• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ilacı içirdikten sonra hapşırmaya ve kusma hareketi yapmaya başladı

zel

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik, yem yememe, sürekli uyku, kuyruk sallanması, geceleri ses
Hastalık Belirti Tarihi
19 Ocak 2026
Dört yaşında erkek muhabbet kuşum çok hareketli ve iştahlı bir kuşken 4-5 gün önce yem yemediğini, çoğunlukla uyuduğunu ve zayıfladığını fark ettim. elime aldığımda göğsündeki kemik bıçak gibi olmasa da elime geliyordu. normal karışık yemini yemiyordu, en sevdiği yem aspur verdim çok az yedi, dal darı verdiğimde ise iştahla yiyebildi.
4-5 gündür sadece dal darı ve çok az aspur yiyor, kemiği önceki gibi elime gelmiyor biraz daha toparladı diye düşünüyorum.

kafesin içerisinde sadece uyuyor, uyandığında da kafesten çıkmak istiyor, çıkınca bir yere konup sessizce oturuyor. önceden gezinir oynar öterdi. şimdi hiç ötmüyor, kontrol etmek için avucuma aldığımda bağırır genelde ve bu sefer sesi kısılmış gibi bağırıyordu.

arada kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor, ağzında da kötü koku yok. anladığım kadarıyla ishali de yok

3-4 senedir geceleri uyurken çok sık olmasada ara ara vik vik şeklinde ses çıkaran ve kuyruğu aşağı yukarı sallanan bir kuştu, ama hiç ilerlemediği, hareketli olduğu için ve başka semptom olmadığı için sadece takviyeler kullanıp sıcak tutuyordum. ama son zamanlarda bu kuyruk sallama ve ses çıkarma arttı, bu halsizlik solunum yolundaki rahatsızlığı yüzünden mi bilmiyorum. veterinere gitme imkanım olmadı.

elimde gervit-w entrobac ve bt-amin var. henüz kullanmadım, bunları nasıl kullanabilirim? yakınlarda muhabbet kuşlarından anlayan veteriner pek yok güvenemiyorum, ama iyileşmezse götüreceğim.

dışkısını ve uyurken ki videolarını eklemeye çalışacağım fakat videolarda sesi çıkmamış çok ince bir ses olduğu için

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Gervit Bt Bunlar düzenli Kullanılır. Ama Sizin Durumunuzda Değil. Hasta Çünkü Kanatli Uzmanına Gidin Lütfen. Hava Kesesi Sorunu Olabilir, Mantar Olabilir,Bakteri Olabilir. Bizim Yapabileceğimiz Birsey Yok. Saat erken Hemen Götürün Lütfen.

zel

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Gervit Bt Bunlar düzenli Kullanılır. Ama Sizin Durumunuzda Değil. Hasta Çünkü Kanatli Uzmanına Gidin Lütfen. Hava Kesesi Sorunu Olabilir, Mantar Olabilir,Bakteri Olabilir. Bizim Yapabileceğimiz Birsey Yok. Saat erken Hemen Götürün Lütfen.
veterinere götürdüm, buraya yazdıklarımı anlattım, dışkısına baktı ishal dedi, enfeksiyon görünüyor dedi, solunumu için de antibiyotik yazacağım dedi. levadoks %20 ve avicare vinager ginger isimli ilaçları verdi, günde enjeksiyonla 2 damla vermem gerektiğini söyledi ve metpamid almamı söyledi, metpamidi 3 gün kullanılacağını yazmış ama diğer ilaçları ne kadar kullanacağını yazmamış bilginiz var mı? yorumlayabilir misiniz?

