• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! İlaçtan sonra kuşumun çekinmesi

Doctor

Yeni Üye
Elimi kafese soktuğumda normalde yavaş yavaş kaçardı. Bit ilacını sıkmak için elime almıştım ve o günden sonra ani hareketlerle kaçıyor bazen çığırış tarzı sesler çıkartıyor bir kerede kafeste durduk yere kanat çırpıp kafeste deli gibi sağa sola gitti. Hayvanımın güveni mi gitti yoksa travma mı oluştu? Tül yöntemi ile hayvanımı hem güvenini hemde ele gelme alışkanlığı Kazanabilir miyim? Çoğu arkadaşım öneriyor.

Emre A.

Tutkulu
kuşunuzda bit mi var da dış parazit için ilaç kullanıyorsunuz yoksa öyle bit olmasın diye sprey mi aldınız?

büyük ihtimalle sprey aldınız. Böyle bit spreylerin kullanılmaması tarafındayız. Kuşunuza eziyet olur bu tarz kimyasallar… Haftada 2-3 gün bu yaz sıcaklarında ceyeranda ve rüzgarda bırakmayacak şekilde fazla soğuk değilse ortam banyo verebilirsiniz. Banyo suyuda normal içme damacana suyu olacak.

Doctor

Yeni Üye
kuşunuzda bit mi var da dış parazit için ilaç kullanıyorsunuz yoksa öyle bit olmasın diye sprey mi aldınız?

büyük ihtimalle sprey aldınız. Böyle bit spreylerin kullanılmaması tarafındayız. Kuşunuza eziyet olur bu tarz kimyasallar… Haftada 2-3 gün bu yaz sıcaklarında ceyeranda ve rüzgarda bırakmayacak şekilde fazla soğuk değilse ortam banyo verebilirsiniz. Banyo suyuda normal içme damacana suyu olacak.
Hayır enseye damlatılan ilaçtan aldım ama maalesef ki damlayı damlatmak için kuşu tutmak zorundaydım o zamandan beri bu durumda maalesef

Maviş Paşa

Tutkulu
Zorla tuttuysan Korkmuştur kuş. Perdeyi deneyip kuşu iyice strese sokmayın bence.
Bide kuşum demek zor mu ki hayvanımın diyorsun. 😏

crivelli

Paylaşımcı
Kuşunuz yüksek ihtimal size olan güvenini kaybetmiş . Her gün onunla konuşun elinizden besleyin yeniden zamanla güvenini kazanmaya çalışın 👍

crivelli

Paylaşımcı
Tül yöntemini önermiyorum yemliklerı çıkarın biraz aç kalsın sonra elinizden besleyin 3 4 gün bunu tekrar edin ani hareketlerle kuşunuzu korkutmayın ve bir daha asla kuşu avucunuza almayın

Üst Alt