiftleştiklerini yada erkeğin dişiyi beslediğini görmedim. Erkek girdiğinde birlikte sessizce yatıyorlar, bazen biraz gürültü ve dişinin ince inlemeye benzer sesleri geliyor.

Dişi zayıfladı gibi, tüğleri sorunlu görünüyor, resim paylaşıyorum. Birkaç gündür kutunun içine dal darı uzatıyorum, yemleri kutunun yakınına koydum. Dişi arada bir aşırı büyük dışkı yapıyor. Sizce ne yapmalıyım, durum normal mi?
Ekli dosyayı görüntüle 61827

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Anlattıklarınız normal geldi bana. Erkek besliyordur. O inleme dediğiniz dişinin erkekten yem isteme sesidir. Bu süreçte halsiz düşmesi normal. Entrobac ve gerwit takviyeleride vermeyi ihmal etmeyin. Plastik tünek yerine tahta tünek kullanın.

altinkizmavis

Yeni Üye
Tamamdır vu tavsiyeleri dikkate alacağım, teşekkürler. Umarım sorunsuz bir süreç olur.