• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! İlaç kullanımı

mlkcn

Aktif Üye
Kuşumu bugün veterinere götürdüm ve Baytril, mikostatin, flagyl ve avicol plus verdi. Baytril verdikten sonra kafasını aşırı sallamaya başladı ve kustu. Diğer ilaçlarda bu sorunu yaşamadım. Acil bilgi verir misiniz bu durum normal mi?? Bir de çok dikkat ettim ilaçlar gözüne kaçmadı ama sanırım kustuğu sırada kafasını sallarken mi oldu anlamadım sağ gözü bir garip oldu şimdi sulanıyor ne yapayım biraz su ile yıkadım ama değişiklik yoktu.

mlkcn

Aktif Üye
Lütfen bilen birisi yardımcı olsun artık çok korkuyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veteriner ne için verdi bu kadar ilacı. Enfeksiyon icinmi mantar için mi trichomaniasis için mi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkıda parazit gördükten yola çıkarak bu kadar ilaç kullanılmaz. Gördüğü parazitin ismini söylemedi mi

mlkcn

Aktif Üye
Dışkı örneği almıştı, dışkıda parazit gördük dedi.
Benim söylediğim belirtiler nefes almada güçlük, bir haftadır probiyotiğe rağmen geçmeyen ishal, tüy yolma vardı. Son iki gündür de uyurken kafes dibine gitmeye başlayınca yeniden veterinere gittim. İlk gittiğim bir şeyi yok demişti. Bu gittiğim üniversite veterineriydi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birincisi baytril parazit ilacı değil mikostatin parazit ilacı değil flagy parazit için kullanılabilir sadece

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Oda tricho cinsi parazitler için kullanılır diğer parazitlere etki etmez etsede flagy den daha hafif ilaclarlada çözülecek parazit sorunu ise oda boşuna kullanılıyor demektir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birer damla olacak şekilde verin. İsallah levamizol etkili bir ilaçla geçebilecek bir parazit için bu kadar ilaç vermemeistir veterineriniz

mlkcn

Aktif Üye
Birer damla olacak şekilde verin. İsallah levamizol etkili bir ilaçla geçebilecek bir parazit için bu kadar ilaç vermemeistir veterineriniz
Hep birer damla ama flagyl 0.4 ml sanırım bu bir damladan da az. Baytril zaten verdiğim gibi kustu bir şey olacak diye çok korktum kendinden geçti. Gözüne girmiş sanırım kustuğu sırada sol gözünde ıslaklık vardı 2 defa hemen yıkadım ama bir yorgun duruyordu gözü. Bir şey olmuş mudur acaba gözüne?

mlkcn

Aktif Üye
Şırıngada verdi ama reçetede 2,5 yazıyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Problem olmaz kursaktan verme şansınız varsa kusmayacaktir. Mamanın içine bir damla sekkinde

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlacı verdikten sonra sivazlayin kursagıni

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Önce baytrili verin öğlen gibi mesela akşamında flagy mikostatin sekkinde verebilirsiniz

mlkcn

Aktif Üye
Önce baytrili verin öğlen gibi mesela akşamında flagy mikostatin sekkinde verebilirsiniz
Çok teşekkür ederim biraz olsun rahatladı içim. Bir de bana özellikle avicol plus kullan ama tablet olmayanını al dedi. Ben de avi vit kullanıyorum o olmaz mı dedim hocası özellikle avicol önermiş. İnternetten bakıyorum avicol yazınca bildiğimiz avisol çıkıyor. Başka yok değil mi avicol diye bir şey?