zel

Yeni Üye
levadoksu içirdim şu an kusma hareketleri ve yapıyor ve hapşuruyor? acil yardımcı olabilir misiniz

zel

Yeni Üye
sulandırmadan direkt verdim, veteriner öyle söyledi yanlış mı yaptım

zel

Yeni Üye
ağzından azıcık köpük çıktı, duruldu şu an biraz

Son düzenleme:

zel

Yeni Üye
veterinere yazdım bundan sonra sulandırarak içirin dedi. oran söyler misiniz diye sordum bana net cevap vermediler. içebileceği kadar su olsun ertesi güne kalmasın dediler. örneğin bir kaşık suya 2 damla olur mu dedim olur dediler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ilaçtan sonra kusma hareketi yaptıysa boğazına kaçmıştır. Bir iki tislar aksirir tiksirir. Sonra kendine gelir. Siz ilacı sulandırarak ta verseniz sulandırmadan da verseniz boğazına kaçtıysa o tepkiyi her türlü verir. Kuşta teşhis doğruysa güzel ilaçlar vermiş. Levadoks baytril gibi ağır bir ilaç değildir. Naçizane fikrim sulandırmadan verin. Bir kaşık suya iki damla şeklinde verirseniz üzgünüm ki kuş iyileşme eğilimi zor gösterir.

zel

Yeni Üye
Merhaba ilaçtan sonra kusma hareketi yaptıysa boğazına kaçmıştır. Bir iki tislar aksirir tiksirir. Sonra kendine gelir. Siz ilacı sulandırarak ta verseniz sulandırmadan da verseniz boğazına kaçtıysa o tepkiyi her türlü verir. Kuşta teşhis doğruysa güzel ilaçlar vermiş. Levadoks baytril gibi ağır bir ilaç değildir. Naçizane fikrim sulandırmadan verin. Bir kaşık suya iki damla şeklinde verirseniz üzgünüm ki kuş iyileşme eğilimi zor gösterir.
boğazına kaçırmadan nasıl içirebilirim bir yolu var mı? elime aldım, dik tutmaya çalıştım, gagasının yan tarafından ucu ince olan enjektörü boşalttım, çırpındı, yarısı tüylerine döküldü sanırım yarısını da içti, bunun daha kolay bir tekniği var mı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
boğazına kaçırmadan nasıl içirebilirim bir yolu var mı? elime aldım, dik tutmaya çalıştım, gagasının yan tarafından ucu ince olan enjektörü boşalttım, çırpındı, yarısı tüylerine döküldü sanırım yarısını da içti, bunun daha kolay bir tekniği var mı?
Yutmazsa ilacın faydası olmaz. Enjektörü boşalttım derken bir damla ağıza damlatacaksınız. Suluğuna da koyabilirsiniz. Ama antibiyotiği şırınga içinde verdiyse sulukta çok çabuk biter. Durumu veterinere anlatırsanız daha iyi olur.

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
veterinere götürdüm, buraya yazdıklarımı anlattım, dışkısına baktı ishal dedi, enfeksiyon görünüyor dedi, solunumu için de antibiyotik yazacağım dedi. levadoks %20 ve avicare vinager ginger isimli ilaçları verdi, günde enjeksiyonla 2 damla vermem gerektiğini söyledi ve metpamid almamı söyledi, metpamidi 3 gün kullanılacağını yazmış ama diğer ilaçları ne kadar kullanacağını yazmamış bilginiz var mı? yorumlayabilir misiniz?
Merhaba Geçmiş Olsun. Verdiği İlaçlar Güzel Hekimin. Metpamid Daha Çok Kusmamasi İçin Ve Kursaktaki Sıvıyı Boşaltmak İçin Verilir. Bende Kullandım Oğlumda. Evet 3 Gün Kullanılır. Aksatmadan İlaçlarını Verin. Ağızdan Verirken Çok Dikkatli Olun.

zel

Yeni Üye
Yutmazsa ilacın faydası olmaz. Enjektörü boşalttım derken bir damla ağıza damlatacaksınız. Suluğuna da koyabilirsiniz. Ama antibiyotiği şırınga içinde verdiyse sulukta çok çabuk biter. Durumu veterinere anlatırsanız daha iyi olur.
veteriner iki damla dediği için iki damla kadar hatta yanlışlıkla fazla olmasın diye biraz daha az enjektör ile ilacı çekip ağzına dökmüştüm, teşekkür ederim

zel

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Verdiği İlaçlar Güzel Hekimin. Metpamid Daha Çok Kusmamasi İçin Ve Kursaktaki Sıvıyı Boşaltmak İçin Verilir. Bende Kullandım Oğlumda. Evet 3 Gün Kullanılır. Aksatmadan İlaçlarını Verin. Ağızdan Verirken Çok Dikkatli Olun.
tamam teşekkür ederim