• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlaç aralıkları

Goccoke

Paylaşımcı
Bizim kuşa düzenli olarak ayda bir fungi stop, 1.5 ayda bir de worm stop veriyorum ama worm stop verdikten sonra ne kadar süre beklemeliyim fungi stop verebilmek için? Yani arası kaç gün beklemeli? Ona göre bir program oluşturmaya çalışıyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
En az 15 gün olmalı. Ama kursak mantarı ve iç parazite dair belirtiler yoksa bence ilaç yüklemesi yapmayın. Yine de siz bilirsiniz.

Goccoke

Paylaşımcı
En az 15 gün olmalı. Ama kursak mantarı ve iç parazite dair belirtiler yoksa bence ilaç yüklemesi yapmayın. Yine de siz bilirsiniz.
Teşekkürler, kursak mantarı değil de dışkıları inceliyor, ondan dolayı düzenli kullanıyorum. Buraya dışkısını eklesem siz de bakabilir misiniz?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkürler, kursak mantarı değil de dışkıları inceliyor, ondan dolayı düzenli kullanıyorum. Buraya dışkısını eklesem siz de bakabilir misiniz?
Ekleyin bir bakalım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Genel keyfi nasıl peki. Dışkılar iz bırakmış. Entrobac vermediyseniz üç veya dört gün üst üste entrobac veriniz. Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Sonra dışkıları takip ediniz.

Goccoke

Paylaşımcı
Genel keyfi nasıl peki. Dışkılar iz bırakmış. Entrobac vermediyseniz üç veya dört gün üst üste entrobac veriniz. Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Sonra dışkıları takip ediniz.
Bugün yıkandı, ondan büyük ihtimal, halsizdi. Normalde keyfi yerinde. Aslında şu vitamin probiyotik düzenini hiç oturtamadım. Unutuyorum falan, karışıyor özellikle ilaçlarla. Kalamar kemiği vs ne varsa çıkarayım o zaman yem harici

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bugün yıkandı, ondan büyük ihtimal, halsizdi. Normalde keyfi yerinde. Aslında şu vitamin probiyotik düzenini hiç oturtamadım. Unutuyorum falan, karışıyor özellikle ilaçlarla. Kalamar kemiği vs ne varsa çıkarayım o zaman yem harici
Hayır yem haricî derken meyve sebze anlamında dedim. Kalamar kemiği kafeste hep olsun. Yani farklı bir besin olmasın. Dışkıyı takip etmek için. 🌸

Goccoke

Paylaşımcı
Hayır yem haricî derken meyve sebze anlamında dedim. Kalamar kemiği kafeste hep olsun. Yani farklı bir besin olmasın. Dışkıyı takip etmek için. 🌸
Tamam teşekkürler 😊 birkaç gün sonra tekrar eklerim dışkısının fotoğrafını

Goccoke

Paylaşımcı
@Aslı Ö.
Tekrar merhabalar 👋
3 gün entrobac sonrası dışkıları bu şekilde

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Lekeli hala. Genel keyfî nasıl. Videosunu görebilir miyiz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Afiyetler olsun şifa olsun inşallah. Zeolit tozu elinizde var mı acaba varsa yemine biraz serpebilirsiniz. Dışkı da enfeksiyon, bakteri varsa atmasına yardımcı olur. Ama kabarma halsizlik iştahsızlık gibi durumlar olmasında. Şimdilik sorun görünmüyor 🌸

Goccoke

Paylaşımcı
Afiyetler olsun şifa olsun inşallah. Zeolit tozu elinizde var mı acaba varsa yemine biraz serpebilirsiniz. Dışkı da enfeksiyon, bakteri varsa atmasına yardımcı olur. Ama kabarma halsizlik iştahsızlık gibi durumlar olmasında. Şimdilik sorun görünmüyor 🌸
Teşekkürler, içime su serpildi ciddi bir şeyi olmasın da 🙂
Evet var zeolit tozu ama hocam 1 senedir hiç kullanmadım duruyor öyle, eski yani, onu kullanmamda bir sakınca olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkürler, içime su serpildi ciddi bir şeyi olmasın da 🙂
Evet var zeolit tozu ama hocam 1 senedir hiç kullanmadım duruyor öyle, eski yani, onu kullanmamda bir sakınca olur mu?
Zeolit bende de var. Bir yılı aşkın. Geçen kullandım hatta. Herhangi bir topraklama nemlenme vs yok. Uygun saklama koşulları sağlanırsa sorun olcağını düşünmüyorum.

Goccoke

Paylaşımcı
Zeolit bende de var. Bir yılı aşkın. Geçen kullandım hatta. Herhangi bir topraklama nemlenme vs yok. Uygun saklama koşulları sağlanırsa sorun olcağını düşünmüyorum.
Bakayım o zaman bir, topaklanması yoksa kullanayım. Bildiğimiz yemlerin arasına yemliğe mi koyacağım? Ve tüm yemliklere de koyayım mı, ne kadar koyayım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben kursaktan besleme şeklinde yaptım. O zaman daha etkisini gösteriyor. Ama genelde kursak beslemesine çok cesaret edilmiyor o yüzden az miktarda çay tabağına yemini koyun üstüne biraz zeolit serpin. Bitirsin. Sonra normal yemliğinden yemeğe devam edebilir. İsterseniz sevdiği sebzeye yada yapıyorsanız mamasına da ekleyebilirsiniz ama dışkılarinız lekeli dışkı formunu etkiler diye yem dedim. On gün kadar her gün az miktar verin.

Goccoke

Paylaşımcı
Ben kursaktan besleme şeklinde yaptım. O zaman daha etkisini gösteriyor. Ama genelde kursak beslemesine çok cesaret edilmiyor o yüzden az miktarda çay tabağına yemini koyun üstüne biraz zeolit serpin. Bitirsin. Sonra normal yemliğinden yemeğe devam edebilir. İsterseniz sevdiği sebzeye yada yapıyorsanız mamasına da ekleyebilirsiniz ama dışkılarinız lekeli dışkı formunu etkiler diye yem dedim. On gün kadar her gün az miktar verin.
Tamamdır yapayım, çay altlığına yem koyayım üstüne serpeyim 👍 yemliklerini de çıkarayım o zaman koyduğumu bitirene kadar, değil mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır yapayım, çay altlığına yem koyayım üstüne serpeyim 👍 yemliklerini de çıkarayım o zaman koyduğumu bitirene kadar, değil mi?
Tadı acı olduğu için yemini görünce zeolit li yemden yemeyebilir. Yemliği çıkarın zeolitli yem koyun. Aslında yemliğin üstüne de serpebilirsiniz ama dibe çökebilir. Hemen az miktar koyun sız çay tabağına yeterki zeolit vücuduna girsin. Belki çay tabağından yem yemezse benim yemlik hep dolu oluyor siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama yemliği boşaltıp iki çay kaşığı kadar yem koyun üstüne az miktar zeolit serpip yemlikteki zeolitli yem bitince normal yem koyarsınız. O şekilde de olabilir siz nasıl uygun görürseniz. Takıp ediniz baktınız yemiyor o zaman mecbur sebzeye yada mamasına katarsınız.

Son düzenleme:
Üst Alt