• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İdeal yem karisimi?

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar. 1 adet 3,5 aylik 2 adet 1.5 aylik sultan papagani, 1 adet 1,5 aylik forpus papaganimiz var. Kucuk olduklari icin aspur ve kirmizi,sari,ak dari taneleri iceren yem karisimi hazirlayip veriyordum. İdeal karisimi ne oranda yapmaliyim?
Elimdeki yemler
-Aspur
-kirmizi dari taneleri
-sari dari taneleri
-ak dari taneleri
-kenevir tohumu
-tuzsuz paraket cekirdegi
-perilla tohumu
-saglik tohumu
-ic yulaf
-cede mama
-beautiful food best (neredeyse hic yemediler)

Takviyelerle ilgili de sorucaklarimvar ama yeni konu acayim karismasin :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence aspur ve darı karışımı sürekli önlerinde olsun. Diğer tohumları karıştırmadan her gün farklı bir tohumu kuş başına bir tatlı kaşığı kadar verin. Ben bu şekilde yapıyorum. Karışım yaparsanız hep en sevdiklerini yiyip diğerlerini yemeyeceklerdir.

alpdemm

Aktif Üye
Bence aspur ve darı karışımı sürekli önlerinde olsun. Diğer tohumları karıştırmadan her gün farklı bir tohumu kuş başına bir tatlı kaşığı kadar verin. Ben bu şekilde yapıyorum. Karışım yaparsanız hep en sevdiklerini yiyip diğerlerini yemeyeceklerdir.
Onu denedim semiha hanim yemiyolar. Buyuk olan sultanin kafesinde 3 yemlik var 2 sinde aspur dari karisimi bir tanesine gunluk farkli koyuyorum ama yemiyor ordan. Elimle tek tek yedirirsem severek yiyor. Oyle verince diger yemlikleri cikartsam mi acaba ?

Murat34.

Yeni Üye
İyi günler şu an için kuşlar yavru durumunda darı taneleri, aspur,çekirdek ve protein bakımından güçlü cede maması ile oluşan karışım idealdir, aspur ise %30 oraninda kullanılabilir karbonhidrat açısından zengin ve doyurucu dur, bunun dışında perilla tohumu iyi bir besleyici ancak tüy dönemine yakın kuşun 5. Ayında ve tüy döneminde verilmesini tavsiye ediyorum perilla yerine cede maması ile protein ihtiyacı şu an için karşılanabilir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Onu denedim semiha hanim yemiyolar. Buyuk olan sultanin kafesinde 3 yemlik var 2 sinde aspur dari karisimi bir tanesine gunluk farkli koyuyorum ama yemiyor ordan. Elimle tek tek yedirirsem severek yiyor. Oyle verince diger yemlikleri cikartsam mi acaba ?
Yemiyorsa emin olun karışımda da yemez. Tek verdiğinizde o verdiğiniz tohum bitinceye kadar yemini kafesten alın. Mecburen yemek zorunda kalacaktır.