• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İkinci yumurtada çıkdı maşallah 🧿🧿

SoNaT

Aktif Üye
Maaleses yavru ölmüş.. Resimdek gözüküyor zaten annemi yaptı yanlişlikla yoksa diğer yavrunn altinda mi kaldi anlamadim..Diğer yavrunn altındaydı.. Anne yanına çekerken de yapmiş olabilir.

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yumurtayı anne mi çıkardı siz mi? Kan varsa çıkma zamanı değil diye biliyorum ben.

SoNaT

Aktif Üye
Kendi çıkardi.. Sonradan bakdim problem yoktu.. Follugun ortasındaydı yukarı çıkarıyordu anne gagasıyla..10 dakıka sonra baktım diğer yavru bunun üzerine yatmiş baktim ölmuş..Ya anne folluk ortadan yukarı çıkarırken yapti yada diğer yavru altinda ezdi..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
6 gün arayla ikinci yumurtadan yavru çıkti maşallh 🧿🧿
Bence bu durumda yumurtayı oradan almiycaktiniz bazı kuşlar çok hassas olurlar dokununca bile terk ederler huyunu bilmediğim kuşun ben yumurtasina dokunmam 👍

SoNaT

Aktif Üye
Bence bu durumda yumurtayı oradan almiycaktiniz bazı kuşlar çok hassas olurlar dokununca bile terk ederler huyunu bilmediğim kuşun ben yumurtasina dokunmam 👍
Diğer yavruya bir şey yapmadi.Maşallahi var.Bunu follugun ortadan yukarı gagasıyla almaya çalişiyordu gördüm mudale etmedim.. Anne gagasi falan kan olmuş..Diğerinin yanına getirmek isterken gagasıyla yaptı sanırım..BU BANA DERS OLDU ACI BİR DERS😢😥😢...

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun inşaallah kalan yavrunuz sağlıklı bir şekilde büyür

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Diğer yavruya bir şey yapmadi.Maşallahi var.Bunu follugun ortadan yukarı gagasıyla almaya çalişiyordu gördüm mudale etmedim.. Anne gagasi falan kan olmuş..Diğerinin yanına getirmek isterken gagasıyla yaptı sanırım..BU BANA DERS OLDU ACI BİR DERS😢😥😢...
Peki yumurtayı ilk siz mi açtınız? Resimlerde kürdan ve kabuklar da var. Mümkün mertebede yumurtalara müdahale etmemek daha doğru. Ayrıca illa elle müdahale edilecekse, yavrunun sadece kafasının çıkmasını, komple kabuğun soyulmamasını öneririm. Yumurtadan yeni çıkan yavrunun göbek bağı ıslak olur. Kuruyarak folluğa inmesi lazım ki göbek bağından mikrop kapmasın. Ama bence siz bun yavruyu erken çıkarmışsınız

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben annenin gagasıyla yaptığını düşünmüyorum, hocalarım daha iyi bilir gerçi ama bana göre erken çıkmış yumurtadan yavru.
Yavru ölmüş yavru artık ne desek boş. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

SoNaT

Aktif Üye
Peki yumurtayı ilk siz mi açtınız? Resimlerde kürdan ve kabuklar da var. Mümkün mertebede yumurtalara müdahale etmemek daha doğru. Ayrıca illa elle müdahale edilecekse, yavrunun sadece kafasının çıkmasını, komple kabuğun soyulmamasını öneririm. Yumurtadan yeni çıkan yavrunun göbek bağı ıslak olur. Kuruyarak folluğa inmesi lazım ki göbek bağından mikrop kapmasın. Ama bence siz bun yavruyu erken çıkarmışsınız
Yavruyu yarısına kadar ben çıkardım.. Göbek bagına kadar gitmedim.. Sonra annesine biraktm kendi çıkardi.. Yumurtanin günü gelmişti geçiyordu...25 26 gün oldu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yavruyu yarısına kadar ben çıkardım.. Göbek bagına kadar gitmedim.. Sonra annesine biraktm kendi çıkardi.. Yumurtanin günü gelmişti geçiyordu...25 26 gün oldu
Tamam en doğrusu hiç dokunmamaktir eğer gününü tuttuysaniz ve ses duyduysaniz o yavru o yumurtada durmaz bunu da noktalayayim😊👍 kışın ortamın ısısına göre 25 - 26 günü bulabilir anaçlar huylanmis bu yüzden beslememisler terk etmişler,yumurtadan çıkan yavruyu beslemek de zordur riski daha çoktur ya başka bir takıma sürersin yada kürdan ucuyla sıvı bir mama hazırlayarak beslemek icab eder.