• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlgi için vikleme ve ısırma

hasan111

Aktif Üye
Sultan papağanım ona ilgi göstermeyince vikleyip ısırmaya başladı. Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim? İnatçı bir şey bide.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Sultan papağanım ona ilgi göstermeyince vikleyip ısırmaya başladı. Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim? İnatçı bir şey bide.
Merhaba, bu bahsedilen anın videosunu yükleyebilir misiniz anlamamız için belki farklı bir durum olabilir, streamable.com sitesinden yükleyip buraya yapıştırabilirsiniz linki

hasan111

Aktif Üye
Merhaba, bu bahsedilen anın videosunu yükleyebilir misiniz anlamamız için belki farklı bir durum olabilir, streamable.com sitesinden yükleyip buraya yapıştırabilirsiniz linki
Hocam denk getiremiyorum o ana, ama 2 günden beri göğsümden inmiyor uyukluyor hep. Uyanıkken de kafes tabanında vakit geçirmeye başladı, kafesin kapısı açık dışarı çıkıyor ama çok uçmuyor. Bugün bir şey fark ettim muhabbet kuşum uçarken onun su kabını devirdi baktım bu yine viyaklamaya başladı ben suyunu doldurup getirince sustu.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu streamble.com üzerinden paylaşabilir misiniz? Bir de dışkı resimlerini görebilir miyiz

hasan111

Aktif Üye
Bir şey daha fark ettim ters çevirince kloakası çok bariz gözüküyor acaba tüyünü falan mı yolmuş yoksa bir sıkıntısı mı var? Şuan kuşum uyuyor sabah görsel eklerim.

hasan111

Aktif Üye
Bugün hiç hareket etmedi aniden neden böyle oldu ki

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

hasan111

Aktif Üye
Dışkısı normale dönmeye başladı fakat viyklemesi hala duruyor, iştahı yerinde su da içiyor ama çok durgun haddinden fazla hemde. Geçen hafta kanatlı uzmanına götürdüm bir şeyi yok dedi sapasağlam. 1 haftada ne değişmiş olabilir? Acaba soğuk algınlığı mı var? Anlamıyorum ki her şeyini eksiksiz veriyorum kafesi 2 günde bir temizliyorum zaten kafeste yem ve su için vakit geçiriyor genelde dışarda benle beraber. Öyle gördükçe haline üzülmeye başlıyorum.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda enfeksiyon var onu net şekilde söyleyebilirim daha önce hangi ilaçları kullanmıştınız?

hasan111

Aktif Üye
Benim gördüğüm kadarıyla mukus birikimi var solunum problemi yaratıyor. Kusma var mı? Ağzında koku?
Çok şükür kusma falan olmadı ağzı da kokmuyor. Solunum da normal aslında sadece dışkısı ve şu garip bir şekilde viklemesi beni endişlendirdi.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok şükür kusma falan olmadı ağzı da kokmuyor. Solunum da normal aslında sadece dışkısı ve şu garip bir şekilde viklemesi beni endişlendirdi.
Vikleme ya ağrısı yüzünden ya da solunum probleminde olur muhtemelen solunumla alakalı. Başka kanatlı uzmanı varsa mutlaka röntgen çektirin derim.

hasan111

Aktif Üye
Vikleme ya ağrısı yüzünden ya da solunum probleminde olur muhtemelen solunumla alakalı. Başka kanatlı uzmanı varsa mutlaka röntgen çektirin derim.
Bugün vikleme olmadı,keyfi aşırı yerinde tutamıyoruz fırlamayı.Veteriner hanım probiyotik ve vitamin takviyesi yeter dedi yavruya. Ama markaya guvenemedim probiox ve farmatom. Tavsiyeleriniz varsa mamaistten alayım hemen.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün vikleme olmadı,keyfi aşırı yerinde tutamıyoruz fırlamayı.Veteriner hanım probiyotik ve vitamin takviyesi yeter dedi yavruya. Ama markaya guvenemedim probiox ve farmatom. Tavsiyeleriniz varsa mamaistten alayım hemen.
Munich marka diye biliyorum fena değildir ama ben entrobac ve gervit w tavsiye ederim ☺

hasan111

Aktif Üye
Munich marka diye biliyorum fena değildir ama ben entrobac ve gervit w tavsiye ederim ☺
Mamaistten verdim siparişleri teşekkür ederim. Bu arada kendi ismini söylemeye çalışıyor sanırım bugün o viiykleme sesinden kendi ismini mırıldanır gibi oldu. Acaba ses telleri mi gelişiyor ergenliğe mi giriyor benim evlat😁

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mamaistten verdim siparişleri teşekkür ederim. Bu arada kendi ismini söylemeye çalışıyor sanırım bugün o viiykleme sesinden kendi ismini mırıldanır gibi oldu. Acaba ses telleri mi gelişiyor ergenliğe mi giriyor benim evlat😁
Kendi kendine kelimeyi çıkarmaya çalışıyordur yakında söyler 🤣

Üst Alt