Kuşu karantina biraktinizmi ilk geldiği gibi salmasaydiniz başka kuşunuz varsa evi tanıyan onuda salın ona konacak yerleri öğretsin öyle yoksa çok zarar görür
Bir hafta oldu geleli sultan papaganimiz var onu la beraber disardalr ikiside ama papağanı rahat birakmiyor limon kaçıyor bulut peşinden gidiyor çok komikler
BENİM NACİZANE FİKRİM,
Muhabbet kuşunuzu aldıktan 10-15 gün kuşu açmayarak kafes içi eğitim verin ve bu süre zarfında kuşunuz kafesteyken onun yanında vakit geçirin telefonunuza bakarken onun yanında telefonunuza bakın kitap okurken ders çalışırken v.s. böyle vakitlerinizi onun yanında geçirin ve böylece kuşunuz hem size hem de bulunduğu ortamı tanıyacaktır.
Avucunuza yem alın ve kuşunuz kafes içerisindeyken avucunuzu ona doğru uzatın birkaç dakika bekledikten sonra kuşunuz yem yemek için avucunuza gelecek ve parmağınızdan zarar gelmeyeceğini anlayacaktır. Bir başka şekilde parmağınızla kuşunuzun yanağını ve ense tarafını yavaştan sevin
Kafes içinde baya oynadık elime geldi avcuma aldım okşadım parmağımda durdu parmagimdavtakla falan attı henüz yavru olduğu için isiramiyor ama isirmakta istemiyor zaten yavrum benim çok oyuncu bir kuş kafeste sürekli saklabanlik yapıyor çabuk alışıyor
Kuşu salma fikriniz varsa önce kafesinden yaklaşık 1 ay kadar bulunduğu odayı izleyecek görecek her yeri. Saldığınızda yine çarpacak ama etrafa daha aşina olduğu için çarpmalar daha az olacak. Zamanla odanın şeklini, neyin nerede olduğunu öğrenecektir ezbere bir yerlere gitmeye başlayacaktır
Yanında evi bilen kuş varsa ve aldığınız kuş çok ürkek değilse sorun olmaz 1 hafta içinde salabilirsiniz ama tek ise en az 2 hafta ve elnize size tamamen alıştıktan sonra salabilirsiniz! Salma içindr sadece kapısını açın kendi merakla yavaş yavaş çıksın siz çıkartmayın
Bıcırık yaa yemligin içine giriyor tavuk eşelenir gibi eşeliyor gagasıyla da dışarı atıyor yemini beğenmedi dedim ama yiyorda yemi yemligin kapağı da takılı yinede giriyor yaramaz